תשלום מיסים

תשלום מיסים

שלום רב, יש לי מספר שאלות בסיסיות לגבי תשלום מיסים על רווחי הון הנהוגים במדינתנו:

1. במידה ואני מבצע פעולה פשוטה של קנית מניה מסויימת בנסדאק וכעבור פרק זמן מוכר אותה ברווח, האם אני משלם מס? באיזה גובה?
2. אותה שאלה לגבי כל מניה שנסחרת בארץ.
3. באיזה שלב מתבצע התשלום? האם זה משהו שאני צריך ליזום או שהמס כבר יורד באופן אוטומטי בעת המכירה?

תודה!

graves

New member
תשלום מיסים

על רווחים צריך לשלם מס רווחי הון. בדרך כלל 25% על מניות ודיבידנדים (כאשר אני מניח שאתה לא בעל החברה).
&nbsp
1. כן, אתה משלם מס - בגובה 25% מהרווח. בדרך כלל הברוקר מתחשב בעלויות המכירה והקניה בחישוב המחיר ולכן הרווח הוא נטו.
2. כן - אותו דבר בארץ.
3. התשובה פה מתחלקת לאם הברוקר בישראל או לא:
אם הברוקר הוא ישראלי - הוא מנקה לך מס במקור. כלומר - כאשר מכרת את המניה הוא מעביר את הכסף לחשבון שלך, אבל מוציא ממנו את הכסף שהוא צריך להעביר למס הכנסה (כלומר מעביר את הסכום שקנית +75% מהרווח). את הכסף הזה הוא שומר ב"כרית" עד סוף החודש ואז הוא מעביר את זה למס הכנסה (הכרית נועדה כדי לקזז הפסדים אם יש לך).
&nbsp
אם הברוקר הוא אמריקאי - הכל עובר לחשבון שלך. אתה צריך ליזום, לדעתי פעמים בשנה (יולי וינואר, אני חושב) דיווח למס הכנסה על הרווחים שלך. לאחר שדיווחת מס הכנסה אומר לך כמה לשלם. וזה אתה משלם מכיסך (לא יורד לך מהחשבון).
&nbsp
* בכל מקרה מציע שתסתכל באתר של רשות המיסים שכן יכול להיות שהמידע התעדכן כבר.

למעלה