תשלום מס מוגזם באיביי

RaikaRakka

New member
תשלום מס מוגזם באיביי

שלום. הזמנתי מחשב נייד מאיביי. לפי המכס תשלום המס הנדרש הוא 17% (וזה כולל את כל המיסים הנדרשים עבור מחשב נייד).
למרות זאת חייבו אותי בהרבה יותר.
התשלום על המחשב היה 190 דולרים.
ערך המס \ עמלת שחרור הייתה 81.5$.
לפי חישוב שלי היא הייתה אמורה להיות 32$ או באזור בשביל 17%.

שלחתי למוכר ולאיביי מייל. המוכר השיב שזה מחושב אוטומטית והוא יכול לבטל.
איביי עדיין לא השיבו.

למישהו יש נסיון עם משהו כזה?

trilliane

Well-known member
מנהל
עמלת השחרור כשמה כן היא: עמלה עבור השחרור (נוסף על המס)

את המיסים אתה משלם למדינה; את עמלות השחרור אתה משלם לחברה שמבצעת את העבודה, כלומר מספקת את שירות השחרור מהמכס. זה יכול לקרות בכל הזמנה עם שירות בלדרות, כפי שתוכל לקרוא בכתבה להלן:
https://www.themarker.com/consumer/1.2507214
&nbsp
בשירות GSP של איביי הם פשוט גובים ממך מראש וזה דווקא הוגן יותר, מאחר שיש שקיפות ולא הפתעה בדיעבד (בסכום בלתי ידוע שלרוב אין ברירה אלא להסכים לו אם רוצים את המוצר). המחיר לתשלום הוצג לך לפני ששילמת, יכולת להחליט שהוא גבוה מדי ואתה לא קונה. מאחר ששילמת, הסכמת.
&nbsp
המוכר צודק, זה לא קשור אליו; הוא רק שולח את החבילה לאיביי והם מספקים את השירות ומחשבים כמה לגבות עבורו. זה לא סכום שהוא קבע והכסף לא מגיע אליו.
&nbsp
אגב, בשירות המקביל של אמזון הם הוגנים יותר ואם חישבו את המיסים לא נכון הם נותנים החזר (לא יודעת לגבי עמלות, אם בכלל גובים כאלה). למיטב ידיעתי איביי לא מחזירים שום דבר (והם גם לא טוענים שזה רק עבור המיסים) כך שלא הייתי מחכה לתשובה משמחת...

&nbsp
מסכימה איתך שזה לא מעט כסף, וזו הסיבה שמעולם לא השתמשתי בשירות GPS של איביי... בעיניי הוא יקר מדי ללא הצדקה, עד היום תמיד מצאתי פתרונות אחרים. אם הסכום הכולל ששילמת על המחשב עדיין היה העסקה המשתלמת ביותר שמצאת, עשית שיקול נכון ואין מה להתעסק מעבר לכך. מעצבן, נכון, אבל זה המחיר שהם דורשים ואתה הסכמת לשלם.

RaikaRakka

New member
חזרת על אותו דבר 3 פעמים..

אבל תודה. אחכה לשמוע מהם.
עדיין, 50 דולר על עניין כזה? קיוויתי שזה חישוב מס שגוי שהחשיבו כ37% או משהו.

trilliane

Well-known member
מנהל
למיטב הבנתי גם אם חישבו לא נכון לא יחזירו לך את הכסף...

אבל שתף אותנו בתשובה, תמיד יש הפתעות בחיים.

eladogden

New member
למה גובים עמלת שחרור?

וואלה? הרבה תוהים, מה בעצם עושה סוכן (עמיל) מכס, כשהוא מקליד תיק למכס. כמה זמן כבר לוקח לו להזין תיק? אז בואו נאיר לכם קצת את הנעשה מאחורי הקלעים. מדובר כמובן בשחרור פרטני, ולא קולקטיבי...
קודם כל, בודקים את הניירת. זה לכשעצמה יכול לקחת מ-5 דקות ועד חצי שעה. למה? כי לא כל ספק מקליד תיאור מדויק של הטובין. חלק מקלידים מק"ט פנימי או תיאור מאוד שטחי של המוצר. אנחנו נכנסים לאתר של הספק או לעמוד המכירה וממש חוקרים את המוצר כדי לסווג אותו כמו שצריך. ברגע שיש לנו מידע יותר מדויק על המוצר,אנחנו נכנסים לצו תעריף המכס, ושם יש סיווגים, ומעליהם כללים והנחיות שצריך לעבור עליהם כדי לוודא שאנחנו מסווגים נכון. הליך ההקלדה, גם הוא לוקח זמן. צריך לפתוח את היבואן עם מס' הזהות שלו (או ח"פ לעסקים), לשדר למכס ולקבל פידבק תקין (כלומר, שלא טעינו בספרה). צריך להקים את הספק, כי המכס דורש פרטי ספק מלאים ככל שניתן, כולל מס' מע"מ בחו"ל. משם מתחילים להקליד בעבודת נמלים את פרטי המשגור, חברת התעופה, אתר האחסון בישראל, תחנת המכס האחראית, את הסיווג, את השווי, אישורים ממשלתיים אם נדרש (תאריך ומס' אסמכתא) ואז משדרים טיוטה. אם הטיוטה תקינה, ניתן להתקדם ולשלם את המכס דרך מס"ב (מסלקה בנקאית) ואז בין 45-60 דקות עד שמתקבלת הודעה - או התרה, או דרישה לבדיקת מסמכים. אם בדיקת מסמכים, צריך להכין סט מלא של ניירת ולהגיש למכס - ידנית. לא בסריקה במייל/פקס וכד'. המכס בודק את הניירת ומחליט על התרה או בדיקה פיזית (או דרישה למסמכים נוספים, במידת הצורך). סה"כ יש פה זמן עבודה לא מבוטל על תיק. ומכאן עמלת שחרור.

trilliane

Well-known member
מנהל
אנחנו עוד רגע ב-2018, איך זה לא קורה באופן ממוחשב?

מילא כשמדובר בספקים פרטיים, אבל כשמדובר בחברות ענק כמו אמזון או איביי (וכאן מדובר בחבילה שלא נשלחה ישירות מהמוכר ללקוח אלא בתיווך איביי) הן לא יכולות להעביר את כל המידע הזה בקובץ בהתאם לפורמט הדרוש?

eladogden

New member
בפירוש לא

איביי ואמאזון אינן תאגיד מכס מורשה בישראל ועל כן הן לא רשאיות להגיש רשימון יבוא למכס. מה עוד שהן אינן מכירות את נהלי המכס בישראל, כמו שהן לא מכירות במדינות אחרות. לכל מדינה נהלים משלה ותנאים משלה.

trilliane

Well-known member
מנהל
מה הקשר? רוב הפרטים שציינת הם דברים די טריוויאליים

והצורך לבדוק הקלדה של ספרות כיום, כשכבר עובדים עם ברקודים או קודרים (QR) ויש סורקים ותקשורת מקוונת בעיקר... זה נראה לי כמו לחזור לתקופת האבן.

trilliane

Well-known member
מנהל
נראה לי שזה "אין לא יכול, יש לא רוצה". אולי יום אחד זה יקרה.

Amiram_e

New member
"לפי החישוב שלי"?

בקנייה באייב דרך גלובל שיפינג יודעים מראש בדיוק מה שתשלם.
כתוב למטה
מחיר משלוח
מחיר מיסים.

אין הפתעות.
אלא אם קנית ממוכר ששלח רגיל ואז הוא לא אחראי למה שתשלם לחברת השליחויות
(גם כשהוא שולח דרך מרכז ההפצה של איביי, אין לו שליטה)

למעלה