תשלום מס על פדיון פנסיה

  • פותח הנושא c450
  • פורסם בתאריך

c450

New member
תשלום מס על פדיון פנסיה

אהלן, כאשר אני פודה לפני הזמן את כספי הפנסיה הנמצאים בישראל, האם ניתן לשלם מס מופחת/לקבל פטור היות ואני מתגורר בקנדה?
 

shuttles3

New member


 

shipy1234

New member
לא רק מס מופחת אלא אולי יותר מס

אתה אמור לדווח על זה כהכנסה ולשלם מס שולי על הכל, כולל על מרכיב הפיצויים שפטור בארץ. מה שכן, אתה יכול לקבל זיכוי בהיקף של המס ששילמת בארץ כך שלא תשלם כפל מס.
&nbsp
תיאורטית ישנה אפשרות לדווח על זה כפנסיה זרה ולהעביר ל- RRSP ללא חבות מס ואפילו עם החזר של המס בארץ כלומר ללא כל מס, שזה קל לעשות עם פנסיה "רגילה" מארה"ב/אנגליה/אוסטרליה וכדומה. רק מה, הפנסיה הישראלית היא ייחודית למדי (מרכיבים ביטוחיים, פיצויים, פנסיוניים) ולא ברור אם היא עונה להגדרה של פנסיה זרה בחוקי המס. שלא לדבר על שאר ההמצאות הישראליות - ביטוחי מנהלים, קופ"ג, קרן השתלמות וכדומה...
&nbsp
 

bubamarra

New member
Response

I got this response about a year ago from a professional, but I believe he does not have any experience with Israeli pensions. Copying it here in hopes it can help, but I can't vouch for its credibility:
&nbsp
Here's a link to the Canada-Israel tax treaty. http://www.fin.gc.ca/treaties-conventions/israel_-eng.asp
&nbsp
You should review Article XVIII, regarding taxation of pensions. In theory, any withdrawal from your Israel pension plan while you are a non-resident of Israel for tax purposes, should just be subject to 15% withholding tax. You should check with the pension carrier in Israel to make sure that's what will happen if you withdraw any funds. You will also have to ensure they will provide proper documentation of the withdrawal and tax withholding. You'll have to provide that documentation to CRA eventually.
&nbsp
You should be able to roll those funds into your Canadian RRSP without using any of your current contribution room. Note that for the taxation to work properly, your contribution to the RRSP will be equal to the gross amount withdrawn from the Israel pension plan, not just the amount after withholding (i.e. if you withdraw the equivalent of C$10,000 and they withhold the equivalent of C$1,500 tax, then you should contribute $10,000 to the RRSP, not $8,500).
&nbsp
On your Canadian tax return, the amount withdrawn from the Israel pension plan is treated as taxable income, and there is a deduction further down on the tax return for the amount rolled into the RRSP. You get a foreign tax credit on your Canadian tax return for the 15% withholding in Israel. And it's best to do such a rollover in a year where you have fairly significant personal income otherwise, so that you get full benefit of the foreign tax credits.
&nbsp
&nbsp
I suggest you also discuss this with your RRSP carrier here in Canada, to see if there are any documentation requirements on their end. Probably not, but best to check in advance, anyway.
&nbsp
And here's another link, to a National Post article that discusses such a pension rollover. http://www.nationalpost.com/Foreign+pensions+RRSPs+What+should+know/4339511/story.html
&nbsp
 

shipy1234

New member
אני מקווה שהבחור ששלח לך את זה הוא לא יועץ מס...

ראשית, כמו שאתה יכול לקרוא באמנה, היא מדברת על תשלומי פנסיה תקופתיים לא על משיכות. כך שזה לא רלוונטי.
&nbsp
שנית, הפנסיה הישראלית היא כאמור ייחודית. אפשר אולי לטעון שהמרכיב הביטוחי והפנסיוני בה מתאימים להגדרה של פנסיה זרה. אבל הפיצויים שבארץ הם פטורים ממס, הם כאן הכנסה חייבת לכל דבר וחייבים במס שולי מלא. גם פיצויי פיטורין שמקבלים בקנדה חייבים במס.
 

bubamarra

New member
לא כ"כ הבנתי

איפה אתה רואה שכתוב שהאמנה מדברת רק על תשלומים תקופתיים?
&nbsp
לא הבנתי מה המרכיב הביטוחי שאתה מדבר עליו. אני מדבר על פדיון מוקדם חסכון פנסיוני (ועל זה היתה השאלה המקורית). לפי מה שאני קורא באמנה התשלום הוא עד 15% (מה שלי עדין לא ברור, כי לפי הידוע לי משיכה מוקדמת בישראל מחויבת ב 35% מס או משהו בסגנון. אולי אם אני לא תושב זה באמת יורד ל 15%), וכאן ניתן להעביר אותם ל RRSP. ברור לי שאם אני לוקח את הכסף אלי זו הכנסה. זה גם הדין ממשיכה רגילה מתוך RRSP.
&nbsp
החלק המורכב (נראה לי) הוא להתאים את ה 15% ל contribution room שיש לי ב ּRRSP. מי שמרוויח משכורת גבוהה יכול לעשות את זה, מי שלא זה קצת יותר קשה.
&nbsp
הערה: הכותב אינו רואה חשבון. למעשה הכותב הדיוט גמור בדברים אלה וכל המניח שהדברים אינם שטות גמורה עושה זו על אחריותו בלבד.
 

תלתל111

New member
המיסוי הוא 35%

15% בלינק המצורף מתייחס לתשלומי פנסיה תקופתיים, לא למשיכה של כל הפקדון.
אבל זה נכון שאפשר להעביר ל-RRSP כאן וקבל זיכוי על המס - זה היעוץ שקיבלתי ממשרד רואי החשבון שלי. אין קשר ל-contribution room - אתה מעביר את הסכום ברוטו (מה שהיית מקבל ללא ניכוי מס) ומקבל זיכוי על המס ששולם בארץ.
כל זה בתאוריה כי כשניסיתי להוציא את הכספים בארץ טרטרו אותי בלך ושוב ולא רציתי לבזבז את כל החופשה שלי על זה, אז בינתיים זה יושב שם.
&nbsp
 

shipy1234

New member
הבעייה היא גם מרכיב הפיצויים

גם אם נניח שתעביר את הפנסיה ל- RRSP, סביר שתצטרך לשלם מס מלא על הפיצויים שהם פטורים ממס בארץ, אבל הכנסה חייבת כאן. את הפיצויים אתה לא אמור להעביר ל- RRSP שכן הם אינם נחשבים כפנסיה.
 

shkent

New member
אם לא פדית את הפיצויים אלא הוספת אותם לפנסיה (טופס 161)

הם מפסיקים להיות פטורים ממס שנתיים אחרי ונחשבים בדיוק כמו כל סכום אחר בפנסיה.
 

Tetrahedron

New member
אפשר פרטים על הטרטורים?

מה צריך להכין מראש אם רוצים לשחרר תוכנית פנסיה\גמל\מנהלים במהלך ביקור בארץ?
לפי מה שידוע לי:
- טופס שחרור של החברה המנהלת, צ'ק מבוטל או אישור ניהול חשבון בבנק, צילום ת"ז
- לשחרור כספי פיצויים, אישור מהמעסיק, וטופס 161 או מכתב מפקיד שומה
- לסכומים מעל 100 אלף ש"ח, צריך להתייצב פיזית אצלם במשרד.
יש עוד אילו עיזים שצריך לסלק?
 

תלתל111

New member
נשמע שכיסית הכל

אצלי התהליך נתקע בתיאום בין המעסיק לשעבר למס הכנסה לקרן הפנסיה. סביר להניח שיכולתי לפתור את זה אבל כאמור, לא רציתי לבזבז על זה את הביקור.
 

Tetrahedron

New member
תודה

בינתיים הנסיון שלי הוא שנוח יותר לטפל בבירוקרטיות מול ישראל מהבית, מאשר לחכות לביקור בארץ שגם ככה עמוס בהתרוצצויות.
במקרה הזה, כאמור מעל סכום מסוים נדרשת נוכחות פיזית, ובינתיים לא נראה שאפשר לקבל פטור בתור תושב חוץ.
לאחרונה הצלחתי לשחרר קופת גמל בארץ ע"י שליחת אימייל אחד עם המסמכים הנחוצים, בלי טרטורים ובלי לדבר עם אף אחד. הופתעתי לטובה
ואפילו לא שילמתי מס בארץ במקרה הזה, מתוקף איזה סעיף התיישנות איזוטרי.
 

c450

New member
ביקשו ממני להתייצב אצל פקיד שומה לצורך פידיון פיצויים...

אפשר לעקוף את התהליך הזה?
 
למעלה