תשלום משכנתא כלול בתשלום המזונות

• פותח הנושא aryes
  • פורסם בתאריך

aryes

New member
תשלום משכנתא כלול בתשלום המזונות

האישה טוענת שיש להפחית את תשלום המשכנתא שהיא שילמה - בהתחשבנות על חלוקת הבית . אני טוען ש א היא השתמשה ברכוש המשותף באופן בילעדי בעוד שאני נאלצתי לשכור דירה אחרת וזו ההוצאה שלי כנגד המשכנתה שהיא שילמה ב. בפסק דין על המזונות נכלל גם תשלום המשכנתה כך שעולה שאני שילמתי יחד איתה את המשכנתא. האים מוכרים לכם פיסקי דין המחזקים את טענתי בתודה

יא

New member
משכנתא

שלום רב, אודה אם תפרט המצב העובדתי ביתר פירוט. חג שמח, יהודה אוסטרומצקי, עו"ד

משכנתא כחלק ממזונות

בהנחה שבית משפט לענייני משפחה הוא הערכאה המוסמכת לפסוק מזונות אשה וקטינים. הרי במקרה דנן בין סעיפי המזונות (כלכלה, הלבשה, הנעלה, חינוך...) נכלל גם סעיף מדור מלא/יחסי לפי מקום המגורים של כלל בני המשפחה. מדור פירושו תשלום עלויות שכ"ד יחסי/מלא. משכנתא אינה חלק ממזונות אבל מהותה הספקת מדור ולכן יש שופטים שמתייחסים למושג זה בשמו. נניח ששכ"ד ממוצע הינו 700$ לחודש, הרי כל עוד בני הזוג לא התגרשו וחיים תחת אותה קורת גג, הרי הבעל ישלם מלוא סכום זה ואת שאר החיובים כפי שיקבע ביהמ"ש. אבל באם סך המשכנתא הינו 2,000 ש"ח לחודש וזה הרי פחות מ -3,500 ש"ח שווי שכ"ד, אז זה עדיף - כאשר כולם חיים תחת קורת גג אחת. וטרם התגרשו. באם הינך מסרב ליתן גט - אכלת אותה. ברור שלא משתלם למכור הדירה - טרם הנישואין למעט למטרת נקמה באשה ולהתאבדות כספית עצמית. משכנתא - הינה תשלום ע"ח רכישת דירה והיא משולמת בחלקים שווים בין 2 בני זוג. אך החל ממועד הגירושין משתלם לפרק שיתוף בדירה אך יש בזה עוקץ. כי אז תצטרך לשלם חלק יחסי בשכ"ד ומה שתקבל מחלקך יעוקל להבטחת המזונות.

למעלה