תשלום על ויזת לימודים

shuttles

New member
תשלום על ויזת לימודים

האם סכום האגרה שמופיע באתר השגרירות הוא רק למגיש הבקשה? מה לגבי בן הזוג של המגיש? "עובר חינם" או צריך לשלם את אגרת permanent resident? תודה לעונים.

אתם מגישים בשגרירות שתי בקשות

בקשה אחת לויזת סטודנט עבור זה שהתקבל ללימודים, ובקשה לרישיון עבודה "פתוח" לבן הזוג. האגרה לרישיון העבודה עולה 150 דולר. כמה עולה האגרה לויזת סטודנט אני לא זוכר.

shuttles

New member
אכן זה הגיוני, אבל

באתר השגרירות אין טפסים והוראות להוצאת אישור עבודה לבן זוג של סטודנט (יש רק איזכור שניתן לקבל אישור כזה). אתרים של כמה אוניברסיטאות קנדיות מסבירים, שבן זוג של סטודנט נכנס לקנדה בסטטוס של permanent resident, ולאחר ההגעה לקנדה (לאחר שיש בידו של הסטודנט אישור לימודים בתוקף), עליו לבקש שינוי סטטוס (בתהליך דומה להוצאת אישור עבודה ע"י סטודנט בשביל עצמו). האגרה עבור קבלת סטטוס permanent resident היא 200 דולר. האגרה עבור אישור עבודה - 150. אנחנו לא יודעים באיזה סכום לקנות את הצ'ק (אולי בסכום הגבוה יותר והם יחזירו את ההפרש? נדמה לי שראיתי באתר שזה אפשרי). נ.ב. שלחנו מייל לשגרירות עם בקשה להבהרת תהליך הוצאת אישור העבודה. בתשובה קיבלנו לינק עם הפנייה לאתר, שבו בעצם כתוב מה שרשמתי למעלה.

אני מציע שתגשו לשגרירות בשעת בוקר, כשיש לכם

מזומנים, תלכו לבנק הסמוך לקנות צ'ק בנקאי בסכום המדוייק הדרוש ותחזרו עם הצ'ק. בן הזוג בוודאי לא מקבל permanent אלא Temporary , אתם תגישו בקשה ל רשיון עבודה פתוח שהוא זכות של בן זוג של סטודנט, ואני מקווה שתקבלו. חכי פה כמה שעות ומישכבר עשה את זה יעדכן ......

amirshuval

New member
האגרות

ויזת לימודים- 125 דולר קנדי רישיון עבודה- 150 דולר קנדי 200 דולר לא קשור לעניין שאטלס. חשוב לדעת שעל פי סעיף 199 של תקנות ההגירה את הבקשה לרישיון עבודה כבן זוג של סטודנט או עובד מיומן יש לבצע לאחר הכניסה לקנדה.עכשיו,מבחינת החוק היבש אין מניעה לעשות את זה גם בנקודת גבול,אבל הגשה בשגרירות של בקשה לאישור עבודה פתוח כזה עלולה להיות בעייתית.במקרה של בן זוג של עובד יש דרישה ברורה בנוהלים לישיבה פיזית בקנדה של העובד "העיקרי" ושל בן הזוג הנלווה שמבקש "רישיון פתוח"--לא רואה איך ניתן לקיים את הדרישה הנ"ל בבקשה בשגרירות או בנקודת גבול. בכל אופן אם לא יוציאו לכם את הרישיון הפתוח בשגרירות תנסו בשדה התעופה או דרך וגרביל. בהצלחה

predoc

New member
לסיכום

המחאה בנקאית על 125 דולר לויזת סטודנט אל תתעסקו עם ויזת עבודה בשגרירות. שאתם מגיעים יחד לשדה התעופה ( או לחוד שהסטודנט הגיע קודם ) תוכלו לקבל שם בתמורה ל 150 דולר רישון עבודה. הכל בתנאי שבן /בת הזוג מופיעים על הבקשה לויזת סטודנט כנלווים לקנדה ( כולל ילדים ) וכמובן כל המסמכים הנלווים כולל אישור להענקת ויזת סטונדט ( המכתב שמקבלים מהשגרירות - את הויזה עצמה מקבלים בשדה התעופה) אחרת תקבלו ויזת שהייה זמנית שלא עולה כסף בפעם הראשונה. ( חותמת בדרכון מצומדת בזמן לויזת הסטודנט) אם אין לכם 150 דולר מיותר בשלב זה , תוכלו להכנס לקנדה על ויזת סטודנט וויזה שהייה זמנית ולאחר מכן מתוך קנדה לשלוח מסמכים לקבלת ויזת עבודה. התשלום זהה הזמן הוא ארוך ( כד כדי שלושה חודשים) ואסור להתחיל לעבוד בלי ( לא ממש מומלץ אלא אם אין כוונה לעבוד נניח בשנה הראשונה - חופשת לידה לדוגמא. ) בהצלחה

למעלה