תשלום על ימי מילואים

dorlim

New member
תשלום על ימי מילואים

בעלי נמצא כעת בשירות מילואים של 33 יום בעזה. המילואים אמורים להסתיים בסופהשבוע הקרוב. בגלל התייצבות מלאה של כל הגדוד (אנשים טובים שאכפת להם!!!) היו להם חופשות טובות. בעלי היה אמור להיות סה"כ 9 ימים (נטו) בבית. לפני כשבועיים הודיעו להם שבגלל קיצוצים כל חייל צריך לוותר על תשלום של יומיים מילואים. עקב מצבנו הכלכלי, בעלי חזר מהחופשה יומיים לפני המועד המתוכנן, וזאת על מנת שלא יורידו לו את הימים הללו. היום הודיעו להם שעליהם לוותר על יומיים נוספים. בעלי רותח מזעם, רק היום קיבלנו תזכורת כמה מסוכן לשרת בעזה... הוא מרגיש שלמרות שהוא מסכן את חייו למען המדינה , דופקים אותו. הוא רוצה לפנות לתקשורת.... יש לכם מושג טלפונים של כתבים צבאיים???? האם יש למישהו מושג איך אפשר לבטל את הגזירה הזו???? אשתו...

פלסטיק

New member
מה זאת אומרת יוותרו על יומיים?

הכוונה שתלכו לביטוח לאומי ותגידו שאתם לא מעוניינים בהעברת הכספים אליכם? אז למי בדיוק התרומה? הרי צה"ל לא משלם ולכן גם לא יקבל את הכסף. הכוונה היא שמאיימים על החייל שאם לא יסכים לדווח שקרי לשלטונות בדבר ימי המילואים יקצצו לו בחופשות? מענישים אותו אם ירצה דיווח אמיתי? זה נשמע כאילו אין כאן עניין של תקציב. כמו שזה נשמע לי הגדוד גייס יותר אנשים ממה שהיה לו מותר ועכשיו הוא מנסה למצוא לזה כיסוי בדיווח שקרי על פחות ימי מילואים ממה שהיו בפועל. אז שיצא לחופשה אבל בסוף המילואים יבקש 3010 (הטופס הצהבהב) על כל הימים ששירת בהם בפועל או בחופשה. הוא משלם לביטוח לאומי והכספים מגיעים לו כדת וכדין. אין צורך בפניה לתקשורת

החיילים פנו לבלת"מ והכל סודר

חיילים מהגדוד פנו לעמותת בלת"מ והנושא הוסדר. על-פי החוק, במידה שהחייל לא חותם שהוא מסכים לפיצול השירות, והוא מתייצב לשירות המילואים, אין זה משנה לכמה ימי חופשה הוא יצא. החוק קובע כי החייל יקבל תשלום עבור כל יום מילואים!!! ראשי בלת"מ שוחחו עם נציגי הצבא והעניין הובהר להם ולחיילים.

דורKה

New member
אני זה שהתקשר לבלת"ם, והסיפור המלא

הוא כזה: בעצם, אני אתחיל במילת תודה לרועי רון מבלת"ם, ואסיים במילות תודה אחרות. לאחר שהובהר לי כי מנסים להוריד לי שני ימי מילואים נוספים, עברתי בין המפקדים (מ"מ שהוא הקמב"ץ, מ"פ, שליש וכו'). כולם אמרו לי שאין מה לעשות כי זו הוראה מהמג"ד, וגם הוראה זו הונחתה עליו, ולכן גם אין לי מה לדבר איתו. הקמב"ץ אמר שהוא דיבר עם המג"ד ושאין מה לעשות ושצריך להוריד לי שני ימ"מים. לאור זאת, פניתי לכמה מגורמים. כרמלה מנשה, יינון מגל מערוץ 10 ותחקירן של רפי רשף. חלק מהם התקשרו לדובר צה"ל, ואני חושב שחלק גם למג"ד עצמו. החלה מהומה קטנה ונסתרת (לא אמרו לאף אחד כלום, וראו שהם לחוצים...). למחרת התקשרתי לרועי רון, והוא פנה למג"ד. אחרי כחצי שעה, רועי התקשר אלי ואמר לי כי הוא דיבר עם המג"ד , ושהמג"ד לא יודע מכל הסיפור הזה, ושהוא מופתע לשמוע שמורידים ימ"מים לחיילים שלו!!!!! רועי לא ידע כל כך מה לעשות, כי מג"ד בצה"ל אמר לו שאין כזה דבר, ואולי באמת המג"ד לא יודע וכו', אז הוא הציע שאני אדבר איתו. התקשרתי אליו, ותמליל השיחה נשמע בערך כך: המג"ד: הלו? אני: שלום המג"ד המג"ד: שלום אני: מדבר דורון, והתקשרתי כי אולי מגיעה לך התנצלות... המג"ד: איזו התנצלות? אני: תראה, אני הבנתי שיש הוראה להוריד ימ"מים, ועכשיו אני מבין, שכלל לא ידעת על כך, ושכל העניין הוא עורבא פרח... המג"ד: אז זה אתה שהתקשר לתקשורת?!?!?!?!?!?! . אני נשבע לכם שבאותו הרגע יכולתי העיניים שלו יצאו דרך המשקפיים.... אני. כן זה אני. המג"ד: אתה לא מתבייש? למה עשית את זה? אני: כי אני לא מוכן שיורידו לי יממ"מים. אני מובטל, אין לי הרבה כסף, והארבע מאות ארבעים ש"ח האלו חשובים לי מאד! המג"ד: (משנה את נימת קולו לאבא כועס) אבל למה לא באת לדבר איתי? הדלת שלי תמיד פתוחה!!! מה, אתה חושב שלא הייתי מאשר לך את הימ"מים האלה? (אחרי שלדברי הקמב"ץ הוא כבר לא אישר...) מה, שאני לא אדאג לך? (מסתבר). אם רק היית פונה אלי, מיד הייתי מאשר לך את הימ"מים האלה!!!. אני: תראה, אולי באמת הייתי צריך לפנות אליך, אבל שאלתי את הקצינים אם אפשר לדבר איתך על זה והם ענו לי שאין טעם, מה גם שהמפקד שלי כבר דיבר איתך על זה, ובקשתי נדחתה. המג"ד: אבל היית צריך לבאו אלי אישית ולהסביר לי את הבעייה שלך...ופה התחילה שטיפת מח שאני אפילו מתבייש בשם המג"ד לחזור עליה... אני: אתה יודע מה, אתה צודק... אבל תבין, זו לא רק בעיה אישית שלי, יש לי פה חברים שגם הם מובטלים, וגם הם נדפקים מהסיפור הזה... המג"ד: אז תארגן לי רשימה של החברים שלך, ונטפל גם בהם, אם זה דופק אותם אז נעזור להם. בשלב הזה כבר התבלבלתי - מה, באמת דואגים לחיילים? אולי אני הייתי לא בסדר? אולי הוא היה מקשיב לי גם בלי התקשורת? כמובן, שלא עברה דקה וקיבלתי תשובה מוחצת: אני: אם כך, המגד, ואולי באמת הייתי צריך לפנות אליך, יש לי רעיון. אני אלך לפלוגות, אברר מי מובטל, אכין רשימה מסודרת של כל המובטלים, שסה"כ נתנו את הנשמה שלהם ונדפקו, ונראה איך אפשר לעזור להם... המג"ד: אל תהיה לי פיטר פן!!!(הוא התכוון מן הסתם לרובין הוד, אבל הוא המג"ד והוא הרי צודק תמיד...) אני התכוונתי רק לחברים הקרובים שלך, אלה שאתה מכיר באמת... (ואני שואל, זה צבא או מאפיה/שכונה/רשות פלסטינית? נסדר אותך ואת החברים שלך כדי שתשתוק ? מסתבר שכן) ... ועכשיו, תתקשר לכרמלה יינון וכל השאר ותגיד שהעניין סודר, ושהכל בסדר!!!!!!!!!!!!!!!!!! אח"כ כבר איימו עלי שיחפשו אותי על כל דבר קטן ושיידאגו להכניס אותי לכלא, צעקו עלי, החליטו להעיף אותי מהגדוד (אמא'לה....) וכו'. נו, אז מה, צבא, או שכונה? לעשות מילואים או לא?

פלסטיק

New member
אוקי, זה שהמג"ד שלך שקרן לא מפתיע

וגם זה שהוא מתנהג כמו בוס במאפיה הסיציליאנית ונוהג שיטות פרוטקשן ושוחד זה לא חדש. אבל למה אתה הלכת להתוודות? הרי ברור שהוא גם לא כומר מוודה.

snatch111

New member
הייתי חייב להגיב על זה!!!

גם אני מילואימניק מתוסכל, וגם ממני מצפים להתנדב ל 50 ימים בשנה כאילו אני בכלל בקבע, וגם לי יש חיילים מתוסכלים, והמפקדים מתוסכלים , ובכלל.... גם אני! אבל..... הבה נסתכל על העניין בראיה מערכתית משהו.. שים עצמך במקום אותו מג"ד, שממנו מצפים להעמיד גדוד לתעסוקה, גדוד מרוצה, גדוד עם מורלך בשמיים, שכל החיילים באים עם סכין בין השיניים, ומחכים כל השנה להזדמנות לעטות על עצמם את הירוק הירוק הזה, להתחפש לחיילים, ולשמור כאילו אין מחר. אותו מג"ד, נמצא תחת לחצים מטורפים גם מהממונים עליו, אותו מג"ד , שעזב את אישתו ומקום עבודתו בדיוק כמוך, אותו מג"ד שמקבל פקודות מלמעלה, הקוראות לו לקץץ, ולחסוך בימ"מ.. לא המג"ד אשם.... לא השליש אשם ולא הקמב"ץ אשם ! המערכת הצבאית, הצבא כגוף, לא הפנים עדיין את השינוי שחל במציאות הישראלית, בשנים האחרונות. מצד אחד- קיצוץ מטורף מימי המילואים... ומצד שני- הארכת משך התעסוקות .. מצד אחד- ציפיה עד כדי דרישה, מחיילים ומפקדים להתנדב ל 60 ימים בשנה, ומצד שני- קיצוץ בפריווילגיות- החופשות.. פקודות הצבא קשוחות מאוד, ומעניקות לכל חייל, חופשה של 48 (או 36, או 24- לא סגור על זה) שעות, כל 28 ימים, וברור לכולנו, שאף הציוני הגדול מכולם, לא יתייצב לשירות בתנאים כאלו.... אז ..הפתרון היה- נצ'פר בחופשות... אנשים כבר יתנדבו....הכל בחרטא, הכל בכאילו... להכל יש פקודות, והכל מתבצע בצורה של "מאפיה סיציליאנית" הדון מג"ד יושב, ומשתיק את מי שמתלונן... לבעיות הללו, הפתרון צריך להיות כולל, ארחב, ומקיף, ולא עוד יום או פחות יום, ישנו את התמונה!!!!!!!!! בסופו של דבר, תמיד מישהו נדפק, ובמציאות הנוכחית, המישהו הזה הוא תמיד מילואימניק.. בין אם מג"ד, ובין אם עובד כללי!!!!!!!!

למעלה