תשלום על צוק איתן

yanivlevy50

New member
תשלום על צוק איתן

שלום. ב 4/8/14 נקראתי לדגל בצו 8 עקב מבצע צוק איתן. אני שכיר ובעבודתי אינני עובד בשישי שבת ולכן יוצא שאני בממוצע עובד 21 ימים בחודש. בחודש אוגוסט נקראתי ל 24 ימי מילואים עד ה 27/8/14. כאמור עבדתי ב3 לאוגוסט וב-28/8 וב 31/8 .סה"כ 3 ימים ובנוסף ביצעתי 24 ימי מילואים. בפועל אילולא הייתי מגוייס הייתי צריך לעבוד רק 21 ימים בחודש אוגוסט אך למעשה עבדתי 3 ימים בעבודה +24 ימי מילואים. מה שאומר שבעצם עבודה והמילואים ביחד יצאו לי 27 ימים, 6 ימים מעל מה שהייתי אמור לעבוד בפועל. הביטוח הלאומי החזיר למעסיק שלי רק חלק מהמשכורת. תכלס מגיע לי תשלום ימים נוספים שהייתי במילואים שהם סופי השבוע. האם מישהו יודע מה עליי לעשות מכיוון שהמעסיק טוען שעליי לפנות לביטוח הלאומי

מחפצה

New member
המעסיק צריך לשלם כאילו עבדת כל החודש ובחודש אח"כ את הפערים

שלום
שאלתך משותפת למילואמיניקים רבים
ונדונה במהלך החודשיים האחרונים יולי-אוגוסט בפורום שלנו

הנה התשובות שליקטתי:
א.המעסיק צריך לשלם לעובד כרגיל כאילו לא היה במילואים ועבד כל החודש.
ב.ברגע שתקופת המילואים מסתיימת מקבלים אישור על התקופה - יש להעביר למעסיק את שובר הימ"ם (אישור 3010)
ג. המעסיק תובע את ביטוח לאומי כדי לקבל את הכסף ששילם למילואימניק
ד.המילואימניק מקבל מביטוח לאומי מכתב עם פירוט כמה המעסיק קיבל עליו מביטוח לאומי.
ה.ביטוח לאומי מעביר למעסיק את הכסף על המילואים
ו. המילואמניק יכול לחשב מה התשלום שביטוח לאומי אמור להעביר
ואם יהיו פערים לטובתו - המעסיק יהיה חייב לשלם לו אותם במשכורת שלאחר מכן.
ז. החישוב על פי מחשבון חישוב תגמולי מילואים של ביטוח לאומי:
http://www.btl.gov.il/benefits/Reserve_Service/Pag...

שים לב שיש לביטוח לאומי נוסחא מסוימת עם כפולות של 7 ימים
כך שלווא דווקא תהא זכאי לתשלום לפי 24 יום.
אם אחרי הבדיקה מול המכתב והנוסחא בביטוח לאומי
עדיין יהיה פער יניתן לפנות לביטוח לאומי

yanivlevy50

New member
אין פערי תשלום

הכל טוב ויפה רק שאין פערים. מכיוון שהחישוב נעשה ל-30 ימי עבודה לחודש ולא עבור 21 ימי עבודה, ולכן העבודה שלי לא קיבלה עודפים כדי לשלם לי. אי לכך אין אני זכאי לתשלומים עבור סופי השבוע. בדקתי אצל ביטוח לאומי, וטענתם שזהו החוק ואין מה לעשות. אני אינני חושב שזה ראוי ולכן אני מנסה לפנות לגורמים הרלוונטים במטרה לשנות את החוק הבלתי הוגן.

אושי231

New member
קיבלת תשובה נהדרת מחברת הפורום מחפצה

ושאלתך אכן משותפת להרבה מאוד אנשי מילואים.
אם יש לך עדכונים או תהיות נוספות אתה מוזמן להעלותן בפורום

למעלה