"תשלום קבוע" - חשבון חשמל

pinkys brain1

New member
"תשלום קבוע" - חשבון חשמל

הי.
בדף החשבון של החשמל יש טבלה עם הסבר יפה על איך מחולק ה"תשלום הקבוע"

האם התעריך הזה הוא קבוע וקשיח או שניתן להתמקח עליו באיזשהיא צורה ולהוריד אותו? האם מישהו התנסה ושרד כדי לספר?

שבוע מעולה!

pinkys brain1

New member
אגב, אם זה רלוונטי כטענת מיקוח - הדירה עומדת כרגע

ללא שימוש וללא מגורים (ומן הסתם גם אין שימוש בחשמל, אבל ישנה הדילמה האם לנתק כרגע את החשמל לגמרי או להשאיר אותו למקרה צורך, והשאלה הזאת תהיה יותר רלוונטית ביחד עם הנתון של עלות "דמי שימוש קבועים" והיכולת / אי יכולת להפחית אותם...

ladybug4NLP

Active member
אתה יכול להקפיא לזמן מה אבל

אם הדירה ריקה במשך 4 שנים, תצטרך לשלם חיבור והתקנה מחדש
גם אם השעון שלך תקין וגם לשלם לחשמלאי מוסמך שיבדוק את הדירה שכל
צנרת החשמל תקינה וזה הרבה מאד כסף

pinkys brain1

New member
הי,

ניסיתי לחפש באתר של חברת החשמל קצת מידע על תהליך ניתוק והחזרה ולא כ"כ מצאתי.
האם ישנה אפשרות לבצע השהייה זמנית של החיבור עבור X חודשים (כמה?) ואז להחזיר? יש לך מושג איפה ניתן לקרוא על התהליך ועל העלות שלו?
ולא הבנתי כ"כ את העניין עם התשלום לחשמלאי מוסמך - האם התהליך של השהייה זמנית וחיבור מחדש לאחר תום X החודשים מצריך בדיקת חשמלאי?
&nbsp
תודה על התשובה

ladybug4NLP

Active member
אכן לאחר 4 שנים -מנסיון-אולי גם פחות. וכן אפשר להקפיא לזמן מ

מה הבעיה לצלצל ל-103? תקבל את כל המידע

"מיקוח" זה כשלצרכן יש במה לאיים

לעבור לחברה מתחרה, להתנתק לגמרי מהשירות. אני לא יודעת איך לבשר לך את זה, אבל חברת החשמל היא מונופול וגם שירות חיוני ואין במה לאיים עליה ולכן אי אפשר להתמקח איתה. אפשר להחליט שחיים בלי חשמל. אבל זה יותר לכרות את הענף שיושבים עליו מאשר לכופף את חברת החשמל.
ולסיפור לא הכי קשור, היה לי פעם דייר פנסיונר של חברת החשמל, וכמו במערכון של זהו זה, האיש רק חיפש כמה חשמל הוא יכול לבזבז ולמה לכבות תנור אם אפשר לפתוח מזגן? ככה זה כשאתה פנסיונר של מונפול.

pinkys brain1

New member
העניין הוא שהדירה עומדת ריקה, כלומר אין כרגע שימוש בחשמל וגם

אין ממש צורך בזה..
אז כאן נכנס העניין של עלות ניתוק / חיבור מחדש לעומת עלות "שימוש קבוע" על כלום..יכול להיות שיהיה שווה לחברת חשמל לגרום לי להמשיך לשמש דמי "שימוש קבוע" נמוכים יותר אבל לאורך תקופה ארוכה יותר, מאשר לגרום לי לנתק מהם את החשמל ולהתחבר מחדש עוד X חודשים...יש הרי איזשהיא נקודת איזון בעלות ניתוק וחיבור לעומת תשלום קבוע, כך שאם יש לי איזשהוא צפי לכמה זמן הדירה תעמוד ריקה - אוכל לדעת מהו אותו x חודשים שהחל מהם כבר יהיה עדיף לי לשלם את הניתוק והחיבור מחדש לעומת להשאיר את דמי התשלום הקבועים ....

ladybug4NLP

Active member
אתה לא יכול לרמות את החברת החשבמל כי אם הצריכה שלך 0-זה אומר

שהדירה ריקה, אז לא מדובר ב,דמי חבר"

חברת חשמל לא יכולה לגרום לך לשלם דמי שימוש נמוכים יותר

כי חברת חשמל לא שולטת על התעריפים אלא הרשות לשירותים ציבוריים שקובעת את מחיר השימוש והתעריפים. מה כל כך קשה להבין באין יכולת להתמקח?

trilliane

Well-known member
מנהל
ואיש לא נכנס אליה בכלל בכלל כל התקופה הזאת?

pinkys brain1

New member
אף אחד לא נכנס (פעם ב...אנחנו עושים שם סיבוב לוודא שהכל תקין

ואין בעיות / נזילות / הצפות וכאלה..אבל זה לא משהו שמחייב אותה לחיבור חשמל..אני יכול גם לעשות את הסיבוב הזה גם בשעות היום ולפתוח חלון כדי שיכנס אור...

למעלה