היות ואתה הוא זה שיצר את הוראת הקבע
בבנק מחשבון שלך אתה יכול לבטל אותה בעצמך.זו זכותך הבלעדית ומתי שתחפוץ בכך.
עם זאת אני סבור כי עד שלא תתייעץ עם עורך דין בנוגע להפרות לכאורה של המשכיר את חוזה השכירות ביניכם ,לא כדאי מכל הבחינות להפסיק לשלם חד צדדית את שכר הדירה.אם אתה מפסיק חד צדדית את תשלום שכר הדירה על ידי כך שאתה מבטל את הוראת הקבע שנתת בבנק לתשלום ולא נותן למשכיר לדוגמא שיקים או שיק בעבור השכירות זו הפרה שלך את החוזה.
מעבר לכך אם בחוזה השכירות רשום כי אתה כשוכר מתחייב לא לבטל את הוראת הקבע לתשלום שכר הדירה במהלך שנת השכירות אזי ביטול הוראת הקבע מצידך בבנק ,מהווה הפרת חוזה מצידך.
לטעמי באם אתה סבור שהמשכיר הפר את חוזה השכירות ביניכם ראשית יש לשוחח עימו ולציין זאת.יתכן שההפרה תתבטל בעקבות כך.
במידה וזה לא עזר יש לגשת לעורך דין או אתה בעצמך אם יש לך ידע בנדון ולשלוח מכתב רשום או במסירה ביד אל המשכיר לציין את כל הפרות החוזה מצידו.
על מנת שתוכל אם הנושא יגיע לבית משפט,לטעון כי פעלת בתום לב,יש לאפשר למשכיר תקופה מסויימת על מנת שיתקן את ההפרה.
במידה וכל זה לא עוזר יש להגיש תביעה לבית המשפט.
היות והליך משפטי כרוך בתשלום לעורכי דין שירוויחו משני הצדדים למחלוקת אני מייעץ לנסות לפתור את העניין בשיחה בין השוכר למשכיר ואם זה לא עוזר לבקש מהמשכיר להשתחרר ולבטל את חוזה השכירות.
אני סבור כי בעת מחלוקות בנוגע לחוזה השכירות למשכיר יש לכאורה יתרון על פני השוכר בשל כך שהוא מחזיק בערובות שהשוכר והערבים הפקידו בידו.
לכן יש לחשוב ולחשב היטב את המהלך כולו.
בהצלחה