תשלום שכ"ד בהוראת קבע בבנק (לא כרטיס אשראי)

tito1337

New member
תשלום שכ"ד בהוראת קבע בבנק (לא כרטיס אשראי)

היי,
האם אני בתור שוכר יכול בכל שלב לבטל את הוראת הקבע הזאת במידה ואני חושב שהמשכיר לא עומד בתנאי החוזה? משהו יכול לספר קצת איך זה הולך?

האם היא נוצרת לתקופה מוגבלת? או שאחריות שלי לבטל?

מדובר על הוראת קבע בבנק ולא תשלום שכ"ד באשראי.
תודה.

היות ואתה הוא זה שיצר את הוראת הקבע

בבנק מחשבון שלך אתה יכול לבטל אותה בעצמך.זו זכותך הבלעדית ומתי שתחפוץ בכך.
עם זאת אני סבור כי עד שלא תתייעץ עם עורך דין בנוגע להפרות לכאורה של המשכיר את חוזה השכירות ביניכם ,לא כדאי מכל הבחינות להפסיק לשלם חד צדדית את שכר הדירה.אם אתה מפסיק חד צדדית את תשלום שכר הדירה על ידי כך שאתה מבטל את הוראת הקבע שנתת בבנק לתשלום ולא נותן למשכיר לדוגמא שיקים או שיק בעבור השכירות זו הפרה שלך את החוזה.
מעבר לכך אם בחוזה השכירות רשום כי אתה כשוכר מתחייב לא לבטל את הוראת הקבע לתשלום שכר הדירה במהלך שנת השכירות אזי ביטול הוראת הקבע מצידך בבנק ,מהווה הפרת חוזה מצידך.
לטעמי באם אתה סבור שהמשכיר הפר את חוזה השכירות ביניכם ראשית יש לשוחח עימו ולציין זאת.יתכן שההפרה תתבטל בעקבות כך.
במידה וזה לא עזר יש לגשת לעורך דין או אתה בעצמך אם יש לך ידע בנדון ולשלוח מכתב רשום או במסירה ביד אל המשכיר לציין את כל הפרות החוזה מצידו.
על מנת שתוכל אם הנושא יגיע לבית משפט,לטעון כי פעלת בתום לב,יש לאפשר למשכיר תקופה מסויימת על מנת שיתקן את ההפרה.
במידה וכל זה לא עוזר יש להגיש תביעה לבית המשפט.
היות והליך משפטי כרוך בתשלום לעורכי דין שירוויחו משני הצדדים למחלוקת אני מייעץ לנסות לפתור את העניין בשיחה בין השוכר למשכיר ואם זה לא עוזר לבקש מהמשכיר להשתחרר ולבטל את חוזה השכירות.
אני סבור כי בעת מחלוקות בנוגע לחוזה השכירות למשכיר יש לכאורה יתרון על פני השוכר בשל כך שהוא מחזיק בערובות שהשוכר והערבים הפקידו בידו.
לכן יש לחשוב ולחשב היטב את המהלך כולו.
בהצלחה

tito1337

New member
מה שאתה אומר ברור

אני רוצה לוודא שאם קלו כל הקצים והחלטתי שאני לא מוכן לשלם, ניתן לבטל הוראה זאת בדיוק כמו שניתן לבטל צ'ק.

לא באמת ניתן לבטל צ'ק

מפני שצק הוא התחייבות. ניתן כמובן לבטל הוראת קבע. ובאותה מידה, ניתן שבעל הבית יתבע אותך על אי עמידה בתשלום שכר דירה, ואת המחלוקות ביניכם תסגרו בבית משפט והוצאה לפועל.

כן.זכותך הבלעדית לבטל את הוראת הקבע שנתת לבנק שלך לשלם

מחשבונך בבנק את תשלום שכר הדירה.
אתה צריך לברר בבנק איך לבצע זאת.אם הוראה טלפונית מספיקה או שצריך למלא טופס כלשהו.
כל עוד אתה מבין את ההשלכות של פעולת ביטול הוראת הקבע מצידך ונראה לי כי אתה מודע לכך.

למעלה