תשלום שכ"ד

shamir5555

New member
תשלום שכ"ד

ברשותי יחידת דיור אותה אני משכירה לעולים חדשים מצבם הכלכלי לא טוב והם חייבים לי כ-5000 ש"ח הדיירים אמורים לסיים את החוזה ב 1 לאוקטובר והם מתעלמים מבקשותי להסדיר את התשלום אני חייבת לציין שבתחילת תקופת השכירות הם שילמו בזמן (ב-10 לכל חודש כפי שקבענו) אך מהר מאד החלו הבעיות והחוב הצטבר אחרי שהם פנו בבקשות חוזרות לדחות את התשלום "כי אין להם" מה עושים? הייתי טובה ואכלתי אותה? מחכה לתגובה שושי

הפרת חוזה שכ"ד

מהבחינה המשפטית: בהנחה שיש בידך חוזה חתום עם בטחונות וערבויות, הרי את צריכה להפעילם. באם אין (למה?), אז עלייך לרכז את הראיות שאכן במועדי תשלום מסויימים שילמו לך סכומים מסויימים. לא פרטת לגבי אופן כיסוי הוצאות חשמל מים טלפון ארנונה בדירה הנ"ל. . לגבי "אין לי" זה כמו שאת קונה בחנות מגה או קלאב מרקט, שותה ואוכלת מהמדפים ואומרת לקופאית "אין לי". היא ישר מזעיקה משטרה. במקרה שלך זה צריך להיות שיקול באם להגיש נגדם תביעה אזרחית (כספית) בגין הפרת חוזה או אפילו תביעה לפינוי מהדירה, כי בינתיים תוכלי להשכירה לאחר שיכניס לך כסף. באם לא לקחת ערבויות, נא לעקל חפצים חשמליים ועוד באם יש להם. מהצד ההומני, זכותך לתמוך בעולים במקום משרד הקליטה.

shamir5555

New member
לאריאל שי

1 יש בידי חוזה אך ללא צק ערבון 2 הם שילמו תמיד במזומן כך שאיני יכולה לרכז ראיות 3 יש בידי שק ע"ס 2700 ש"ח שכמובן לא כובד בבנק 4 סך החוב שהזכרתי כולל גם הוצאות חשמל מים וארנונה 5 אין טעם לפנותם מכיוון שהם במילא מתפנים בסוף החודש 6 מותר לי לעכל חפצים לבד? בלי המשטורה? כדאי לערב משטרה? האמת! די מפחיד אותנו להתעסק איתם מכיוון שהוא ישב לא מזמן בכלא לאחר שהיכה את אישתו (כמובן שהיא הכחישה את זה וטענה שהוא הסתבך בקטטה) ממש לא נעים !אה? הסתבכנו!!! אבל - אני זקוקה לכסף ולא מוכנה לוותר! *האם מותר לי להחליף מנעול בדלת ולא לתת להם אפשרות לפנות את הדירה או להיכנס אליה עד שישלמו את החוב? תודה שושי

דייר בעייתי

החוזה תקף עד תום מועד תחולתו או עד תאריך מוקדם יותר בהסכמת הצדדים או באם נקבע כך בבימ"ש. לפיכך, אינך רשאית לקחת את החוק לידייך ו/או להפר בעצמך את החוזה, למעט באם נתת לו הודעה בכתב ובידו עפ"י האמור בחוזה כי הפר את החוזה ועליו להיתפנות מיידית. עיקול חפצים נעשה עפ"י צו משפטי ובכפוף להגשת תביעה ו/או לאחר שהליך משפטי הסתיים והעיקול מבוצע באמצעות הוצל"פ (בכפוף לתשלום אגרה). בדר"כ ישנו סעיף יסוד בחוזה הקובע שאי תשלום במועד מהווה הפרה יסודית של החוזה והוא פוקע ואז גם מגיע פיצוי או גם זה וגם זה. היקף הנזק שלך כולל הוצאות נמשכות (חשמל מים ארנונה שתדעי את סכומן הסופי רק בעוד חודש-חודשיים) הכיצד תיגבי אותן? שאלה: האם הפינוי יעשה במועד ותקבלי את תכולת הדירה שהיא שלמה ללא רבב? באם הדייר יעזוב את הדירה תהיה לך בעייה לאתרו ולבצע מסירה אישית. נראה לי שעלייך להזדרז ולהגיש תביעה כספית + בקשה לפצול סעדים + בקשה לעיקול זכויותיו בדירה או בחפציו עד לסך התביעה הבנוי כך: סכום החוב + פיצויים הרשומים בחוזה + שכ"ט + סכומים שיתבררו בהליך של פצול סעדים. (פצול סעדים הינה בקשה שאומרת שחלק מהסכומים הינם עתידיים וטרם הוגדרו סופית כגון: חוב חשמל, ארנונה..). תזכרי שעניין המסירה הינו קריטי. בלי אישור מסירה, אין משפט.

יא

New member
תשלום דמי שכירות

שלום רב, חוב דמי השכירות שריר וקיים ועומדת לך האפשרות להגיש נגד השוכרים תביעה בבית משפט. תבדקי בהסכם השכירות, האם חתומים על ההסכם גם ערבים, הערבים להתחיבויות השוכרים. אם אכן חתומים על ההסכם גם ערבים, את יכולה לתבוע גם אותם. מכל מקום, הואיל והסכם השכירות בתוקף עד לתחילת חודש זה, כדאי לך לשקול האם את מעוניינים כי השוכרים האלה ישכרו את הדירה לשנה נוספת, ומכל מקרה כדאי לך לבקש מכל מי שישכור את הדירה בעתיד, כי יפקיד בידייך בטוחות - כגון שיק בטחון או שטר חוב - וזאת בנוסף להחתמת ערבים על ההסכם. בברכה, יהודה אוסטרומצקי, עו"ד

למעלה