תשלום תחוף ע"ח פיצויים

שי ז.

New member
תשלום תחוף ע"ח פיצויים

שלום רב למומחים, לפני כשנה עברתי תאונת דרכים קשה שבעיקבותיה לא עבדתי כחצי שנה ועדיין מותר לי לעבוד רק חלקית. בזמן הזה אני מקבל מחברת הביטוח אחת לכמה חודשים תשלום תחוף ע"ח פיצויים ע"מ לכסות את הפרש השכר בין מה שהשתכרתי בעבר לבין השכר החלקי היום. מה פרק הזמן שבו חברת הביטוח אמורה להשיב על פנייתי ותוך כמה זמן מרגע האישור שלה וחתימתי על הניירת היא אמורה לשלוח את הצ'ק?

זמני תגובה בבקשות לתשלום תכוף

שלום רב, חברת הביטוח צריכה להשיב על בקשתך לתשלום תכוף תוך 60 ימים מהמועד בו הגשת את הבקשה.אם אתה לא מקבל כל התייחסות מחברת הביטוח במועד האמור - אזי יש לך זכות לפנות בבקשה מיוחדת לביהמ"ש. מהרגע שחתמת על השטרות לפיהם אתה מסכים לתשלום התכוף, בד"כ התשלום מגיע תוך חודש. חשוב לציין, כי מועד זה משתנה מחברת ביטוח אחת לשנייה. בברכה,

555adi

New member
כאשר אני בקשתי תשלום תכוף

שלום לכולם אני עברתי תאונת דרכים לפני 12 שנים בזמנו קבלתי תשלום תכוף בכל פעם שבקשתי תוך שבועיים יתכן ומאז החוקים הישתנו,, לדעתי לא כדאי לקחת תשלומים תכוף ללא סיבה מיוחדת.. אני קבלתי סה"כ תשלומים תכופים 150.000 ש"ח ולא תמיד הייתה לי סיבה לכך.. עדיף לקבל את הפיצויים במלואם מבלי לקזז תשלומים תכופים...

אני מקווה שהכל בסדר איתך היום.

שלום לך, היום, בניגוד לעבר- לא ממהרים לתת תשלומים תכופים, והתנאים לכך הם מאוד נוקשים. אז אתה צודק, בברכה

555adi

New member
תלוי מה זה בסדר ..

עקב תאונת הדרכים אני קטועת רגל מעל הברך.. גם סובלת מכאבי פנטום באופן כרוני.. וכו' וכו' וכו' היזהרו בכבישים... גם אני חשבתי לי זה לא יקרה.

שי ז.

New member
קודם כל תודה על התגובה

אני לא מבקש מהם כלום מעבר למשכורת כדי להמשיך לשלם את המשכנתא והגן של הילדה. אפילו את ההוצאות הנוספות שנגרמו לא ביקשתי (פחות רכב שהיה לי מהעבודה, הוצאות מוניות לביקורות, ציוד לצורך תפקוד בבית, אבדן ימי עבודה של אשתי וכו'). את הכל אני משאיר לתביעה אחרי שמצבי הבריאותי יתיצב ואדע בדיוק מה הנזק לעתיד.

555adi

New member
שי , האם יש לך עור דין?

בדרך כלל זה מתפקיד העורך דין לטפל בזה. ולדעתי הם חייבים לתת לך תשלום תכוף עד המשפט שאני מניחה שמשפט לוקח זמן. אצלי לקח שנתיים מיום התביעה שהגשתי וכל חודשיים קבלתי תשלום תכוף - עד 30.000 ש"ח מאחלת לך קודם כל בריאות, ושתצליח לקבל מהם על החשבון לכל הצרכים שאתה זקוק. מציעה לך לשמור כל קבלה,,, מוניות רופאים טיפולים. .. ובכלל כל ההוצאות עד המשפט. בברכה עדי

שי ז.

New member
יש לי עו"ד שמטפלת בתיק

מיום התאונה. שומר כל קבלה ובכלל לא רוצה מהם שום דבר שלא מגיע לי. לא מחפש להתעשר מזה אלא רק לחזור לשגרה מה שיותר מהר. יותר ממה שמפריעות לי המגבלות בחיי היום יום מפריע לי שהבת שלי (בת 2.3 בזמן התאונה) היתה צריכה להתמודד עם זה שאבא שלה נעלם לה ל 3 חודשים ועדיין לא יכול להשתולל איתה כמו שהיא אוהבת (אפילו לשבת איתה על השטיח ולשחק אני לא יכול יותר מדקה או שתיים).

שי ז.

New member
תודה על התשובה ושאלת המשך

האם ניסיון מצידם להיכנס למו"מ על גובה התשלום תוך כדי משיכת זמן נחשב לתגובה (ביקשתי 20,000 ש"ח עבור 4 חודשים כשזה פחות מחצי השכר נטו שלי והם כל פעם מגיבים אחרי חודשיים לפנייה במו"מ)? החוק קובע את מועדי התשלום או שזה נתון לשיקול דעתה של חברת הביטוח בלבד?

שלום שוב,

אין בפניי את נתוניי פגיעתך, אבל היות וציינת כי חלפה כבר שנה ממועד הפגיעה, אזי זהו המועד שבד"כ, מפנים לבדיקות מומחים כדי לבדוק אם המצב הרפואי התגבש והפך קבוע. לגבי התשלומים התכופים- אם חברת הביטוח עונה בטווח החודשים זה תקין. מותר לה לנהל מו"מ, היא לא חייבת להסכים עם דרישתך. החוק לא קובע את מועדי התשלום, אלא החוק קובע את הקריטריונים ואת הסיטואציות, שאם אתה נכנס בגדרם, הרי שמגיע לך תשלום תכוף. תשלום תכוף, לא אמור להיות תחליף למשכורת קבועה, שאבדה- לצורך כך ישנו התיק העיקרי. בברכה,

שי ז.

New member
נתוני הפגיעה הם

4 שברים באגן (אחד מהם באצטבולום), 5 צלעות ועצם בריח. בגלל שלא נותחתי זמן ההתיצבות של השברים הוא שנה וחצי. התשלום התכוף לא בא במקום משכורת קבועה אלא רק כדי להחזיק את הבית מעל למים עד שהרופא יאשר לי לחזור לעבודה סדירה (ואני מאוד לוחץ עליו לאשר לי לחזור לעבודה מלאה). תודה על העזרה ובהצלחה בפורום.

555adi

New member
שאלה לעו"ד

שלום, האם יש אפשרות לפתוח תיק שכבר נסגר לפני 10 שנים? אני משלמת מכספי עבור כל מכשרי עזר לנכותי (תותבת וכסא גלגלים) טיפולים רפואים וכו' בברכה עדי

yg28

New member
נא להגדיר "נסגר"

עקרונית לא ניתן לפתוח מחדש תיק שנסגר בפס"ד או בפשרה. תארי בדיוק את המקרה ונדע להתייחס.

אם מדובר בתאונת דרכים וגם עבודה

אזי סלולה בפניך האפשרות לפנות לביטוח לאומי בתביעה להחמרת מצב. אבל אם מדובר בתאונת דרכים, והתיק נסגר בפשרה או בפס"ד לפני 10 שנים, ואין משהו שלא יכולת לדעת אותו או לצפות אותו בזמן סגירת התיק, אולי יש תקווה. אבל- היות וקשה לענות שאלה מפורטת, מבלי שיהיו בפניי כל התשובות, ולנוכח העובדה כי הפורום לא נועד לכך מלכתחילה - אני מציעה לך לפנות לעו"ד שטיפל בך בתביעה המקורית ולהתייעץ עימו. בברכה,

yg28

New member
תשלום תכוף

סעיף 5 לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים מסדיר את הסוגיה של תשלום תכוף. לפי החוק והתקנות הרלוונטיות, על המבקש להגיש דרישה לחברת הביטוח, ערוכה לפי טופס 1 שבתקנות, שמהווה למעשה תצהיר. התשלום התכוף מיועד לכסות צרכים מידיים של הנפגע - צרכי ריפוי, סיעוד ומחיה בסיסיים - אוכל, תרופות, כיסוי הוצאות נסיעה לטיפולים רפואיים, עזרת צד ג' אם צריך וכד'. כמו שכתבה ענבר, התשלום התכוף לא אמור להוות תחליף למשכורת, למשל (אלא אם המשכורת כיסתה את כל הצרכים הבסיסיים). לכן, תלוי במצב ובחומרת הפגיעה, התשלום התכוף יכול להיות נמוך ממה שהרווחתם עובר לפגיעה, ויכול גם שיהיה גבוה יותר, תלוי בצרכים. על חברת הביטוח להגיב לדרישה תוך 60 יום מיום שקיבלה אותה. רצוי לשלוח הדרישה בדואר רשום להוכחת יום הקבלה. לא השיבה? זכאי הפונה להגיש בקשה לבית המשפט לתשלום תכוף, שתהיה ערוכה לפי טופס 2 שבתקנות. בעבר נהגו לברר את התביעה כמו תביעה רגילה (לרבות הליכים מקדמיים כגון גילוי מסמכים ושאלון). כיום הגישה בפסיקה תואמת את תכלית החוק וההליך - בירור מהיר, לכאורי, על סמך מסמכים ותצהיר, ללא הליכים מקדמיים וללא סירבול, יש אומרים בדומה לתביעה בסדר דין מהיר (דיון אחד, חקירה קצרה של המצהיר וזהו). אחרת ניטל העוקץ מההליך של תשלום תכוף. אפילו לא נכנסים לשאלה אם היתה תאונת דרכים על פי החוק. די בראיות לכאורה לאירוע של "תאונת דרכים" על מנת לקבל תשלום תכוף (כי אם יתברר בסוף שלא היתה תאונת דרכים - חברת הביטוח יכולה לקבל את הכסף מקרנית). הפסיקה מכירה גם באפשרות של הגמשת הפרוצדורה לטובת תכלית ההליך, כלומר אם שלחת דרישה לחברת הביטוח שלא היתה ערוכה לפי התקנות וחברת הביטוח לא עמדה על קוצו של יוד ונוהל מו"מ - אם תוגש בקשה לביהמ"ש ניתן יהיה לטעון כנגד טענה שלא היתה דרישה כדין, שחברת הביטוח ויתרה על הפורמליות של הבקשה. היו מקרים מעולם, ויש על כך פסיקה. אין לו"ז לפיו חברת הביטוח צריכה או אמורה לשלוח את הכסף, מרגע שאישרה. מנסיוני עם שתי חברות ביטוח, הכסף הגיע בתוך 14 יום לכל המאוחר. כמובן שלחצתי עליהן, ולחץ תמיד עוזר... כמובן שחברת הביטוח יכולה לנהל מו"מ בנוגע לגובה הסכום. אבל אם מדובר במשיכת זמן - עדיף לא להמתין ולהגיש בקשה לביהמ"ש, ולו בתור אמצעי לחץ. זה עובד. באמת. מנסיוני אני יכול להעיד, שעדיף לא להיות יומרני ותאוותן, ולבקש את מה שבאמת צריך. ההתייחסות של חברת הביטוח לדרישה יותר רצינית, ובהתאם - גם של בית המשפט. אגב, החוק קובע שתשלום תכוף לא יינתן לתקופה של מעל לשנתיים ממועד התאונה, והסיבה לכך ברורה: בד"כ לאחר פרק זמן זה התגבש הנזק (כמו שענבר כתבה - מקובל להמתין פרק זמן של שנה ממועד התאונה לצורך "התגבשות הנכות", אם כי תמיד יש יוצאים מן הכלל).

למעלה