תשלום תיווך- דירת כינוס נכסים

lital846

New member
תשלום תיווך- דירת כינוס נכסים

אשמח לתשובה מעו"ד מוסמך..
פני כשלושה שבועות רכשנו דירה דרך כינוס נכסים.אל הדריה הגענו ממש במקרה דרך תיווך (יש לציין שמתווך לא אמר זאת בשיחתנו לפני הפגישה). שהגענו לפגישה המתווך אמר לנו שלא בבניין הזה הדירה אלא שני בניינים הלאה וזו דירה מכינוס נכסים וכן שאנחנו לא נוכל לראות אותה היום אלא ייקבע מועד. כמובן שלא איפשר לנו לראות את הדירה באותו מועד, אך כן אמר לנו שאנחנו צריכים לחתום על החוזה שהם מראים לנו את הדירה ולחתום על עמלה של 2% + מעמ.
היות ואנו לא מבינים בנושא של כינוס נכסים וכמו כל דירה אחרת שראינו וחתמנו, חתמנו גם על הדירה הזו.
לאחר תקופה היה את ההתמחרות על הדירה, בה זכינו. במעמד זה גם המתווך רצה להגיע. בסוף הפגישה, כאשר המתווך ראה שזכינו, הסכים להוריד לנו את המעמ.
עד פה הכל "טוב ויפה".
לאחר שרכשתי דירה, פנו אליי המון אנשים שזה נשמע להם מוזר שיש תיווך על דירת כינוס נכסים.
פה נכנסת השאלה שלי- האם זה חוקי שהם דורשים עמלה כל כך גבוהה על דירת כינוס נכסים? האם זה חוקי בכלל?
אודה לתשובתכם.

Fitch

New member
חתמת מרצונך על "הזמנת שירותי תיווך". תודה על הורדת המעמ מצדו

לא היה חייב להוריד לך את ה17% האלה.
בגלל שהוא היה הגורם היעיל בעסקה, כל שופט היה מכריח אותך לשלם על מה שחתמת.

למה מוזר? בלעדיו הייתם מגיעים לדירה? אז הוא נתן לכם שירות

טוב וגבה מחיר הוגן עליו הסכמתם מראש.
מציע לכם להיוועץ להבא עם אנשים אחרים ולא עם "המון האנשים" שאתם
אתה מתייעץ כעת.
בהצלחה,
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר מדריך למשכנתא יעילה - http://www.effectivemortgage.co.il/spnv/
טיפים בחינם להחזרים נמוכים במשכנתא שלכם: http://www.effectivemortgage.co.il/tip
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: https://youtu.be/4x5fnkMmMSw
טלפון: 03-549-6611

elvinnox

New member
קיבלת שירות, מצאת נכס בזכותו

למה לא לשלם?
אם מלכתחילה היית מחפש את הנכס בעצמך ומגיע אליו לבד עוד לפני המתווך, מילא,
&nbsp
מאיפה התרבות הזו בארץ לא לשלם על שירות שקיבלת?
אני אישית חושב שצריך לכבד כל הזמנת עבודה שקיבלת עליה תמורה, התחייבת לשלם, משהו עשה עבודה בשבילך, למה לא לשלם?
&nbsp
בלי קשר, נשמע לי תמוה איך "המון אנשים" פנו אליך, מאיפה הם יודעים שרכשת את הדירה?

אל תתעייץ עם חברים ואל תתעייץ עם מתווכים. תפנה ליעוץ משפטי

יש לא מעט מקרים שהגיעו לבתי משפט. וכמו כל מקרה, כל אחד מהצדדים היה בטוח שהוא צודק.
ככה שאני לא מתרשם מהפסיקות של החברים שלך, או מהפסיקות החד משמעיות של האנשים כאן.
לך תתעייץ עם מישהו שהחוק הוא המקצוע שלו..

אגב, זה לא אומר שתקבל את היעוץ הכי טוב או הכי נכון, או אפילו שאם תקבל יעוץ טוב ונכון, אז תנצח במשפט...
כי הרי בכל המשפטים שהיו בנושאי תיווך, האנשים שכנראה תבעו או נתבעו התייעצו עם עורך דין לפני זה...
מה שאתה צריך לקחת החשבון זה את סיכויי ההצלחה שלך.

תשלום שכר טרחה למתווך במכירת דירה בהליך כינוס נכסים

לשאלתך :
האם מקובל שמתווך יסתיר ממך שמדובר על דירת כינוס נכסים
התשובה היא לא. [ואגב...מירב המתווכים לא מתעסקים עם דירות כינוס בגלל אי תשלום שכר טירחה למתווך ע"י הכונס]
האם המתווך ביצע פעולה כחוק - התשובה היא כן

ככלל עו"ד [כונסי נכסים] משתפים פעולה עם מתווכים [שמוכנים לעבוד בתנאי עוה"ד] להבאת רוכשים פוטנציאליים [ואפילו נותנים להם לפעמים מפתחות לדירה] אבל אינם משלמים למתווך דמי תיווך [מופיע בתנאי המכרז/תמחור של כונס הנכסים] כך שיש מיעוט מתווכים הפועלים בתחום זה.

מאותו השלב שבו המתווך החתים אותך על הסכם שכר טרחתו שבה נרשמו פרטי הדירה המדוייקים,כל הפרטים הנדרשים עפ"י חוק המתווכים והתקנות, ודירה זו הוצגה לך בהמשך מחוץ לדירה ומבפנים, הופך המתווך למה שקרוי בחוק המתווכים "גורם יעיל" הזכאי לדמי תיווך לאחר חתימה על הסכם מחייב.

כאן עולה שאלה הנוגעת ל"תמימותכם" הלכאורית.
לאחר הצגת הדירה, ולפני כניסה למעמד התמחרות במשרד כונס הנכסים, לא שאלתם שאלות
לא הועלו ספקות לגבי המתווך
לא העלתם טענות למתווך
למה לא עצרתם במקום והודעתם לו שאתם לא מתכוונים להמשיך להתמחרות כי ........

ולמה התעוררו הספקות לגבי התשלום רק לאחר סיום ההתמחרות וחתימה על הסכם מחייב
ושכר הטירחה פתאום הופך לנטל.

בשפה המשפטית קוראים לזה חוסר תום לב.

שאלת גובה שכר טרחת המתווך [דמי תיווך] נקבעת עפ"י הדין בין 2 צדדים בגירים וברי דעת, ולו בלבד שהחתימה לא בוצעה בכפיה בטופס "הזמנת שירותי תיווך", כך שאין לכם על מה לרטון דווקא עתה כשהגיע מועד התשלום.

====================================================================================
פרל דוד , סלולרי - 0528964
מייל
- [email protected]
בלוג - http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=862418

רימון...אתה מפתיע אותי

כמובן בהנחה שעד כה לא זיהית. [או...שלא אלי התכוונת !]
שמי מופיע במפורש בחתימה.

lital846

New member
ממש לא מדובר בחוזר תשומת הלב.

ראשית, נאמר לנו שבמידה ויהיה שינו לגבי שכר הטירחה , נצטרך לדבר עם מהל משרד התיווך.
שנית, ממש לא מתלוננת על שכר הטירחה, למישהו שבאמת טורח! לבד להראות לנו את הדריה פעם אחת לא נעשתה שום טירחה.

שלישית, נכון שבזכותו קיבלנו את הדירה, אבל זה נראה לי מוגזם שהוא לא בא לקראתנו יותר.

רביעית, מה תמוה בכך שאנשים יודעים?<????????? רכשתי את הדירה כבר - מן הזתם שאנשים ידעו.
אנשים הם מקורבים שלי, והם שאלו אותי האם זה הגיוני לשל לתיווך כל כך הרבה שכל שעשה זה להראות את הבית פעם אחת, וכן שזה בית שהוא מכינוס- כמובן שזה קרה לאחר שכבר שילמנו אז בואו נירגע.

לכן, החלטתי להיוועץ גם הפורום הזה.
בכל מקרה הבנתי את הפואנטה.

Fitch

New member
כל מה שמתווך צריך לעשות זה להיות הגורם היעיל. גם אם הוא רק

מספר לך שיש דירה אי שם, של בחור בשם X ובקומה Y שהמחיר שלה הוא Z.
&nbsp
עצוב, אבל זה המצב.

מה הקשר בין אי הסכמת המתווך למתן הנחה לבין טרחתו ?

לליטל 846 - התייחסות.
שכר הטרחה/עמלת התיווך נקבעת ע"ב מספר פרמטרים שנקבעו בחוק "סופר" צרכני [שבא להגן על הלקוח ממתווכים] בשם חוק המתווכים ו"התקנות".
התנאים עפ"י החוק :
1. מתווך בעל רישיון [שאחרת אינו מתווך]
2. החתים על מסמך "הזמנת שירותי תיווך" ובו סעיפים מס' המוגדרים בתקנות, כולל האחוז או הסכום שסוכם עם הלקוח.
3. ביצע מס' פעולות שיווק הכוללות את הצגת הנכס, [מבחוץ ומבפנים] מחיר משוער [במקרה של כינוס - מחיר מינימום שהוגדר ע"י הכונס]
4. במקרה של בית פרטי עם בעלים - סיוע במו"מ [לא מחוייב אבל מומלץ]
5. מהווה "גורם יעיל " כהגדרתו.

כל "סיפור שהועבר בע"פ" על סיכום סופי עם מנהל המשרד אינו רלוונטי, כיוון שלא נרשם בהזמנה.
אני רוצה להגיב על המשפט המתמם שלך "ממש לא מתלוננת על שכר הטירחה, למישהו שבאמת טורח ! לבד להראות לנו את הדירה פעם אחת לא נעשתה שום טירחה"
- "התייחסות לדברייך"
לפי מה את מודדת "טירחה" ? האם לפי צריכת הדלק של מכונית המתווך ? ליווי לכל מפגש עם עוה"ד/השתתפות בתמחור ?
ככלל החוק קובע שתיווך הוא הפגשה בין קונה למוכר [וכונס נכסים עומד בהגדרת מוכר] ותו לאו.

ועוד..."נראה לי מוגזם שאינו בא לקראתנו"
- המתווך לא חייב לבוא לקראתך, יש בידיו מסמך שעליו את חתומה ללא כל כפייה, ירצה יוריד, לא ירצה לא יוריד, ואין קשר בין אי רצונו, לטרחתו בתיק.

גם אני הבנתי את ה"פואנטה"

יכול להיות שלפנייך היו 100 שראו את הדירה ולא שילמו כלום

האם במקום לשלם הרבה על דירה שאת רוכשת היית מוכנה
לשלם נניח 500 על כל דירה שאת "רק רואה לעשר דקות" ?
יתכן ויש כאן מודל עבודה חדש.
קחי בחשבון שבמצב כזה עשויים להובילך להרבה דירות שלא מתאימות לך כלל.
&nbsp

למעלה