תשלומים מגרמניה? (לא מה שחשבת...)

פראזניק

New member
תשלומים מגרמניה? (לא מה שחשבת...)

הנושא של תשלומים מגרמניה, עורר בזמנו סערה עצומה בארץ, אבל לא על זה רציתי לדבר. בנושא זה יש צדדים לכאן ולכאן, כל אחד ודעתו. שמעון ויזנטאל, בספרו "משפט ולא נקם", שואל, מדוע לא קיבלו אף הצוענים, תשלומים מגרמניה? אמרו - הוא כותב - שלצוענים לא היה שום רכוש, עגלה, סוס צולע וזהו... אבל מה עם השעבוד? מה אם אותה עגלה מהווה עולם מלא עבור בעליה? אז מה אתם אומרים?

ציפי ג

New member
זה חלק מתפיסת העולם ../images/Emo104.gif

אדם הוא בר פיצוי רק אם הוא בעל נכסים. זה נשמע נורא. אבל זה חלק אינטגרלי גם מתפיסת העולם של מערכת המשפט הישראלית.

עטלף77

New member
לדעתי הסיבה היא דיי פשוטה

אבל יכול להיות שאני טועה, אשמח אם תתקנו אותי. לצוענים אין מדינה שתלחם בשבילם ותדרוש את התשלומים. אומנם ישראל לא דרשה את השילומים אבל בעצם קיומה היא יצרה כתובת שאליה הגרמנים יכלו לפנות.

orion111

New member
דעתי

סיפור שואת הצוענים הוא עצוב בדיוק כמו שואת היהודים. מסכים שאם לצוענים היתה מדינה היתה כתובת נוחה לתשלום פיצויים על עבודת הפרך ורצח העם שנעשה (מה הקשר לרכוש??? - מישהו יכול לכמת את הסבל שנגרם לאוכלוסיה???) אבל לצוענים לא תהיה מדינה כי הם לא דת, לא לאום, אלה מין בליל של מעין מוצא - אחד מהדברים הפחות מוגדרים שאני מכיר. ומה ממתי הגרמנים כאלה נדיבים? לידיעתכם העיסקה השתלמה מאוד מאוד לגרמניה הפוסט נאצית תמורת 800 מיליון דולר לקנות שקט מצפוני - דיל המאה. הצעה פרקטית מדינת ישראל יכולה לשוב לחיק משפחת העמים (ולא אמריקה ומיקרונזיה) אם תתחיל לעשות מה שלא עשתה ותיאבק למען סבלם של האחרים...בזמנו בדרא"פ, הכורדים בעירק, שואת הארמנים, שואת הצוענים ועוד ועוד... חבל יכולנו להיות ראש חץ בנושא. <אוריון>

למעלה