תשלומים שחלים על השוכר

amirast

New member
תשלומים שחלים על השוכר

היי,
הבנתי שלפי התיקון החדש לחוק, שוכרים מחוייבים לשלם בנוסף לשכד-
ארנונה, ועד בית וחשמל/מים/גז לפי צריכה.
וזהו.
מה לגבי דרישה לתשלום מיסים נוספים, במקרה של דירה בישוב- לא בעיר?
דמי שמירה ומיסי ישוב עבור פעילויות שהישוב מארגן לילדים (ואני אישית לא אשתתף בהן).
מכירים משהו כזה של סבסוד פעילות? והאם אפשר לחייב אותי כשוכרת להשתתף במימון? מדובר בכמה מאות שקלים בחודש.

זה כלול בארנונה או נפרד?.

בעיקרון אם אתה גר ביישוב, אתה צריך לשלם את המיסים של אותו יישוב. זה לא מול בעל הבית, זה מול המועצה המקומית\עירייה מקומית אם אתה רוצה פטור בגלל שאין לך ילדים או שאתה לא רוצה להשתתף מסיבות אחרות. שמירה, שומרת גם עליך, כל עוד אתה גר שם, כך שנראה שזה האינטרס שלך לשלם.

בכל עיר "רגילה" שבה משלמים ארנונה רגילה, נכללים גם היטלי שמירה בגנים ובבתי ספר במסגרת הארנונה- משהו שמי שאין לו ילדים, או אין לו ילדים בגן או בבית ספר- עדיין צריך לשלם מתוך זה שהוא משלם ארנונה, אפילו אם הוא עקר ורק גר בשכירות.

amirast

New member
עד כמה שהבנתי זה מחוץ לארנונה.

לא ראיתי את הטופס, אבל כך זה הוסבר לי.

אם הארנונה- שהמועצה גובה לפי חישוב שהיא החליטה עליו- כוללת הקצאה לשירותים שאני אישית לא משתמשת בהם, זה סביר בעיני. ככה עובדת מערכת המס.
אבל פה הישוב גובה תשלום נוסף.
לא מבינה למה אני צריכה להשתתף בזה, ועל בסיס מה בכלל הדרישה הזאת.

קלייטון.ש

Well-known member
"מיסים" הם רק מה שמוגדר בחוק

ארנונה נקבעת ע"י משרד הפנים שמאשר לרשות המקומית לגבות אותה.
מה שלא אושר ע"י משרד הפנים אלא הוא יוזמה של היישוב - איננו מס.
ולפי חוק השכירות השוכר אינו מחוייב לשלם אותו.

לפי דעתי לא נכון

כי. את השכרת דירה ל12 חודש . בתקופה הזו את הבעלים של הדירה . וכול החובות של הדירה גם חלים עליך
גם השכן שלך המבוגר שהוא גר לידך. לא צריך שמירה בגן ילדים . אבל הוא משלם .
זה ניקרא מיסוי שותף . רק אם יחליטו לצבוע את הבניין באדום. את לא משלמת
עבור כול השרותים הנוספים שמקבלים התושבים . את צריכה גם לשלם. בשנת השכירות . את תושבת הישוב .
גם מי שגר בקומה ראשונה . מישתתף בתשלום השימוש המעלית .

amirast

New member
עשית קצת סלט

שכרתי דירה, זה לא הופך אותי לבעלים. ולא חלים עליי כל החובות שחלים על בעלי הדירה, אלא רק החובות שעל השוכרים.
החוק הגדיר את החובות האלה. אם אתה טוען שתשלום לישוב בנוסף על ארנונה מכוסה ע״י החוק, אשמח אם תנמק.
כי זה נכון שאני צריכה לשלם עבור השירותים שמקבלים התושבים. אני עושה את זה- דרך הארנונה.

אין קשר לארנונה

מי שעשה בלגן .זה המשכיר שלא הכניס את הסעיף הזה לחוזה . אבל זה לא פותר אותך מתשלום . זה מה שאתה עושה . מגדיר בג"ץ . "עשיית עושר שלא במישפט "
אני עשיתי הסכם בעל פה עם ועד בית על תיקון אינטרקום . תמורת 1000 ש"ח .
העניין היסתבך . אב הבית אמר תתקן ישלמו לך הכול . הגשתי חשבונית על 3500 ש"ח . יושב רואש הועד כעס . סיכמנו רק אלף ש"ח לא שילם . הגשתי את החשבונית להוצא לפועל . הייה דיון מול שופט והוא פסק לשלם
הסתמך על המישפט "עשיית עושר שלא במישפט "
לא תשלם המשכיר יתבע אותך. ותפסיד חבל על ההוצאות
כול החובות השוטפות הם עלך במשך שנת השכירות
חתימה טובה

אומרים ברומא תהייה רומאי

אים תשכיר דירה בישוב דתי . שם נהוג לישמור על קדושת השבת
אתה תגיד . אני לא דתי . נוסע בשבת ?? לא תורם שקל לבית הכבסת
מעניין לי יש חוזה מוכן . זה שחיבר את החוזה ציין בו . שעל השוכר לשלם את כול המיסים וההטלים על הדירה . בשנת השכירות
אצלך בחוזה זה לא כתוב . אתה משחק אותה ראש קטן .
כמו שיש חיילים . שבערב שבת לא הולכים לישמור כי... "אני דתי הולך לבית כנסת" אז אתה גם סוג כזה של מיתחמק מתשלום .

זה לא עניין של חוק או תיקון לחוק

כולנו משלמים מסים שלא בהכרח רלוונטיים לנו אישית, ולא בכל תחום יש התאמה אישית למצבו האישי של כל אדם.
&nbsp
ההיגיון שלי וההיכרות עם יישובים כאלו אומרים לי שאין דרך לקבל פטור ממסי הישוב, שלרוב כוללים שקלול של כלל ההטבות והשירותים שמוענקים לתושבים - כמו דמי השמירה שציינת, כמו תחזוקה של גופים מסוימים, כמו אירועים קהילתיים שפתוחים לכולם. בתכלס כל אחד יכול לטעון שלא כל השירותים הקיימים רלוונטיים אליו ולבקש פטור מתשלום, אבל כמו שהוזכר לפני, זה לא שונה מארנונה בעיר והעובדה שמשפחות עם ילדים מקבלות הרבה יותר מהעירייה מאשר רווקים או זוגות בלי ילדים, ובכל זאת כולם נדרשים לשלם.
&nbsp
&nbsp

amirast

New member
יכול להיות שלא הסברתי את עצמי כ״כ טוב

ולכן כולכם (כמעט) מתמקדים בעניין ה״שירות שלא רלוונטי לי״.
כמו שכתבתי בתשובה לעוגיפלצת, ברור שמס הולך לשירותים שלא בהכרח רלוונטיים לי, זאת לא הנקודה.

מנסה להבהיר:
אני משלמת מס כזה שנועד לתת שירות לתושבים. ארנונה.
אם הישוב מחליט לארגן פעילויות לאוכלוסיה מסוימת, או יום כיף לתושבים או כל דבר שדורש כספים שלא מכוסים עי התקציב מהארנונה- מה מקור הלגיטימציה שלו לדרוש
תשלום מכל התושבים?

האזכור של החוק מאוד רלוונטי בעיני, כי החוק מגדיר מה השוכרים אמורים לשלם ומה לא.
החוק הוא מקור הלגיטימציה לגבות ממני כשוכרת ארנונה וועד בית- ולא לגבות ממני תשלומים נוספים.
אם הסיבה היחידה לדרוש מיסי ישוב היא ״כי ככה נהוג״ זה לא מספיק טוב לדעתי, לכן שאלתי אם יש בסיס יותר מוצק לדרישה.

את מזכירה לי מיקרה מהמילואים

אני עשיתי שמירות במילואים . הייתי צריך לעשות פטרול 3 שעות.
כול שעה עגולה לחתום בעמדות . הייה ביקורת פתע . לא חתמתי סימן שלא עשיתי פטרול . ערב שבת אני שומר ולא עשיתי פטרול . ולא חתמתי כי לא עשיתי פטרול
ביום ראשון בעלית מישמר המפקש שואל למה לא חתמתה?
עניתי : " אני דתי לא כותב בשבת " בזה ניגמר הויכוח . אבל אני אוכל טרף
בקשר לחוק . זה לא שייך לחוק . זה שייך לתקנון מוסכם של הישוב .
כמו שיש תקנון מוסכן/מצוי בביניין . כך גם יש תקנון בישוב
ובתקנון כתוה מה עושים הדיירים . על התקנון חתם זה שהישכיר לך את הדירה
וזה עבר אלך בזמן השכירות

amirast

New member
יש לך אסוציאציות מעניינות, גם אם

אני לא מבינה את הקשר לשאלה שלי.

מעבר לזה- אתה חוזר ואומר ש״ככה זה״, ושחובות המשכיר עוברות אוטומטית אליי.
עניתי לך קודם שזה לא בהכרח נכון, ונראה לי שמיצינו את הנקודה הזאת בשלב זה.
תודה על הניסיון לענות.

למעלה