תשלומי ביטוח לאומי ? קבלת SSN

niksh

New member
תשלומי ביטוח לאומי ? קבלת SSN

שלום לכם ! יש לי שתי שאלות 1. משפחתי נוסעת לארה"ב (זכיה ב GC) האם כדאי להמשיך להפריש כסף לביטוח לאומי ? אנני יודעת יתרנות של המשלמים, חסרונות - אם נחזור אחרי כמה שנים ,נשלם כנס על מנת לחזור לביטוח בריאות ואולי עוד. אשמח אם תעזרו לי בהתלבטות. 2. האם אפשר לבוא למשרד של SSN יום למחרת של הכניסה הראשונה עם GC בניו יורק. שמעתי שאומרים שלוקח זמן עד 3 שבועות עד שפרטים שלי מופיעים במחשב ועד אז אי אפשר להגיש בקשה. האם זה נכון ? אולי אפשר להגיש בקשה מייד בלי שפרטים מופעים במחשב. אשמח אם משהו התנסה בזה בזמן עבר לא רחוק. תוה על עזרתכם.

odedee

New member
שאלה קשה.

1. אם בוודאות נוסעים לארה"ב שלא על מנת לחזור אין הגיון להמשיך לשלם לביטוח לאומי (אם כי הכספים מוחזרים רטרואקטיבית אחרי 6 שנים). לרע המזל, בדרך כלל אין וודאות כזו... היתרון בתשלום הוא רציפות הכיסוי, מה שמשאיר לכם את הוותק בקופת חולים. אם לא תשלמו ותחזרו אחרי כמה שנים, תכנסו ל"תקופת אכשרה" (וכמובן הקנס שהזכרת). קופ"ח יכולה גם לסרב לקבל אתכם לביטוח סיעודי, למשל. חסרונות התשלום הם (מלבד עצם התשלום...) בעיקר העובדה שמס הכנסה יכול להתלות בו כהוכחה לכך שאתם עדיין תושבי ישראל, ולדרוש מכם תשלום מיסים בארץ (על ההכנסות בארה"ב) בתקופה שבה אתם נחשבים תושבי ישראל. אין עדיין פרקטיקה בעניין כי הרפורמה במס היא די טרייה ולא ברור איך מס הכנסה יתייחס לנושא. אפשר לבוא למשרדי ה-SSA ולהגיש בקשה ל-SSN ברגע שאתם נוחתים בארה"ב. אכן, הם יעבירו את הניירת ל-immigration. הסיפור כולו יכול לקחת עד חודש בדרך כלל.

doronf65

New member
מנהל
נסיון לענות, ועודדי, הארה עבורך.

הנסיון שלי הוא מסוף ינואר 2004, בקליפורניה. לגבי ביטוח לאומי - אם אינכם מתכוונים לחזור בקרוב, אני ממליץ לא לשלם, וזה מה שעשיתי: נכנסתי לביטוח לאומי, הודעתי שאני עוזב את הארץ, ואפילו הבאתי להם סימוכין (ויזת הגירה, מה שמקבלים מהשגרירות עבור הנסיעה). לאחר שעזבתי התקבל דואר מהם שמאשר את זה. כך בטוח שאני לא צובר חוב. הסיבה העיקרית לכך שעשיתי זאת היא תכנון מס, כמו שהזכיר עודדי. לגבי SSN: בטופס DS-230 שאתם ממלאים אפשר (ורצוי מאוד) לסמן אופציה שאומרת שברגע שנכנסת לארה"ב עם מסמכי ההגירה הנ"ל, מוגשת בקשה בשמך להנפקת SSN. לכן אין צורך לגשת אליהם כמו פעם ולהגיש בקשה. מה שאני עשיתי זה כל בוקר החל מהרגע שעברו 2 ימי עבודה, צילצלתי אליהם ושאלתי אם הופק מספר. לאחר 4 ימים (6 ימים סה"כ מהכניסה שלי לארה"ב) הודיעו לי שכן. ניגשתי לסניף הקרוב וקיבלתי את המספר. זה מה שחשוב, הכרטיס עצמו מגיע אחרי עוד שבוע-שבועיים אבל זה כבר שולי. נדמה לי שהתהליך של ההנפקה הוא לאומי ולא ברמת המדינה (להבדיל מגרין-קארד), כך שאולי הנסיון שלי טוב גם לניו-יורק למשל. לעודדי: אני נותן פה ציטוט מעידכון שניתן לא מזמן בנושא הזה ע"י רשויות ה- SSA. אם אתה רוצה את כל המסמך אוכל לתת לך. EAE (ENUMERATION AT ENTRY) FOR IMMIGRANTS Q: The October 2003 GAO report states that EAE is now in place for all 127 Department of State (DoS) posts worldwide that issue immigrant visas. Please summarize the program for AILA. A: As part of the consular processing of immigrant visa applications, new immigrants are now asked on form DS230 if they have an SSN and if not they are issued an SSN as part of the immigrant visa processing at the time of admission to the United States. This process only applies for new immigrants who are consular processing and who are age 18 and older. Within two days of admission the data is transmitted to SSA and SSN card is issued automatically and sent to the address provided on the DS230 within about three weeks of entry to the United States as a lawful permanent resident. Here is the link that describes the process http://www.ssa.gov/ssnvisa/whatyou_need.htm. Here is the handout that each new immigrant is supposed to get from post http://www.ssa.gov/ssnvisa/eae_info_sheet.doc. The GAO Report may be found at http://www.gao.gov/new.items/d0412.pdf.

niksh

New member
תודה ולגבי ביטוח בריאות

תודה לכם על תגובה מהירה ואינפורמציה . הרצון להמשיך לשלם ביטוח לאומי הוא בגלל פחד לגבי ביטוח בריאות. וגם מה קורה כשמגעיעם לגיל הפנסיה.האם אפשר יהיה להגיש טביעה לקבלת פנסיה מביטוח לאומי עבור וותק שנצבר (שמים ששילמתי- עבדתי בארץ)?

odedee

New member
ביטוח לאומי לא משלם פנסיה.

הוא משלם קצבאות, במקרה הזה קצבת זקנה. אבל הוא משלם אותן לתושבי ישראל בלבד. למיטב ידיעתי מי שחדל להיות תושב ישראל מאבד את זכאותו לכל הקיצבאות. קרן פנסיה היא ענין אחר - שם מדובר בכסף של העובד שנצבר למטרת חסכון (בניגוד לתשלומי ביטוח לאומי, שהם 100% פרמיה לביטוח). הכסף הזה הוא רכושכם ואתם זכאים לו גם אם אינכם תושבי ישראל. עד שהממשלה תחליט אחרת...

למעלה