תשלומי הורים.

א רויטל

New member
תשלומי הורים.

האם יש חוקים ותקנות לגבי תשלומי הורים ? מה האמצעים שאפשר לנקות נגד סרבני תשלום בעלי יכולת (כלכלית). במיוחד אם הם סרבנים כרוניים. מימי כיתה א' כשהיום הילדים כבר בכיתה ו'.

זהבה נ

New member
יש עם הנושא בעיה לא קטנה מאחר ויש

מה שנקרא תשלומי חובה ותשלומי רשות. אני אכניס קישור לנושא ותוכלי ללמוד ממנו. ברוכה הבאה לפורום א רויטל . להשתמע.

א רויטל

New member
של מי המלחמה?

כל השנים בבי"ס ועד ההורים הבטיח ולא קיים, וילדים שלא שלמו לטיולים וסל תרבות כן נסעו. הצוות החינוכי טען שאין זה מתפקידו לא לתת לילדים לנסוע אלא נציגות של ועד ההורים צריכים לעשות זאת. השנה פעם ראשונה המורה שאחראית על הטיולים אמרה שיש אישור ממשרד החינוך להוריד ילדים שלא שלמו. האומנם? תמיד התירוץ היה לא לפגוע בילד וכו'. האם יש דרכים לדרוש זאת, מעבר לאפשרות של הפסד יום עבודה ועמידה בפתח האוטובוסים ומניעת עלייתם של ילדים שלא שלמו? ומה עם תשלומים עבור ארועים שנערכים בבית הספר? או תשלום עבור שימוש במחשב כשכל הילדים משתמשים? או תשלום עבור תעודה שלא יהיה רק דף מדפסת פשוט? לא מצאתי תשובות לשאלות בקישורים המצורפים. האם יש כאן אנשים שחשו פריירים ומצאו פתרונות?

זהבה נ

New member
עד כמה שאני יודעת לא פוגעים בילד

שהוריו אינם משלמים לפעילות כל שהיא, הילד אינו אשם כי הוריו כאלו או שאינם מוכנים לשלם עבור תוכניות של ועד ההורים. צר לי אבל אני יודעת שכן מחויבים לשתף את התלמיד הזה וכי מחירי הפעילויות אמור לגלום בתוכו כאלו שהוריהם מסרבים לשלם. אסור להוריד תלמיד מטיול או פעילות כיתתית או בית ספרית בשל חוסר תשלום. שבת שלום.

mickya

New member
לחיזוק דבריה של זהבה

מבחינה מוסרית אי אפשר להעניש את הילדים שהוריהם לא משלמים. בדרך כלל ילדים שהוריהם לא משלמים סובלים מאד מכך, למרות שלא מראים זאת. ברוב המקרים יש מריבות בבית ובכיות סביב נושא זה. כך שהלב נכמר. יש הורים שמנצלים את המצב ואחרים מרגישים פריירים שנושאים בנטל. אך את העונש וההשפלה של ירידה מהאוטובוס שנוסע לטיול יחוו הילדים שהורים סרבנים. נפש הילדים רכה ופגיעה ולכן אין לפגוע בהם פעמיים. פעם בויכוחים בבית ופעם בהשפלה הזאת בבית הספר. עדיף להתעלות ולהבליג. הילדים האלו שיגדלו כשיהיו הורים ישלמו עבור ההוצאות הנ"ל כי החויה שחוו כשהוריהם לא שילמו והתחושה של הפרזיתיות תחקק במוחם. הם לא ירצו שילדיהם יעברו חוויה דומה. אני מציעה להיות רחמנים כלפי ילדים אלו. בדרך כלל הם קומץ. אם מספרם רב אין לבצע את הפעילות.בברכה ד"ר מיקי אברמוביץ

א רויטל

New member
האם להצטרף ללא משלמים?

למרות שהמורה השנה מדברת בטון מעט שונה וקשוח יותר? הרי פריירים לא מתים ... רק מתחלפים!!! והשנה תאמינו לי הקושי שלי אישית גדל למרות שלא ניתן להוכיח זאת דרך תלושי השכר. אך אף אחד לא מתעניין בעובר בבנק עקב טיפולים יקרים לילדים וסיוע מקצועי אחר.

mickya

New member
לרויטל שלום

לא הייתי ממליצה לך להצטרף ללא משלמים, כי בנך יסבול את"האצבע" של החברה עליו. אני ממליצה לקזז בבית במשהו אחר באותו שבוע ובלבד שהילד לא יסבול. מי שעומד מול החברה זה הוא ולא את שאינך משלמת. חבל שהוא ישלם את המחיר!!!!!!!!!!!!בברכה ד"ר מיקי אברמוביץ

meivari

New member
האם כל מילה נכונה?

לפני מספר שנים כאשר הילד היה בגן עלתה השאלה מה עושים אם הורה מסרב לשלם עבור ועד הורים (מסרב לשלם בעיקרון לא מתקשה). הורים שהתקשו לשלם את הסכום התבקשו באמצעות הגננת לשלם סכום קטן כל חודש (בזמנו 10-20 ש"ח). אבל היתה אמא מסויימת שסרבה לשלם בכל תוקף. הילד כמובן השתתף בכל הפעילויות על חשבון שאר ההורים (נכון הילד לא צריך לסבול), אבל הועד ניסה ללחוץ על האם ואמר לה שהילד לא יקבל מתנת סיום. האם הגיבה באלימות מילולית, כולל איומים באלימות כנגד חברי הועד וילדיהם! ואז התעוררה הסוגיה האם ויתור לאם לא מסמן לילדים שבאלימות ניתן לקבל הכל? מדוע לעמוד החובות אם בכל מקרה תקבל את הזכויות? מה המסר שאנחנו מעבירים לילדים שלנו? אני לא יודעת את התשובות אבל כאם שתמיד משלמת די נמאס לי לממן את מי שלא רוצה (לא מדובר על מי שלא יכול). נ.ב. במקרה הספציפי נגמר בהזמנת משטרה, מאחר שהאם נסתה לפרוץ לגן ביום האחרון. בנוסף לאחר פיזור הילדים היא פשוט חטפה מתנה מידיו של אחד הילדים ונתנה אותה לבנה

א רויטל

New member
חידוד הבעיה

תיארת מקרה קיצוני במיוחד. אני כל השנים שילמתי כי המטרות החינוכיות של הפעילויות והמסר לילדים נראו לי חשובים מאד. כעת אחת הבנות כבר בכיתה ו'. ראיתי את רשימת הלא משלמים לאורך כל השנים השמות קבועים ולא בגלל קשיים. אלו שיש להם קשיים אין לי בעיה איתם ואני יודעת שבחישוב התשלום להורים מוסיפים מראש 10% לכיסוי הוצאות לילדים שבאמת אין להם!!!

א רויטל

New member
המשך החידוד לתג' מיקי אברמוביץ'

חד משמעית בבי"ס לא מפנים שום אצבע מאשימה כלפי הילדים. אולי אם היו עושים זאת מוסר התשלומים היה שונה!!!

א רויטל

New member
המשך תסכול

לנו אין רכב אף פעם לא טסנו לחו"ל. אין DVD ואין חופשות משפחתיות פרט לאלו שניתנות ע"י מקום העבודה. ללא משלמים יש אחד או יותר והרבה יותר מהדברים שציינתי אז אצל מי סדר העדיפויות והמוסר פגום כל השנים?

נירה63

New member
אצלנו נוהגים לתת מכתבי התראה כשבוע

לפני יציאה מבית הספר, ובו נכתב כי מי שלא משלם לא יצא לפעילות, ואכן..ילדים שלא משלמים לא יוצאים לפעילות, הפלא ופלא כולם שלמו לאחר פעם אחת בה לא העלו ילדים לאוטובוסים.

א רויטל

New member
לנירה- שאלות על מנת ללמוד מנסיונך

האם המורים לא העלו תלמידים לאוטובוסים או נציגות מועד ההורים? מתי זה קרה, השנה או בשנים קודמות? האם תלמידים מכל הכיתות חוו זאת או הספיק פעם אחת בכיתה אחת?

זהבה נ

New member
התחושות פנימיות של ילד הן מהחויות

או הסיטואציות שהוזכרו כאן וכאשר הוא לא קיבל או שלא איפשרו לו לקבל. ילדים מרגישים לעתים מה שמשודר להם לא תמיד רק מה שמדברים עליו. אני לא מקנאה באותו ילד שאימו נהגה באלימות נגד תלמיד אחר וחטפה מתנה עבורו, מה עבר על התלמיד באותו הרגע זאת רק הוא יודע וכיצד זה הביע את החותם עליו רק הוא יודע, אולי לאחר הרבה שנים אני בטוחה שהוא ישוחח על כך או יספר על כך ועל הרגשות שהיו לו באותו הרגע שהיה מול חבריו ואימו איבדה שליטה ונהגה כפי שנהגה. הנושא כאוב, המצב הכלכלי גם הוא לא שוגה היום בשושנים אצל אף אחד ולכן חשוב וצריך למצוא את שביל הזהב והדרך לתת כמה שאפשר על פי היכולות ואם יש קושי להביא אותו לממונים או למנהל בית הספר, כן גם אם יש טיפולים יקרים אמורים לקחת את זה בחשבון בבית הספר ולא להוסיף עוד מעמסה ובכך הילד של אותו הורה יכול להגיע להסדר תשלום יותר נוח או יותר פרוס ולעתים גם לקבל הנחה. אני מאמינה שצריך לשלם ולא לקבל מתנות חינם כי אין דבר כזה חינם, אחרת לא יוכלו לקיים את הפעילויות הנוספות לתלמידים, להתחמק מאחריות זו לא דרך שאני מאמינה שניתן להגיע עימה רחוק מאוד, זו גם אינה דוגמא אישית ובחינוך אנו מהויים לילדינו את הדוגמא האישית והמודל הכי חשוב.

למעלה