תשלומי הפרשי מענק לאחר לידה

שלי200

New member
תשלומי הפרשי מענק לאחר לידה

פניתי לביטוח לאומי בנושא קבלת הפרשים בגין מענק שקיבלתי במקום עבודתי בשנה שלאחר לידת בני. (בני לא היה עדין בן שנה כשקיבלתי את המענק). תשובת ביטוח לאומי היתה שאנני זכאית לקבלת התשלום בגין פניה מאוחרת אליהם. רק בשנה הראשונה אני יכולה לפנות אליהם ובני כבר בן שנה וחמישה חודשים בזמן הגשת הבקשה לביטוח הלאומי. לא קיבלתי שום מידע על הנושא מביטוח לאומי מיום לידת בני ועד עכשיו. את הפרטים קיבלתי דרך מידע באינטרנט. האם יש לי עילה לעירעור? תודה מראש על העזרה

איזה מענק??

לא ברור למה את מתכוונת. כתבת "מענק שקיבלתי במקום עבודתי". אם זה מענק ממקום העבודה, אז מה הקשר לביטוח לאומי? אם זה מענק לידה - אז למה זה במקום העבודה? ולגבי מענק לידה - איך יש הפרשים? מענק לידה לא תלוי במשכורת. אולי את מתכוונת לדמי לידה (הכסף שקיבלת מביטוח לאומי, לתקופת חופשת הלידה). דמי הלידה באמת מושפעים מגובה המשכורת. ואם קיבלת הפרשים במקום העבודה, זה יכולהשפיע על גובה דמי הלידה. אם זה ככה - אז אני חושב שיש עילה לתביעה נגד ההחלטה של ביטוח לאומי, כי את התביעה לדמי לידה כן הגשת בזמן, ועכשיו את רק מבקשת שיהיה חישוב אחר לדמי הלידה, שיביא בחשבון גם את ההפרשים, ובקשה כזו לא צריכה להיות מוגשת דווקא תוך שנה. אז אם באמת את מתכוונת להפרשים בדמי לידה בגלל הפרשים במשכורת - אני מציע שלא תוותרי להם, אלא תגישי תביעה נגד המל"ל על ההפרשים.

למעלה