תשלומי מילואים

MarinuS

New member
תשלומי מילואים

היי,
מרגישה קצת טירונית ובכל זאת -
אני כבר עשרה ימים מגוייסת בצו 8, ובינתיים אף אחד ביחידה שלי לא הצליח להסביר לי איך עובד התשלום עבור המילואים (אני שכירה). האם מקבלים משכורת רגילה? יותר? פחות?
בתהליך החיול שלי, נשאלתי ע"י מש"קית קישור על החזרי נסיעות וביקשתי החזר דלק. איך העסק הזה עובד? אני מוצבת ביחידה עורפית אך מן הסתם נוכח המציאות לא כל יום חוזרת הביתה.
במידה והמילואים יתארכו לעוד מספר שבועות אזקק למרשמים לתרופות הקבועות שלי, איך מקבלים? אני יכולה להגיע לקופת החולים שלי?

שנדע ימים טובים יותר :)

אושי231

New member
היי, אז ככה:

1. המעסיק צריך לשלם לך כאילו עבדת כל החודש כרגיל. ברגע שיסתיים צו 8 את תקבלי אישור על התקופה שהיית ואם יהיו פערים לטובתך- המעסיק יהיה חייב לשלם לך אותם במשכורת שלאחר מכן. (המעסיק מקבל כסף מביטוח לאומי על תקופת המילואים שלך)
2. אם יש לך חופשה (שעליה את כל מקבלת כסף מהצבא) או פיצול (שעליו את לא מקבלת שכר), על כל נסיעה וחזרה את מקבלת החזרי דלק. את מקבלת החזרים גם על ההגעה ביום הראשון והחזרה ביום האחרון.
3. קודם כל את יכולה לבקש מקופת החולים בטלפון שיכינו לך כבר את המרשם מוכן ואת רק תעברי לקחת כשתצאי הבייתה. אני מאמינה שיוציאו אתכם פעם בכמה זמן כך שתוכלי לקחת את המרשמים שלך. אם לא יוצא לך לצאת הבייתה לפני שנגמרת החפיסה- תבקשי לראות רופא ביחידה והוא ירשום לך מרשם.

למעלה