תשמיש קדושה - מחפש המלצה

mazior

New member
תשמיש קדושה - מחפש המלצה

מקווה שאני במקום הנכון. סבה של בת זוגי, חודש לפני מותו (מס' חודשים) ביקש אותה לבחור כמתנה ממנו לנו איזה פריט יהודי שימושי או לא, כזה שיכול להיות מועבר מדור לדור. איננו דתיים או קרובים לדת יותר מכל החילוני הממוצע, אף כי נוהגים לשמר מסורות מסויימות. כמובן שחשבנו על מזוזה, חנוכיה או פמוטים, אך אנו חשים כי זה פריטים אינם מיוחדים עבורנו מספיק. אני למעשה שואל פה האם תוכלו להמליץ לי על פריט מסוג זה בעל משמעות יהודית סימבולית יפה ומעניינת. תודה לעונים

mazior

New member
תודה, עוד רעיונות? אנחנו לא עורכים קידוש בשיש

tamarhp

New member
לאיזו מצווה אתם מתחברים?

איזו מסורות אתם שומרים? יהיה קל יותר לדעת לפי זה.. למשל אם אתם אוהבים מאד לחגוג ליל הסדר עם המשפחה, אז אולי קערת ליל סדר, או מפית מרשימה לאפיקומן? (חנוכיה, פמוטים וגביע קידוש כבר שללתם..) או ראש השנה - אולי כלי יפה לדבש? (לא לגמרי "סממן יהודי" אבל גם משהו). למה אתם מתחברים?

hilehman

New member
ככה..

אני משער שהסבא ז"ל לא באמת ציפה שממש תשתמשו באופן קבוע אלה שיהיה מעיין מזכרת, גם לזכרו, וגם למסורת היהודית, אז אפשר גביע גם עם לא עושים קידוש בשישי (שאגב מומלץ, זה נחמד ומוסיף לאווירה-אבל שיקול שלכם). אפשר שופר (אני מוכן לנסות להסביר לך איך תוקעים :) ), יש כזה מחזיק ל4 המינים מכסף, קופסה מכסף לאתרוג, יש מעיין "מגדל" לבשמים-להבדלה, "אצבע" לקריאה בתורה (אם כי אולי עדיף משהו שכן תשתמשו בו קצת..), אפשר רעשן מיוחד (יש רעשנים נורא נתוחכמים ורציניים,..), סכין\קרש חיתוך לחלות של שבת.. אם אני אחשוב על עוד משהו אני אוסיף.. בנתיים, שתהיה שנה טובה!! הלל

אני ממליצה על

חנוכיה או פמוטים לשניהם סגולות בהגנה על שלום בית וזה מתקשר לי למשפחתיות ושמירת הקשר בין אבות לבנים..
ולא חייבים להשתמש בתשמיש ועדיין קדושתו נשמרת...לדעתי...כך שמה שתבחרו ומאיזו סיבה שתעשו זאת זה עדיין יכבד את כבוד המת. - ברוך דיין האמת -

כוס קידוש מכסף עם הקדשה

יש לנו מסבא שלנו 2 , עכשיו אני לא יודע איפה זה י, אבל זה מזכיר לנו אותו, הוא היה דתי אני חושב. טוב, בתקופה שבה לא היו קוראים למי שדתי דתי ולמי שלא חילוני. היו חלוקות אחרות. בכול מקרה אני חושב שזה לא יעבור עוד דור, כי זה חשוב רק לנו, אם כן חשובה ההקדשה על הכוסית. אפשר בתחתית הכוס..

mazior

New member
המון תודה לכם, אנחנו

נלך על חנוכיה, או על שופר (מאוד אהבתי את הרעיון) או קרש וסכין לחלת שבת. שוב, המון תודה ושנה טובה

hilehman

New member
הרעיונות שלי:)

שמח לעזור... רוצה הסבר איך תוקעים? ;) כעקרון, את צריכה להפיק את הצליל של פ' דגושה, בשפתיים סגורות, לתוך הפיה של השופר... כזה "פּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּפּ"... שנה טובה!!

למעלה