תשמעו בדיחה. חבל שאריאלה לא בסביבה.

שלומר

New member
תשמעו בדיחה. חבל שאריאלה לא בסביבה.

התקשרתי היום לסלקום, בקשתי להחליף מכשיר במסלול טוקמן למסלול כוכבים. הם אמרו לי שזה אפשרי רק אם אני עושה שידרוג. ומה הציעו לי ? "לשדרג" את ה- 6120i שלי (בן 16 חודשים, מדבר עברית) ל- 5125. נו... לא בדיחה ? תכלעס, אין להם שום הצעה הגיונית למי שרוצה לעבור מטוקמן לכוכבים. הציעו לי לקנות עוד מכשיר
))))) מה עוד ? לשלם להם כל חודש עבור מכשיר, בזמן שיש לי מכשיר מצויין ? אגב, יש לי באוטו דיבורית ל- 6120/5120/5125 כך שאין טעם שאחליף לסידרה 33XX מה עוד שאני "רק" מדבר, לא שולח SMSים. יש למישהו רעיון איך מחליפים בכל זאת למסלול כוכבים, בלי להשתדרג כלפי מטה ?

שלומר

New member
אל תאמר דברים מבלי להביא סימוכין

להאשים חברה עסקית בגניבה, זו האשמה חמורה מאד. אם יש לך הוכחות שגנבו ממך, נא הביאן לכאן. לומר "גנבים" סתם ככה, זו אמירה ללא בסיס וסתם השמצה. מה עוד שבפורום המכבד עצמו, אין מקום ללזות שפתיים.

שלומר

New member
קצת מידע שעשוי לחסוך לכם הרבה כסף

איך מחליפים ממסלול טוקמן למסלול כוכבים, בלי להשתדרג כלפי מטה ? או במילים אחרות, להשאיר לעצמי את ה- i6120 ולהעבירו למסלול כוכבים ? אני משתמש בסלקום לשיחות בתוך הרשת בלבד, ולכן מסלול טוקמן יוצא יקר מאד מאד !!! אגב, השיטה שלי היא להתקשר מאורנג´ לאורנג´, מסלקום לסלקום ומפלאפון לפלאפון. מצאתי שזו הדרך הכי זולה לתקשורת, גפ אם היא מחייבת להסתובב עם כמה מכשירים. יתרה מזאת, בכל מסלול רכשתי חבילות מוזלות (לטוקמן: תכנית "לילה" ותכנית "סוף שבוע", וכן מס´ צ´ופר, אך עדיין השימוש ביום יקר להחריד. לאורנג´ - מסלול משפחה כמובן - רכשתי תעריף לילה = 8 אג´ לדקה מאורנג´ לאורנג´, ו- 58 אג´ לדקה בתוך הרשת ול"בזק". פלאפון רכשתי במסלול הטבות, 49 אג´ לדקה בתוך הרשת, 3 מספרים מוזלים = 13 אג´ לדקה בתוך הרשת, עם אפשרות לעבור תמורת 7 שקלים למסלול סוף שבוע = 13 אג´ לדקה בתוך הרשת מיום שישי אחה"צ עד יום ראשון 07:30 בבוקר, וכמובן אפשרות חזרה לתכנית 3 מס´ מועדפים). אז... אחרי הסבר מייגע, אמרי לי בבקשה אריאלה: למה בסלקום מתעקשים שאשלם כ- 70 אג´ לדקה בתוך הרשת במסלול טוקמן, בעוד שבמסלול כוכבים אשלם רק 49 אג´ ? (וכמובן שארכוש בתוספת למסלול כוכבים את חבילת ההטבות "לילה" ו"סוף שבוע", על מנת למזער עוד יותר את העלויות). לידיעה: שימוש כנ"ל בתקשורת סלולארית הוריד את העלויות שלי מ- 1000 ש"ח בחודש לערך, ל- 500 ש"ח בחודש. אני מקווה שמה שכתבתי כאן יסייע לכם, אנשי הפורום, לכלכל את צעדיכם בשימוש בסלולרי. אריאלה ? מחכה לך.

1אריאלה

New member
באמת שאני לא מבינה

מעבר לקו רגיל ממסלול טוקמן כאשר המכשיר הוא בן יותר מחצי שנה הוא ללא עלות. אני מציעה לך ללכת למרכז שירות, שם יוכלו לפרוש לך את כל האופציות. לא צריכה להיות שום בעיה להתחבר למסלול כוכבים, מה גם שאין היגיון להחליף ל5125, חוץ מהעלות החודשית שתהיה יותר זולה.

שלומר

New member
תודה לאריאלה + עדכון טעות

אריאלה, תודה על תשובתך המהירה והנכונה. מסתבר שהמידע שקיבלתי אתמול בסלקום היה שגוי. אכן, אין בעיה לעבור מטוקמן למסלול כוכבים (או מסלול רגיל אחר), במכשיר בעת ותק של חצי שנה ומעלה. יתרה מכך, הסתבר לי שהמחיר לדקה במסלול טוקמן = 59 אג´ (ולא כ- 70 אג´ לדקה כפי שרשמתי בטעות). אי לכך, ההפרש של 10 אג´ לדקה בין מסלול טוקמן לבין מסלול כוכבים (=49 אג´) אינו כדאי למי שמדבר פחות מ- 99 דקות בחודש, מפני שמעבר למסלול כוכבים מחייב דמי שימוש חודשיים של 9.90 ש"ח, בעוד שבמסלול טוקמן אין חיוב חודשי של דמי שימוש. יתרה מזאת, התוכניות המוזילות שיחות בשעות הלילה ובסוף השבוע בטוקמן עולות 9.90 לחודש = 19.80 סה"כ והמחיר לדקה 12 אג´, בעוד שבמסלול כוכבים רכישת תכנית "איזי" לצורך שיחות זולות בלילה ובסוף השבוע עולה 23 ש"ח בחודש ומחיר דקת שיחה מוזלת = 15 אג´. מכל החישובים הללו יוצא שמי שמשוחח בין 100 ל- 200 דקות בחודש, עדיף שישאר במסלול טוקמן, תוך ניצול האפשרויות שהזכרתי כאן. חשוב להדגיש: כל הנ"ל מתייחס לשיחות בתוך הרשת בלבד !

m e i r

New member
orange to go layla

המחיר הוא 8 אג´ לדקה בלילה מorange אל orange והמחיר לשיחות אלה ביום וכן לבזק בכל שעות היממה הוא 56 אג´ לדקה, ולא כמו שכתבת.

שלומר

New member
מאיר

הרי ציטוט מתוך מה שכתבתי, וכל המוסיף גורע: לאורנג´ - מסלול משפחה כמובן - רכשתי תעריף לילה = 8 אג´ לדקה מאורנג´ לאורנג´, ו- 58 אג´ לדקה בתוך הרשת ול"בזק".

m e i r

New member
לשלומר

גם לי יש סלקום במסלול כוכבים, יש לי פלאפון במסלול עסקי ויש לי Orange. במשך תקופה הסתובבתי עם שלושה מכשירים, גם כדי להוזיל עלויות וגם כדי "להקל" על החברים המתקשרים אליי שהם משלושת החברות.(מי שלא חבר, מקבל את ה055). בפועל, הדבר מאוד לא נוח, ולכן לפעמים אני הולך עם מכשיר אחד בלבד, אבל כנראה שאמשיך ללכת עם המכשירים עד שיסתיים לי החוזה בסלקום ואז אשאיר שם הודעה בתא הקולי עם המספר החדש-ישן. אגב, מאז שהיה לי מכשיר בודד בסלקום ובאוגוסט 2000 יצא לי חשבון של 1004ש"ח הגעתי לחשבוניות משותפות של 20%-50%, כמובן תלוי במידת השימוש החודשי. איך לך, שלומר, לא מפריע לך להסתובב עם שלושה מכשירים???

שלומר

New member
למאיר

אני נושא עלי 2 מכשירים קטנים, בנרתיקים הצמודים לחגורה: סמסונג 914 של אורנג´. סמסונג 611 של פלאפון. השלישי: נוקיה 6120 = סלקום. יש לי עוד כמה, אך למטרות שונות. ב- 3210 למשל, אני משתמש כשעון מעורר... כי המסונגים לא מעירים אותך אם אתה מכבה אותם. ממש שטות. בסה"כ כדאי להסתובב עם מכשירים של שלושת החברות. החסכון משמעותי ! לעניין העקרון... מי שחשוב זה אתה ולא חברת הסלולאר. עשה מה שטוב לך, לנשמה ולכיס.

1אריאלה

New member
כן, אבל.........

באורנג´ המסלול מוגבל בתוך הרשת בלבד, שלא כמו בסלקום

LordNor

New member
גם לי קרה מקרה דומה באורנג...

רציתי לשדרג את הסטארטק שהיה לי ששילמתי כל חודש עליו 59 שקל.. דאז זה היה בפריסה ל-36 חודשים, לנוקיה 3330 באורנג.. (הייתי ותק של שנתיים וחצי). והם הציעו שאני אשדרג למכשיר מוטורולה בתוספת תשלום פלוס פריסה ל-36 חודשים בתמורה לזה שהם יבטלו לי את החוזה שחתמתי איתם לפני 3 שנים יענו לבטל את ה-59 שקל כל חודש.. ולהתחיל חוזה חדש.. ההצעה הזאת הייתה הכי נוראית שהם הציעו לי. אז מה עשיתי, התכווחתי איתם ושלחתי הרבה בקשות למחלקת פניות ציבור.. ואז סוף סוף הצלחתי. הם הסכימו למכור לי מכשיר נוקיה 3330 ב-200 שקל בלבד. בתמורה לזה שאני אתחייב ל-3 שנים ואמשיך לשלם את ה-59 שקל כל חודש למשך חצי שנה שנותרה לי.. מי שהרוויח זה אני..

AndrewV

New member
אבל מה לא טוב בשידרוג או כל העסק

אחר עם סלקום זה שאתה מתחיב ל36 חודשים ולא כמו באורנג´ ואני נדפקתי עם 7160 לעוד 24 חודשים מישהו רוצה לקנות ?

1אריאלה

New member
נראה לי שלא הבנת.....

התעריף לסלקום בטוקמן הוא 59 א"ג בשעות השיא (7.30-21.30) בשעות הפנאי התעריף הוא 76 אג´.

שלומר

New member
לא אריאלה, הבנתי ועוד איך, ולכן...

תמורת 9.90 ש"ח בחודש, אני משוחח בשעות 21:30 עד 07:30 בבוקר בעלות של 12 אג´ לדקה. כך גם בסופי השבוע. כלומר, השיא שלי... זול :)

למעלה