תשמעו משהו מעצבן

debi8

New member
תשמעו משהו מעצבן

בעודי יושבת לי בבית אני חושבת: אני עובדת בפנימייה בה ישנם ילדים שההורים שלהם לא מסוגלים לטפל בהם ולכן מביאים אותם אליי. והכי מרגיז זה שכולנו כאן כל כך רוצות להיות אמהות וזה קשה לנו ואילו הן ממשיכות להביא ילדים בלי חשבון ובלי מסוגלות לגדל אותם אז תגידו אתן : לא צריך להקים קורס לנשים ובסיומו לקבל תעודת רישיון להורות???? אז שיהיה לכולנו יום מעולה

6ליהי

New member
אני חייבת להיות כנה-

המחשבה הזו עולה אצלי כשאני קוראת או שומעת על נשים שנכנסו להריון בטעות ורוצות לעבור הפלה יזומה. אני יודעת שלגדל ילד זו אחריות עצומה ואם אין משאבים או שלב מתאים בחיים לכך אז אולי עדיף לבצע הפלה, אבל אני לא מצליחה להשתחרר מהתחושה הזו שהן לא רצו ונכנסו להריון "פתאום" ועכשיו הן רוצות להפיל, ולעומתן יש המון נשים שמתקשות להיכנס להריון וכ"כ רוצות בכך! מה אתן אומרות? אני יודעת שהנושא שנוי במחלוקת. אני בהחלט לא שוללת הפלות יזומות, כמובן וכמובן במקרים שהנערה צעירה או שההריון כתוצאה ממעשה אלימות מינית וכד'. פשוט באופן כללי לגבי העניין-המחשבות האלה לא מרפות ממני.

אין צדק בעולם

וכמה מקרים מזעזעים יש של הורים שלא מסוגלים לטפל בילדים, או שמתעללים. רק היום קראתי בעיתון על תאומים שנלקחו לאימוץ כי החליטו שההורים לא מסוגלים לטפל בהם ועכשיו נפגשו מחדש אחרי 17 שנה. איזה כאב לב, איזה נזק לילדים. מחריד

debi8

New member
לדעתי האישית

בגלל שאני עובדת עם ילדים כל כך קטנים שלא יודעים מה זה חום של אמא ומרביתם קוראים לי אמא (עוד לפני שנכנסתי להריון)אני חושבת שעדיף לעשות הפלה בהתחלה כל עוד זה לא ממש תינוק ואין לו נשמה מאשר להביא ילד לעולם ולא לגדל אותו כמו שצריך וכל כך מרגיז שבמדינה שלנו אמהות שלא יכולות ללדת צריכות לאמץ ילדים מחו"ל כי התנאים בארץ מאוד קשים. ואם זה היה תלוי רק בי הייתי מאמצת כמה ילדים (בוגרים) לעצמי.

m i c h a l y

New member
טוב אז הנה מתחיל ויכוח...

כי אני (שעובדת גם בתחום) גם כן מאוד כועסת לראות ילדים שמגיעים אל העולם ללא סביבה תומכת ומגדלת, ומראה ילד מוזנח שווה אלף מילים - אבל - ושוב - אבל - הזכות של כל אדם על גופו היא בלעדית לו. לנו כחברה אין אפשרות להחליט בשביל אדם אחר מאיתנו עצמנו האם זכותו להביא ילדים לעולם או לא. אין ספק שמאות הילדים הנמצאים בהשגחת רשויות הרווחה מוכיחים אחרת, אך עם כל כאב הלב (וזה כאב גדול גדול) אני שמחה שבמדינתנו הקטנטונת עדיין שומרים על הזכות הזאת! מיכל.

אפרסקה

New member
ברור שאת צודקת. אבל לפעמים זה מקומם

לראות ולשמוע. אין ספק שנערה בת 16 שנכנסה להריון בטעות תעשה הפלה כי לא הגיוני דתלד, וזה סביר. אבל כשאנחנו מתקשות להכנס להריון, זה כמו צחוק על חשבוננו. אבל אין ספק שאילו אני נכנסתי להירון בגיל 16 (מרוח הקודש כי לא קיימתי יחסים אז...), הסיכוי המשמעותי הוא שהייתי מפילה.

6ליהי

New member
מסכימה מאוד../images/Emo45.gif

בעיקר עם כך שזה כמו צחוק על חשבוננו.

פּוֹנְג

New member
סליחה בנות...

אף אחד לא צוחק על חשבונכם. אולי צחוק הגורל אבל בטח לא על חשבונכם. אני לא שופטת אף אחת שעומדת מול הצורך או הרצון לעשות הפלה ואני בטח ובטח לא חושבת שההפלה שלה פוגעת בסיכויים שלי להרות, אם כבר אז רק בסיכויים שלה. בכל גיל שזה יהיה. אף אחת מאיתנו לא יודעת מה עומד מאחורי ההחלטה הזו. אם הבחורה שעושה הפלה הייתה באה לכאן ומשוויצה בזה - אז אולי הייתי מרגישה שהיא צוחקת עלי. אבל נכנסה לכאן לא מזמן בחורה הצעירה שחששה שהיא בהריון, מישהי הרגישה היא 'צוחקת על חשבונה?' אני לא. אני כן שופטת כל אחת על הורות רעה, הורות שגורמת לכך שיקחו את הילדים מהבית, על הורות שמשפילה את הילד, על הורות שמזניחה. אבל בשום פנים לא על מישהי שמחליטה לעשות הפלה.

למעלה