תשמעו סיפור - ושאלה בצדו

אמרלדה

Active member
טוב, בשביל זה אני צריכה גם להתרכז וגם

שיעבור הכאב ראש וגם מילון, כי האנגלית שלי לא מספיק טובה או מקצועית.
יותר מאוחר...
ותודה רבה שהלכת לחפש. יופי.
 

אמרלדה

Active member
תשמעו סיפור - ושאלה בצדו

לפני כחודשיים כתבתי כאן על ה"גילוי" החדש שלי - דלעת ערמונים, שלא הכרתי קודם.
תמיד הייתי מטורפת על ערמונים, וטעמם. את ההיכרות עשה לי הבן שלי, ומסתבר שארבעת
המוסקטרים - שני הבנים ונשותיהם - אוכלים את זה כל שבוע ואוהבים מאוד על אף שהם לא
במיוחד מתים על ערמונים כמוני.

לימדו אותי, ולמדתי: לחתוך לפלחים, שמן זית, מלח, פפריקה או פלפל, לעסות, לתנור ל-20 עד 30 דקות,
בלי קילוף. אני הארכתי את זה ל-30 עד 40 דקות. אני שמה תבנית ענקית מלאה פלחים, ואולי זה
עניין של תנור. אני גם אוהבת יותר קריספי מרך. וגם אנחנו, כל שבוע... וכולם אוהבים, כולל הילדים של
בן זוגי שנחשפו גם הם לזה לראשונה.

לפני שבוע דיברתי עם דודה שלי וסיפרתי לה על זה. הם לא מכירים את זה. שמחתי לגלות לה, והיא שמחה
לגילוי, משום שהם משפחה בה כמעט כולם צמחונים, אז זה נכס אמיתי.

התקשרה עכשיו, אמרה שהכינה בהתלהבות ביום שישי, העבירה את ההתלהבות שלי, וכולם התלהבו... עד שטעמו.
ממש ירקו מהפה. אי אפשר לאכול את זה, אמרו. ארבע נפשות צמחוניות, והרקע הקולינרי שלנו הוא אותו רקע.

עברנו על המתכון בטלפון, בדיוק כמו שאני עושה. היא אמרה שהם היו גדולים, האם זה משנה, שאלה. אני אמרתי שלדעתי
לא צריך לשנות, כי אני תמיד קניתי מעורב. גם אתמול קניתי ואכן היו רק גדולים, אבל עדיין לא הכנתי ולא ראיתי אם זה שונה.
אבל היתה לי הרגשה שהם כאילו קצת יותר קשים מהרגיל (תמיד הם קשים).

אתן יכולות לפתור לי את התעלומה? גם באינטרנט ראיתי שזה נחשב מעדן. האם יש לזה עונה ויכול להיות שהיא נגמרה ועכשיו
הגיעו ה"לא טובים"? אני משתגעת, היא משתגעת, והמוניטין שלי בכלל יותר טוב שנתעלם ממה שקרה לו...הדוד שלי אמר לה:
אין מצב שאמרלדה המליצה על - זה! - את הכנת לא טוב. והיא אמרה לו: אתה קנית לא טוב. קנית גדולים... ?????
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אחרי שסיימתי לצחוק (עדיין מצחקקת)

מנסה לחשוב על סיבה.

לא מבינה בעונות של דלעות והשפעתן על טעמים, מקווה שאורני והמומחיות האחרות תכנסנה בקרוב.

לי יש חשש שקנו דלורית במקום דעת ערמונים (גדולה יותר)- לא יצא לי לראות דלעת ערמונים גדולה.
 

אמרלדה

Active member
זה מצחיק אותך כי את מתהוללת. אותי זה מעציב...

לא עלה בדעתי שהיא קנתה משהו אחר...
אמרתי לה ירוק ועגול, לא נשמע כמו דלורית.
 

shiri67

New member
ירוק ועגול. מזכיר לי נשכחות. כל קניתי קישואים עגולים. טוגנו

 

shira1960

Active member
לא מכירה את הדלעת הזאת

שתי מחשבות עולות לי לראש - האחת, שמה שהן קנו ומה שאת קנית זה לא אותו דבר (כבר קרה לי שאנשים קראו למוצר מסויים בשם "א" ואחרים קראו למוצר אחר באותו שם "א". ודבר שני - לפעמים הקליפה של הדלעת גורמת לדלעת להיות מרה. בעבר הייתי אופה חתיכות דלעת (הדלעת הכתומה הרגילה שקונים בכל סופר) עם הקליפה ופעם אחת קרה לי שהיה לזה טעם של סבון ומאז אני תמיד מקלפת לפני הבשול/אפיה. יכול להיות שזו הסיבה?
 

אמרלדה

Active member
לא יודעת, שירה. לא נתקלתי בקליפה מרה עדיין...

נתתי לה הוראות קנייה מדויקות...
 

22BB

New member
גם אני לא אוהבת וגם אצלינו זרקתי לפח

&nbsp
 

אמרלדה

Active member
טוב, את יכולה לפרט קצת יותר? למה לא אוהבת?

בך אפחד לא יחשוד שאת מדברת על זה וקנית משו אחר...
עשית ככה וזרקת לפח? וגם אפחד אחר לא אהב?
לא יודעת. אצלנו זה נתפס כמין נשנוש חם ומשביע וטוב...
 
פעם אחת טעמתי וירקתי בסתר לתוך

מפית נייר. ממש לא אהבתי. גם את הטעם וגם את המרקם, וזה לא קשור לכך שאני לא סובלת ערמונים.
לא יודעת להסביר מה בדיוק לא אהבתי. זה פשוט לא היה לי טעים ולא היה לי נעים.
 

tzivi1

New member
אמרלדה, כמה צחקתי


לאור כל התגובות מעלי... כנראה שהעולם נחלק לשניים: אלה שאוהבים דלעת ערמונים, ואלה שלא.
&nbsp
(אני מאלה שלא).
 

אמרלדה

Active member
טוב שמישהו צוחק...

את רצינית? את לא אוהבת את זה? איך יכול להיות?
 

אמרלדה

Active member
וואלה? טוב, אז כבר לא יכול להיות שהיא טעתה

בדלעת...
אז העולם מתחלק לשניים, כמו תמיד. אוהבי פריס ואוהבי לונדון. אה, סליחה, מי שבעד ומי שנגד דלעת ערמונים...
 

tzivi1

New member
האמת, גם לי זה מוזר שאני לא אוהבת...

זה בדיוק מסוג הדברים שאני בדרך כלל אוהבת... גם דלורית אני לא אוהבת.
 
למעלה