תשמעו סיפור

sagivkr

New member
תשמעו סיפור

אז לא מספיק שאנחנו לחוצים שבוע לפני, ב"כפר המכביה" החליטו היום להביא לנו את הג´ננה: לפי החוזה בינינו, עלינו לשלם 50 אחוז מהסכום הכולל שבוע לפני. אז התייצנו היום ואבא של יפעת (אשתי לעתיד) רשם צ´ק. ואז הם פתאום ביקשו צ´ק נוסף לבטחון. אבא של יפעת, שמעולם לא ביקשו ממנו צ´ק בטחון בסיטואציות דומות (חיתן כבר שני ילדים), אמנם מופתע, הוציא שוב את פנקס הצ´קים ורשם צ´ק נוסף ורשם עליו "צ´ק בטחון". עד כאן הכל טוב, אלא שאז אמרו לו שזה לא בסדר שהוא רשם על הצ´ק "צ´ק בטחון" כי ככה אין להם אפשרות להפקיד אותו. אז הוא אמר שמתוקף היותו "צ´ק בטחון" הם לא יכולים ככה סתם להפקיד אותו, אלא במקרה של סכסוך כלשהו בינינו, הם יכולים לפנות עם הצ´ק לבית משפט (כשם שעושים עם שטר ערבות) אחרי ויכוח ארוך הוא נכנע... עכשיו תגידו לי אתם: א. למה קוראים לצ´ק בטחון "צ´ק בטחון" אם הוא צ´ק רגיל לכל דבר? ב. יש כאן בפורום מישהו או מישהי שלא התחתנו או עומדים להתחתן ב"כפר המכביה" ושביקשו ממנו או ממנה דבר דומה? לתגובותיכם אשמח...

shelycat

New member
ביזארי...ולא מריח טוב

תדאגו שביום הארוע יהיה מישהו שיבדוק מראש שהכל בסדר, כי לפעמים כשמשלמים מראש הכל יש מי שמזלזל. מה שכן אתם יכולים להורות לבנק לא לכבד את הצק במידה ויופקד, כלומר לבטל אותו. שלי

J-סיקה

New member
אנחנו התחתנו בשפיים וגם שם

הי האותו דבר ביקשו חצי מהסכום לאותו יום שביקשו ואת השאר לתאריך רחוק עד שבוע - עשרה ימים מיום החתונה והיתה לנו האפשרות לבוא ולהחליף את הצ´ק בכסף או לתת הוראה להפקיד אותו לידיעתך הם לא מפקידים צ´ק דחוי כי זה עולה להם כסף אלא שומרים אותו בכספת ולכם יש את האפשרות לבוא ביום שלאחר החתונה (תלוי מה היה התאריך שכתבתם על "צ´ק הבטחון" ולהחליף אותו מקווה שעזרתי ג´סיקה

הילית*

New member
הי שגיב,

קודם כל לפני שמתעצבנים תבדקו טוב טוב מה כתוב בחוזה. המקומות הללו בד"כ רוצים להבטיח לעצמם את התשלום ולכן לוקחים צ´ק בטחון. אנחנו למשל נתנו צ´ק לכל הסכום לתאריך של יומיים אחרי הארוע תוך סיכום שגמר חשבון יהיה בתאריך הזה. מאחר וכמעט אף זוג לא משלם מיד כשהחתונה נגמרת את הכסף הם אולי רוצים להבטיח להם שלא תברחו להם (מה שבטוח לא יקרה) ואולי לא תבואו לשלם אחרי הארוע. אם לא סיכמתם איתם את הדברים הללו מראש אז זה באמת לא בסדר מצידם. בכל מקרה שיהיה במזל טוב !!!

יעלי2

New member
בלי להלחיץ זה נשמע רע מאוד

אם זה לא כתוב בחוזה, זה אפילו מחשיד. לידיעתך חברה שנמאת בקשיים תפקיד שיק גם אם הוא לתאריך עתידי-דחוי, כדי לקבל מהבנק אשראי להמשך מימון הפעילות. השיק שווה לבנק אם ה"למוטב בלבד" מחוק. יעני אם שיק הביטחון הוא למוטב בלבד אז אין לכם דאגה שמה הם יברחו עם הכסף, או ימסרו אותו לספק משנה (אוכל, שתיה וכו), כי וא לא שמיש. אני מקווה שאין לכם מקום לדאגה בגלל השם הטוב והותיק של כפר המכביה, אבל אם הסעיף לא רשום בחוזה, תשימו קרוס ותכתבו בין הקווים: למוטב בלבד". אם הם ינסו לשכנע אתכם לבטל את הלמוטב בלבד, או אז הם בטוח רוצים להשתמש בו לדעתי הבלתי קובעת. לאור נסיון העבר אין לכם מה לדאוג, אבל אם זוג שנישא שם יענ לך תרגישי הכי בטוחה.

*שיר

New member
אני דווקא לא הייתי מוטרדת כלכך

מהבקשה שלהם, אם כי אולי הדרך שבה הם דרשו זאת לא יפה במיוחד. כמו שהילית אמרה, גם אצלנו ביקשו שניתן שק דחוי לתאריך של שבוע (בערך) אחרי החתונה על שארית הסכום, כדי להבטיח שלא נעלם להם בלי לשלם את היתרה. הרעיון הוא שזה יהיה שק שאותו אפשר להחליף אחר כך בשק אחר על הסכום המדוייק או להשתמש בו.

pumpkin

New member
אני מתחתנת בכפר המכביה ../images/Emo70.gif

אני מתחתנת ב-13 לדצמבר לא נכנסתי לפורום הרבה זמן לכן לא ראיתי שגם אתם מתחתנים שם אבל אתמול הלכתי להסתכל בחוזה ואכן כתוב שיש להפקיד ציק פקדון לאחרי החתונה... אשמח להעביר עוד חוויות ודרך אגב אתם שמים באולם איזשהי תאורה מיוחדת ?

למעלה