תשמעו קטע מדאיג...

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
תשמעו קטע מדאיג...

אתם לא תוהים לפעמים לאיזה ידיים אנחנו נופלים בטיפול הרפואי? היום הייתה לי חוויה "מתקנת" כפי שאומרים והלוואי ולא תחזור עוד לעולם. אתמול בערב הרגשתי ממש רע- כל הפרקים כאבו לי, החום עלה והייתי זיפט וכבר כמה ימים אני מסתובבת עם כאבים בצידי המותנים וגב תחתון ואינני רוצה לקחת סיכון לבעיה בכליה אז אמא שלי קבעה לי תור היום לרופאת המשפחה ( הראומטלוג שלי לא עובד היום) אך לצערי היא חולה אז נקבע תור לרופא מחליף. מה אני אגיד לכם? סכנה למי שנופל לידיו. איך שנכנסתי לחדר ספרתי לו ממה אני סובלת ואת הכאבים בצצדים שיש לי והחום. הוא לא קם מהכיסא, אפילו לא הזיז את היד וישר זרק לי לפרצוף מרשם לכדורים נגד כאבים. אמרתי לו שכואב לי בצדדים ואם הוא יכול להפנות אותי לאחות לבדיקת שתן בסטיק לפחות לראות אם רואים משהו והוא אמר- לא צריך- זה אופייני בלופוס שיש בעיות בכליות. אה, שכחתי לציין שמיד שספרתי לו על הלופוס אז הוא אמר ואני מצטטת: " את בטח מבינה במחלה הזו יותר ממני" בלעתי את הצפרדע ונשארתי בחדר. מיותר לציין שלא עברה דקה על השעון והייתי בחוץ מבלי שיבדוק אותי לשלול אולי וירוס או גורם זיהומי. אתם חושבים שבזה זה נגמר? לא!!!!!!! נגשתי אני בעצמי לאחות המקסימה שמכירה אותי ואת הבעיה שלי והיא מיד ראתה שאני פורחת ועם כאבים ונתנה לי לעשות בדיקת שתן בסטיק. הבדיקה הראתה שיש לי דם בשתן ( אריתרוציטים ++). דרשתי להיכנס לרופא אחר שעובד בקופת חולים ואחרי שעתיים זה אכן קרה והוא אמר שצריך לעקוב אחרי זה ומעבר לכך שום דבר. כשיצאתי מקופת החולים הלכתי למזכירה האחראית שמכירה אותי טוב וספרתי לה על הכל והיא מיד הרימה טלפון לרופאת המשפחה שלי שהיא גם מנהלת המרפאה ודיווחה לה על כך. מה אני אגיד לכם? מפחיד שיש רופאים כאלה שמזלזלים ולא יודעים כלום מהחיים של עצמם. בכל אופן, מה נותר לי לעשות? לקחת כדורים נגד כאבים ולקוות שהדם בשתן הזה זה לא משהו רציני.

../images/Emo12.gif

אוי ואבוי איזה רופא. אל תלכי יותר לרופא מחליף ...
גררר....זה אפילו מרתיח מה שכתבת. איזה זלזול. בעעעע
טוב שהלכת לאחות והיא נתנה לך לעשות את הבדיקה. אני מקווה שתרגישי טוב
תעדכני אותנו
רין

gaia20

New member
שירי

מעולם לא קרה לי דבר כזה, תמיד יצא לי ליפול על רופאים טובים ודואגים, אני ממש בהלם ממה שאת מספרת, זה פשוט נוראי איך רופא יכול להרשות לעצמו לזלזל בחולה טוב מאוד שניגשת לאחות בעצמך ולא קבלת את מה שהרופא אמר ועוד יותר טוב שהיא דווחה על זה האם היה לך בעבר דם בשתן? אני שואלת כי גם לי באיסוף האחרון נראו עקבות של דם בשתן הרופאה שלי שאלה אם עשיתי את הבדיקה קרוב למחזור (וכן, כנראה שזה היה יום אחרי או יומיים, אני כבר לא זוכרת) היא בקשה בבדיקה הבאה לא לעשות בסמוך למחזור שאלתי אותה "ומה אם זה לא מהמחזור, ממה זה יכול להגרם?" אז היא אמרה לי שקודם אני אעשה איסוף תקין ואם זה עדין יהיה נבדוק הלאה בגלל שזה רק עקבות ובגלל שזה היה סמוך למחזור אז כנראה שזה מזה בכל מקרה, עכשיו אני במחזור, אז יש לי עוד קצת זמן (מזחור די תקין אם מותר לציין
) בכל מקרה, אני יודעת שהרופאה שלי בסה"כ לא רוצה להדאיג אותי עם השערות למיניהם...אז...כמובן- בררתי בעצמי. דם בשתן פרושו דלקת- או בכליות או בשלפוחית השתן בכל מקרה, אני מציעה לך לקבוע תור לרופא משפחה (לא המחליף כמובן) או לראומטלוג ולברר את העניין לעומק.

gaia20

New member
עכשיו אני שמה לב

"בכל מקרה" אצלי זה ביטוי שבא כמעט בכל שורה......
אני צריכה להפסיק לכתוב את זה.....

לייילה

New member
דווקא מוכר

לי הסיפור שלך... בגלל שאני גרה באילת וכמות (לצערי גם איכות) הרופאים היא על הפנים,ניתקלתי ככ" הרבה פעמים בבעיה ש"מחפפים" אותך עם כדורים נגד כאבים ובכלל לא מטפלים בבעייה. מה עוד שאצלי, בגלל אופי המחלה,בכלל לא מתעסקים איתי וברגע שיש איזושהיא התפרצות, שולחים אותי לתה"ש ישירות ב...
. המסקנה היא פשוט להראות להם שאנחנו מבינות "קצת" יותר טוב מהם את הגוף שלנו. תרגישי טוב מאמי...

ל3

New member
זה היה מעבר לזילזול

אני באמת חושבת שזה מסוכן שמישהו יגיע אליו כי לא נראה לי שהוא יודע הרבה לגבי מה שהוא עושה. הוא רופא ערבי אבל זה לא אומר כלום כי אני מכירה כמה רופאים ערבים מעולים אבל אולי הוא לא למד כלל בארץ ונשבעת לכם שאני לא מגזימה בתיאורים שלי. בכל אופן ( הוי, הדרי הדבקת אותי
) כשהוא נכנס לחדר אחיות וראה אותי שם הוא לא הבין איך למרות הכל נגשתי על דעת עצמי לאחות והוא אמר לאחות באנגלית כאילו שלא אבין no more האחות היסתכלה עלי והיא בעצמה אמרה לי כשהוא עזב " מה זה הדבר הזה" לגבי הבדיקה, אז דלקת בדרכי השתן זה כנראה לא כי לא יצאו לי ליקוציטים ( תאי דם לבנים) בשתן שמצביעים על נוכחות דלקת ואני גם לא לפני מחזור או אחרי מה שמותיר את הסברה המדאיגה..... אך אני באמת מנסה לא ליחחס לכך חשיבות רבה . שבוע הבא יש לי מפגש עם הראומטלוג ונהיה יותר חכמים אז
גדול לכולם

ma pitom

New member
יש לי משהו חשוב להגיד בעניין

שלא תבינו אותי לא נכון אני לא מזלזלת ברופא משפחה (גם לא שלי) אבל כשיש לי בעיה רפואית כלשהי (שהיא מעבר לנזלת ושיעול) אני אך ורק פונה לרופאה שלי (שהיא מומחית ללופוס), גם אם היא לא מקבלת באותו יום. לשמחתי היא מקסימה וגם רופאה טובה ולכן אני מתקשרת אליה להתייעץ. אני פגשתי כמה רופאי משפחה וכל מיני אחרים שממש לא הכירו את המחלה לעיתים הם נבהלו ולעיתים נפנפו ולכן חשוב לי שכל חולי הלופוס יבינו אחת ולתמיד שחבל בכלל על הזמן על רופאי המשפחה הם לא יפתרו את בעיותיכם בטח לא בעיות חמורות כפי שציינת.

ל3

New member
אני מסכימה איתך

והאמיני לי שתמיד אני פונה לראומטלוג שלי ולפעמים ( לצערי במיוחד בשנה האחרונה) אני מרגישה שאני פונה כבר יותר מדי פעמים ולא נעים לי. למרות שרופאת המשפחה שלי היא לא מומחית גדול בלופוס , במקרי הצורך אני סומכת עליה במאה אחוזים ואף יותר. היא מקצועית ביותר ואני לא מחליפה אותה. לא רק זה בואי אני אגלה לך משהו- היא בכבודה ובעצמה אמרה לי שהיא מעדיפה שבבעיות שקשורות ללופוס אני אפנה לראומטולוג שלי ולא אליה ולא הרבה רופאים היו מוכנים להגיד דבר שכזה. בדרך כלל הם חושבים שהם יכולים לפתור הכל. אז למה רציתי לפנות אליה היום? כי הראומטלוג שלי לא עובד היום במרפאה. הוא תמיד מקבל אותי שאני מתקשרת אליו והוא באמת יותר ממאה אחוז בסדר איתי ויכולתי לגשת למיון בבית חולים שהוא עובד אך לא רציתי מיון ולכן עשיתי את מה שעשיתי. באופן כולל, אני מסכימה איתך שבבעיות הקשורות למחלה שלנו רצוי מאוד לגשת לראומטלוג, המטלוג שמטפל אך כשאין ברירה אז אין ברירה... שירי

אני בכלל

שונאת רופאים ואת רופאת המשפחה שלי בעיקר. בגלל שהיא קמצנית. לא מביאה לי בדיקות
הייתי צריכה לעשות ביטוח חדש (זה נקרא "ביטוח שיא") בשביל שאני אוכל לקבל בדיקות חדשות ומה שאני רוצה. אוף אפשר לחשוב כמה אני באה לבקש בדיקות
ויש עוד פאק אם אני אלך להמטולוג בקופה שלי אני לא אוכל לחזור להמטולוגית שלי בתל-השומר :( ומה סך הכל ביקשתי?? בדיקות?? זה הכל. לא בדקתי קרישיות כבר שנה

ma pitom

New member
מה????????????????

אני ממש בשוק. לי יש רופא משפחה שכל בדיקה שאני צריכה אני כבר לא עוברת דרכו אלא המזכירה שלו נותנת לי הפניה למה שאני רוצה...האמת שהוא פשוט לא רוצה להסתבך ומעדיף לתת לי הפניה למה שאני רוצה. חוץ מזה אני לא הולכת להמטולוג של הקופה אלא רק של הבי"ח, מה לעשות אני יותר סומכת על בי"ח. בכלל מה זה החוצפה לא לתת לך בדיקות???תעברי רופא מותר כל רבעון עד כמה שידוע לי...

gaia20

New member
גם אצלי

המזכירה של הרופא שלי (שהיא במקרה...חולת לופוס בעצמה) אחרי טלפון ממני גג חצי שעה וההפניה למעבדה מוכנה שאני אבוא לקחת אותה היא נותנת לי הכל, בלי לשאול שאלות, הפניות לבדיקות, מרשמים....כל מה שאני צריכה. קארין, לדעתי את צריכה בדחיפות לעבור רופא, או קופת חולים...מה זה השטויות האלו?? לא לעשות בדיקות לחולה? אני לפחות פעם בחודש עושה בדיקת דם ואבוי לי אם אני שוכחת, מיד מישהו מהם (המזכירה, הראומטולוגית או רופא המשפחה היקר) מתקשר לשאול מה שונה החודש שלא עשיתי בדיקות?? דחוף לעבור! מיד!

ma pitom

New member
טוב את ממש מקבלת יחס אישי

אלי אף אחד לא מתקשר לבדוק למה לא עשיתי בדיקות
אבל אף פעם לא שאלו אותי שאלות. נותנים לי את כל ההפניות

ל3

New member
קאריני הבנות צודקות

גם אם מרגישים טוב צריך לעקוב ובמיוחד אחרי בעיות כמו שלנו שיכולות לפעמים להיות "the silence killer הרופא הדפוק הזה ( סלחי לי על השפה) לוקח על עצמו אחריות יותר מדי כבדה כשהוא מסרב לתת לך את ההפניה- מה זה הדבר הזה? אני בחום ממליצה לעבור לרופא אחר ובאזור מגורייך לא נראה לי שתהיה לך בעיה למצוא מישהו יותר מהימן

1ט ל י

New member
היי.

אני שונאת ללכת לרופאים מחליפים! קרה לי משהו דומה עם רופא ריאות, שפשוט לא היה הרופא הקבוע שלי. רופאת המשפחה שלי מעולה ולגביי הראומוטולוג עוד לא החלטתי... בכל אופן, דם בשתן יש לי כבר 3 שנים... בינתיים, טפו טפו טפו, אין סיבוכים יתר על המידה... בהצלחה בבדיקות שירי, מחזיקה לך אצבעות.

ל3

New member
קארני, הבנות צודקות

גם אם מרגישים טוב צריך לעקוב ובמיוחד אחרי בעיות כמו שלנו שיכולות לפעמים להיות "the silence killer הרופא הדפוק הזה ( סלחי לי על השפה) לוקח על עצמו אחריות יותר מדי כבדה כשהוא מסרב לתת לך את ההפניה- מה זה הדבר הזה? אני בחום ממליצה לעבור לרופא אחר ובאזור מגורייך לא נראה לי שתהיה לך בעיה למצוא מישהו יותר מהימן

../images/Emo4.gif

אולי אני באמת אחליף רופא
הקטע הוא שזה לעבור למישהו חדש ... ואז לספר לי את כל ה case שלי ואין לי כוח... אבל אם אני חייבת אז אני חייבת. מישהי מכן שסובלת מקרישיות יתר, כל כמה זמן אתן עושות את הבדיקות הספציפיות האלה? תודה לכן
קארינוש.

את מתכוונת ל- INR?

בעיקרון צריך לעשות פעם בחודש, אני נבדקת פעם ב-3 חודשים במקרה הטוב כשהרופאת משפחה שלי צועקת עלי שאני לא בסדר... אני יודעת שהיא צודקת, אבל.. טוב, אני אתקשר ביום ראשון לקבוע תור, שכנעתן אותי

מטורללת עם קבלות - זה מסוכן

מתושלח הצעיר עושה את בדיקת ה-INR לפחות פעם בשבוע. על ירוקים את שומרת ? לאילו ממצאים היגעת עם הצילומים ? קיבלת כבר את ה-זום 10000 ? שבת שלום מתושלח הצעיר

למעלה