תשמעו קטע שקרה לי היום עם תרומת דם

Mottek

New member
תשמעו קטע שקרה לי היום עם תרומת דם

הred cross מתקשרים אלי כבר הרבה זמן ומבקשים שאתרום דם/ תרמתי לא מעט פעמים בעבר ויש לי 0-. סוף סוף הסתדר לי ללכת מבחינת לוח הזמנים, ואני לא בהריון ולא מניקה.
הגעתי בזמן שנקבע לי (לא, לא הייתי רשומה) והתייבשתי שם כמעט חצי שעה עד שקיבלו אותי.
הכל נראה טוב ויפה עד לחלק של השאלון. מסתבר שכל מי שחי באירופה (וישראל כלולה ברשימה הזו) יותר מ5 שנים מאז 1980 לא יכול לתרום דם - אף פעם. למה? בגלל mad cow disease וזה שאני כבר חיה כאן כמעט 20 שנים לא משנה להם. סתם מעצבן וחבל מאוד כי הם מפסידים ככה המון אנשים בריאים.
מישהו אחר כאן משוגע כמוני ותורם דם?

noaronen1

New member
בעלי תרם לפני שנה בסנדי ולא עשו לו שום בעיות

מאוד מוזר...

mumfor4

New member
אני מכירה את ההגבלה הזאת רק לבריטניה

בישראל תרמתי כול שלושה חודשים במסגרת העבודה .
אני זוכרת במילוי השאלון אם ביקרת בבריטניה בחצי שנה האחרונה לא יכולת לתרום דם .
מכיוון שאצלי תמיד התשובה הייתה שלילית , תרמתי פעם אחר פעם ( O +)

מי חשב שאגיע לבריטניה בכלל ???

אז לשאלתך , לא ידעתי שזה כולל את כול אירופה
ויותר מזה , לא ידעתי שישראל שייכת לשם ....

אני עם לחץ דם נמוך ונטיה לאנמיה,

לא תרמתי דם בחיים

ממש לא מפליא אותי, ש-Mottek ו-mumfor4 בעלות דם מסוג O, שזה סוג דם שיכול לתרום לכולם

כמה שזה מעצבן מה שכתבת, עדיף שהדם בבנק הדם יהיה 100% בטוח. לפני כמה שנים שמעתי על מישהו שחלה במחלה קשה בעקבות קבלת מנת דם

rona73

New member
גם אני סוג 0

וגם לא תרמתי מעולם
.לא אנמית אבל לחץ דם נמוך והתעלפתי עשרות פעמים .....יש לי טראומה מזריקות

Mottek

New member
אנמיה זו בדיוק הסיבה למה התחלתי לתרום

דם בצבא. בגלל שקצת לפני הגיוס הפכתי להיות צמחונית לגמרי (זה קרה בתהליך הדרגתי) היה לי מאוד חשוב לדעת מה הרמת הברזל בדם כדי שאני אדע אם אני אוכלת בריא ונכון. מה יותר טוב מתרומת דם ובדיקת ברזל חינם באותו הזמן? הפעם אגב היה לי הומוגלובין מעולה של 15! כבר אמרתי שההפסד שלהם, נכון?

לנו קרה מקרה דומה

לפני כשנה וחצי לא הפסיקו לפרסם ברדיו המקומי כי נדרשות בדחיפות תרומות דם O-.
מכיוון שבעלי הוא O- והוא נוהג לתרום תמיד, הוא נסע במיוחד למרכז הדם כדי לתרום. אחרי שחיכה זמן לא מועט ומילא שאלון קראו לו ואמרו לו שהוא לא כשיר לתרומה מכיוון שגרנו בסין... נדרשת תקופת צינון של חמש שנים (אאל״ט).
הקריטריונים מובנים ועדיין זה נתן הרגשה מאוד רעה ועצובה.

Mottek

New member
יותר קל לי להבין ולקבל תקופת צינון

כי אולי יש איזה שהן מחלות/טפילים או לא יודעת מה שלוקח זמן עד שמגלים אותם. ניחא. לא נעים אבל לא נורא. אבל ככה לשלול תרומה לכל החיים כי חייתי בישראל (או ברוב אירופה/אסיה)? סתם מכעיס אותי ולדעתי ממש מיותר. בעיקר אחרי שכבר תרמתי די הרבה בעבר.
רק רציתי לקטר קצת. אם הם לא רוצים אותי אז לא צריך. ההפסד שלהם.

Boston Guy

New member
אפשר לתרום PLATLETS בבתי חולים

גם אם יש מגבלה על תרומת דם מלא,ניתן לתרום לוחיות דם בבתי חולים שמצויידים בציוד המתאים.
אני תורם ב CHILDRENS HOSPITAL בבוסטון כל 6 שבועות (לוחיות אפשר לתרום לעיתים יותר תכופות, כי מחזירים לך לגוף את הפלאסמה ולוקחים רק את הלוחיות).
בצ'ילדרנס משתמשים בלוחיות עבור ילדים חולי סרטן שעוברים הקרנות ואחרי השתלות מוח עצם, עד שהגוף שלהם יתאושש ויתחיל לייצר לוחיות בעצמו.

מחלקת הערפדים נמצאת בקומה שנייה של בריגהאם אנד וומנ'ס - בערך באמצע ה PIKE של בית החולים. צ'ילדרנס מחובר לבריגהאמס (פיזית ועיסקית).

Mottek

New member
כל הכבוד לך ותודה על המידע

אך לצערי נכון לעכשיו בוסטון רחוקה מידי בשבילי בקטע הזה. זה יותר משעה נסיעה ואני גם עם הילדים אז זה לא פרקטי עבורי. בית החולים שנמצא לידי קטן מידי ולא לוקח תרומות כאלו.

noaronen1

New member
בעלי הלך למרכז לתרומות דם

תבדקי בטוח יש כאלו באזור שלך. לא חובה ללכת לבית חולים.

לצערי לא תורמת בגלל אנמיה

אבל בשבוע האחרון עשו לי 3 בדיקות דם, ביום ראשון צפויה עוד אחת-זה נחשב?

ואני כולה רוצה להיכנס להריון,כבר ויתרתי על הבקלות

mumfor4

New member
תשמרי על אופטימיות

זה יבוא . כול דבר בעיתו ולכול דבר סיבה.
את יודעת שהמוח שלנו מאוד חכם ומורכב , ולחצים לא תורמים לעניין .
מנסיון.

noaronen1

New member
את באמת בתקופה לא פשוטה

כל הלחץ של ההצעה לרילוקיישן, המשפחה... תנשמי עמוק, ותמשיכי להיות איתנו (-:

תודה יקירות

סתם קשה לי והכל קורה לי בבת אחת

קשה לי בגן מהרבה בחינות אבל במיוחד עם הצוות והבוס

קשה לי עם זה שנאלצת להגיע מאוחר לגן ואז נכנסת ישר לכאוס.
קשה לי עם הטרטורים סביב הנושא של הפוריות ועוד לא הגענו להזרעה אחת.
קשה לי עם זה שאני מרגישה חסרת אונים ושהכל בחוסר ודאות לגבי הרילוקיישן כי הם עמוסים ולא פנויים לטפל בזה.

לשמחתי עשיתי בחוכמה והלכתי לקאוצ'רית המדהימה שעבדתי איתה לפני כמה חודשים ועשינו קצת סדר, קבעתי עוד פגישה לעשות תוכנית פעולה אז יש בזה משהו מרגיע-אני תמיד חייבת להיות בעשייה.

למעלה