תשמעו, תעשו לעצמכם טובה,

נושא האתגר השבועי (סוף ספטמבר, 2019) ...

.
.
.
במשפט שכתבתי על הצילום שבחרתי למקום הראשון - מצאתי את הנושא החדש.

= = = = =

לדעתי (אם להתבטא בצניעות), ה-'קטגוריות' המאתגרות ביותר בצילום בלתי נשלט (צילום נשלט: סטודיו, מבויים, ...) הן:
- פוטוז'ורנליזם (צילום אנושי, צילום סיפורי),
- הרגע המכריע ("המשוכלל" - לכידת מצב עם מספר אלמנטים, חלקם זזים, כאשר סך תכולת המסגרת נמצא בשיווי משקל - ראו 'תגובה 1#' בצרופה).
*
הראשונה (פוטוז'ורנליזם) - עיקרה תוכן.
השניה (הרגע המכריע) - צורה.
(... למי שרוצה הרחבה - ימשיך לקרוא בצרופה).

*

אני לא יכול לבחור את אחד מהשניים כנושא - אולי גם משום שהם רחבים מדי (לדעתי לא, במקרה הנדון), אך בעיקר משום שניתן יהיה להאשים אותי, ולדעתי בצדק, שעשיתי את מה שהתרעתי לגביו: בחירת נושא "קשה" מדי לפורום.

*

אבל,
אני חושב שמצאתי נושא, שגם משלב בין השניים וגם "הוגן" כלפי המשתתפים בפורום - שכאמור, לקחתי אותו ממה שכתבתי על הצילום שבמקום הראשון:
"... תוספת יחסית גדולה לערכו של הצילום - היא הבעת האישה".

*

הנושא - שנדמה לי שיש בו גם מ-פוטוז'ורנליזם וגם מ-הרגע המכריע (למי שרוצה - ראו בצרופה) - הוא:

הבעה, הבעת פנים.

.

xfwind

New member
קצת ענווה יורם...

אני בטוח שאתה יודע להיות טוב באופן אמיתי ולא צריך לקיים איכויות בהנמכת הסביבה (לכאורה).
עזבנו מזמן את בית הספר.

אחלה נושא
באהבה

EyesToSee

New member
במיוחד לפני ראש-השנה\יום כיפור.

(אבל אנחנו יודעים שבקשה לענווה וצניעות .....)

steiff

New member
חביירים - זה אתגר הבעה, לא אתגר סליחות.

אז בבקשה לשמור את ההודעות הללו לשרשור אחר.

תשמעו, תעשו לעצמכם טובה,

.
מה, אתם לא מבינים שבתגובות שלכם אתם מתפשטים, וחושפים תסביכים ובעיות פסיכולוגיות?

אני, על-כל-פנים, נהנה.

[ולמנהלים: א-נ-א, אני לא צריך את הגנתכם. תנו לכל מי שרוצה להתבטא לחשוף את עצמו (כאמור, אני נהנה)].
.

... למי שלא הבין:

.
זו תגובה ללא מעט דברים שהופנו כלפי או אלי,
למטה.

(ואין אלא לקוות שמי שדברי מופנים אליהם - מבינים זאת).

.

אני במבוכה.

.
אם שיטת "הנושא השבועי" הייתה, שבוחר הנושא הוא גם השופט אותו - המבוכה הזאת הייתה נחסכת, והיה ברור לי שעלי להעלות את דברי, וכאן.
*
על כל פנים,
לאור שני הצילומים הראשונים שהועלו - אני מוצא צורך לחדד את מה שהתכוונתי אליו, בבחירת הנושא ובהקדמה לו (שנעלמה מכאן).
*
*
*
הצילום הראשון שהועלה - פסל מתערוכה - מחטיא לחלוטין את מה שכתבתי, על כך ש... הנושא משלב בין תפיסת הרגע לבין פן סיפורי (אין בו תפיסת הרגע).

*

(ואולי כדאי שבאותה הזדמנות גם אוסיף, שלמרות שנכון שלמבטים ולהבעות-פנים קשר הדוק - הרי קשה לראות במבט בלבד - הבעה).

.

steiff

New member
יש גם דרך אחרת להתייחס לנושא

שיטת האתגר שמפרידה בין בוחר הנושא לשופט מאפשרת גם לשופט וגם למתמודדים להתייחס כל אחד בנפרד לנושא להבנתו, ללא צורך בתכתיבים של השופט לאופן בו הוא או היא חושבים שנכון להתייחס לנושא.

בחרת נושא מעניין ומקורי. אין צורך בפרשנות מצרה. תן לשופט להבין מהי הבעה ותן למתמודדים להבין מהי הבעה. כל פרשנות לגיטימית. גם (אבל לא רק) הפרשנות שלך.

א ו ת י - ז ה - מ צ ח י ק ...

*
אותי מצחיקה הדעה הזאת,
לאפשר לשופט ולמתמודדים להתייחס לנושא בנפרד מכוונת בוחר-הנושא.
*
... שהרי, אם נקבל אותה - אז מה יש בפריבילגיה הזאת, של בחירת הנושא ?!!

- - - - -

הבה ניקח את הנושא הקודם:
"בחירה".

לפי הגישה שמצחיקה אותי, קל לחשוב שרב הצילומים שהיו מועלים היו צילומים הקשורים לבחירות לכנסת - במיוחד מאחר שהנושא נבחר בסמיכות לבחירות לכנסת.
בשעה ש ...
בוחר-הנושא בכלל התכוון למשהו אחר !!!

בוחר-הנושא התכוון לבחירות אחרות לגמרי (!):
הוא התכוון לבחירה את בחיר או בחירת ליבו, בחירה של ילד בחנות צעצועים, fight or run, ...

*
לפי הגישה של המנהל - לאפשר לשופט ולמתמודדים להתייחס לנושא בנפרד מכוונת בוחר-הנושא,
ו מ ב ל י (!!!) שבוחר-הנושא יסביר את כוונתו, מה הוא מצפה שיגישו - צפוי שהיינו מקבלים צילומים שממש נוגדים את כוונת בוחר-הנושא.

*

את האמת - מקובלת עליכם תוצאה כזאת ?

*
*
*

כמובן,
כשדובר ב-dudi4321 כבוחר-הנושא - המנהל לא ראה בכלל בעיה שבוחר-הנושא נותן הנחיות די מדוייקות, מה במפורש לא, ולמה הוא כן נתכוון.

*

... ואילו עכשיו, לעומת זאת, עכשיו הוא מגיב להבהרה שלי לגבי הנושא בטענה:
לאפשר "גם לשופט וגם למתמודדים להתייחס כל אחד בנפרד לנושא להבנתו, ללא צורך בתכתיבים של השופט לאופן בו הוא או היא חושבים שנכון להתייחס לנושא" (אני מניח שהוא התכוון לומר: "... ללא צורך בתכתיבים של ב ו ח ר - ה נ ו ש א לאופן בו הוא או היא חושבים שנכון להתייחס לנושא").

*
*
*

ולסיום: אני מקווה שאתה מרשה לי להביע דעתי - ללא קשר להיותי בוחר-הנושא - לגבי הנושא שנבחר.
אני מרשה לך, לכם, להתייחס לדעתי לא כבוחר-הנושא, אלא כמשתתף בפורום.

.

אופס ... ראו מה מצאתי ...

.
הלכתי עוד טיפה אחורה, לנושא שקדם לבחירה, לנושא שבחרה ניריתסקוטלנד:
"דלתות".

למרות שנראה שזה נושא ברור לחלוטין (מסוג: סגול, פרחים, כובע, ילדים, אופניים, ...),
אפילו אז נוספו לבחירה הנחיות.
גם שם - כמו בבחירת הנושא "בחירה" - מצאה לנכון הבוחרת (בצדק!) להסביר את כוונתה, מה כן ומה לא:
"אתם מוזמנים להיות יצירתיים גם כאן, דלת במלא מובן המילה או פתח למשהו חדש, בעיקר לקראת ראש השנה הבאה אלינו לטובה, אבל שיהיה ברור שאותו פתח הוא דלת".

איפה היית אז, המנהל?

-------------------------------------------------------------------
[ואני סקרן, מה אמצא בבחירות של נושאים קודמים - בעיקר בכאלה שאינם ברורים לחלוטין (כלומר, לא מסוג: אדום, עצים, חוף הים, זקנים, רכב דו-גלגלי, ...) - עד כמה הונחו שם הבוחרים ש ל א לפרט כוונת הבחירה שלהם].

.

lightflake

New member
כל הכבוד לך.. אצלי הוא גם שיגע ושיגע

עד שלא נותרה ברירה הגיונית אלא לחסום אותו

... אם להתחשב בדעות של אחרים, כמוך ... .

.
אני בדעה שלא נכון להתחשב בדעות של רוב האנשים - בכלל, וכך גם בין משתתפי הפורום. הסיבה: אני חושב שצריך להתחשב בדעתם של היודעים, החושבים טוב, המבינים (בצילום, למשל!), ...,
אבל,
אם אפשר לסמוך על כל דיעה (כמו זו שלך), אז צריך להסתמך גם על דעתו של Mist2.

.

steiff

New member
הכל עניין של חוטם

בין ארך אפיים לחרי אף.

טרולים סופם או להבין את כללי ההתנהגות ולהתיישר לפיהם, או למצוא עצמם מורחקים מהפורום.
בינתיים קיבצתי בשרשור הזה אסופה, לא דווקא בסדר הכרונולוגי, של רשומות שהוצאו משרשור האתגר.

האם אתה מתכוון ש"חרי אף" בהכרח שלילי?

.
יש מצבים - כמו לנוכח התנהגותך (טרול, אה?! תתבייש לך) ושל משתתפים אחרים - שצריך להיות אדם מנותק בשביל לצפות ממי שמוטחות נגדו ההתנהגויות האלה, שיהיה סבלני.

.

ציטוט: ""קיבצתי בשרשור הזה אסופה, לא דווקא בסדר הכרונולוגי,

של רשומות שהוצאו משרשור האתגר".
*
*
*
הבה נקרא למעשה בשמו!
-------------------------------------------------------------------------------------
כל מה שעשית היה, שלקחת את ההסבר שלי לבחירת הנושא השבועי (כותרתו: "נושא האתגר השבועי (סוף ספטמבר, 2019)"), שכמובן היה חלק בלתי נפרד מהכרזת הנושא, וניתקת אותו ממקומו, מהמקום שבחרתי לשים אותו (כהקדמה להכרזת הנושא) - ומבלי שקיבלת את רשותי לשנות טקסטים שלי (מעשה מביש !!!) - ו...שמת אותו כאילו אני מגיב לעצמי, וחמור יותר: כאילו אני מגיב להודעה שנכתבה ... מאוחר יותר [ולמי שלא הבין: הנ"ל יצר מצג-שווא, כאילו אני משוחח עם עצמי, וכשהוא יוצר שיחה הזויה, כאילו אני מגיב למה שעדיין בכלל לא נכתב (!!!)].

א.
ההכרזה שלי את הנושא השבועי ניתנה בדרך שבחרתי - ואתה לא רשאי לשנות אותה !
*
מה שחמור בעיני, ש:
- גם אחרי
שהסברתי לך ש-"אם לא הייתי מפריד בין ההקדמה לבחירה עצמה - אפילו לא היית יכול (!) ...",
- וגם אחרי
שנתתי לך סולם לרדת: "בעצם - אם תאחד את שני המסרים, בהם הסברתי והכרזתי על הנושא החדש, למסר אחד - אסתפק ואוותר",

מה שחמור בעיני, שגם אחרי אלה - נשארת בשלך.

---
כמו שכבר כתבתי לך [ואם לא היית מטעה (בלשון המעטה) את הציבור עם: "קיבצתי בשרשור הזה אסופה, לא דווקא בסדר הכרונולוגי, של רשומות שהוצאו משרשור האתגר" - ספק אם הייתי מעלה הדברים כאן]:
אם לא תתקן את מה שעשית - אפנה להנהלת הפורומים (אפילו שאני יודע שהם שומרים באופן עיוור על מנהלי הפורומים המתנדבים).
באותה הזדמנות אעלה בפניהם (אפילו שאני יודע שהם שומרים באופן עיוור על מנהלי הפורומים המתנדבים) גם את התייחסותך אלי כ-טרול, וגם לדרך בה אתה מתייחס לתרומה שלי שמכילה "הגיגיך וצילומי המסך ששמרת מפורומים אחרים".

.

למעלה