תשמעו

(מיכל)

New member
תשמעו

היום היה לנו סיור וכמה בנות מהכיתה שלי גילו שאני צמחונית ושאלו אותי למה אז אמרתי להם שאני לא רוצה לאכול שום דבר שהיה פעם חי אז הם אמרו שצמחים זה גם חי וכשאמרתי להם שצמחים לא מרגישים הם אמרו שזה עוד לא הוכח ??????????? מה דעתכם? you all
מיכל

behappy

New member
אני מרשה לעצמי להגיב למרות שאני

חדשה פה ולא ממש מכירה אותך.....
תראי:בשביל כל סוג של תזונה את עושה איזשהוא נזק לטבע ומביאה איזושהיא תועלת. השאלה היא מהי מידת הנזק ומהי מידת התועלת. את לא רוצה לאכול כלום??טוב....אז גם לא תזיקי בכלום לצמחיה אבל תזיקי לעצמך,ובתור יצור חי את אמורה לחיות. אם את אוכלת בשר את מזיקה בכמה רמות:את אוכלת את היצור החי הזה,ואת מה שבתוכו-את מה שהוא אכל כלומר צמחיה שהוא אכל או בע"ח אחרים.....ולכן יש כאן מידת נזק גבוהה מאוד שמראה לדעתי על אגואיסטיות לשמה:כ"כ הרבה נזק שהאדם עושה כדי להביא תועלת לעצמו...... אם את אוכלת פירות ,ירקות וכו את עושה את הנזק המזערי,כי את לא מונעת מעצמך או מבע"ח אחרים חיים ובאופן טבעי את גם לא מזיקה בצורה מאוד דרסטית לצמחיה<לא תהיה הכחדה של סוג מסוים כמו שקורה כשצדים בעלי חיים כלשהם...>ומן הסתם הנזק לטבע מזערי יותר......עשו פעם מחקרים שאמרו שבמשקל הבשר של כמה פרות אפשר להזין את כל יבשת אפריקה בחיטה.....לא זוכרת מספרים מדויקים אבל זה הרעיון..... בכל אופן זו רק דעה שלי,ואגב בצמחים מערכת העצבים מפותחת עד חסרה לגמרי ומוח אנושי או כמו של בע"ח גם אין,אז הרגשות של צמחים זה עניין שעוד לא הוכח ויהיה כנראה קשה להוכיח אותו..... יש? ממני שיר

penj

New member
Michal

Hope you can do with the English, it´s just that I have no patience messing around with the hebrew virtual keyboard. When you talk to your friends, ask them if they learnt (i think you learn it already in the first grades) how plants reproduce. If they don´t know, YOU tell them. There are many ways. For instance, some plants have their seeds get lifted up with the wind and that way they spread their seeds. Some plants have seeds with thorns in them and so animals get them stuck in their feet and they carry them along with them and drop them somewhere else. And the most relevant way is this. Plants have their fruits be very attractive in colour and smell to animals and people so that they pick the fruits and eat them and what do they do later?? throw away the seeds. and so the seeds will develope into a plant again. My point is, explain to your friends, that by all means, as I see it, plants are there for us to eat them. They need us (and animals of course) for their reproducing. Another explanation is this. By the Charles Darwin Evolution theory, animals are there because they survived. Something in them was good enough, they were able to survive. If something cannot even run for its life when its being attacked, how the hell can someone tell me this something NEEDS to live and I am killing it? what evolutionary advantage does a plant have in not being able to escape a predator and feeling pain? Pain is something that´s there so that we know something is wrong and DO something about it. In my opinion if plants cannot do anything about it, they wouldn´t be feeling pain. Hope I helped a little

Coma White1

New member
צמחים לא צריכים להרגיש.

תחושה פיסית מטרתה להזהיר מפני סכנות. כאב - כדי למנוע פגיעה, צמא - כדי למנוע התייבשות רעב - כדי שלא תרעבי למוות. אם לא היה כאב, אנשים לא היו מרגישים כשהם נפגעים, והיו עלולים למות מבלי לשים לב. צמחים, לעומת בעלי חיים, לא יכולים להגן על עצמם. לא יכולים לברוח, לא יכולים לנשוך, לא יכולים לצעוק. אין להם צורך בכאב. שנית, אין להם מוח ומערכת עצבים. התחושות הפיסיות והמנטליות הרי מקורן באותות כימיים במוח. כך שהצמחים אינם חשים.

למעלה