תשמעו!!!

master drums

New member
תשמעו!!!

היום בדרך לבצפר אני שומע רעש מוזר ומסתכל לשמיים...]תאום אני קולט בואינג!!! הוא טס נמוך מאוד בערך 6,000 רגל (הוא טס מתחת לעננים)וגם חבר שלי ראה אותו והא סיפר לי בבצפר מישהו יודע למה או שמע על כך או מצא מידע? מי שמצא שיכתוב כאן

נוב 00

New member
של מה?

של מי? איפה בכלל? תן קצת פרטים... סביר להניח שאם זה במקום שמטוסיי נודעים רגילים לא עוברים שם אז כנראה זה ה 707 של חיל האוויר...

jasmine38

New member
שאלות הבהרה

1. מה זה "בצפר" 2. מה האובססיה הזו להתחקות אחרי כל תמרון וטיסה של מטוס ספ3י3י? מה כ"כ חשוב להתחקות אחרי תולדותיו של מטוס מסויים, אלא אם מדובר במטוס שיש מאחריו משהו היסטורי/פיקנטי משמעותי. (למשל המטוס שנחטף לאנטבה ראוי למעקב). 3.זה תחביב או מחלה?

נוב 00

New member
תשובות...

1. בצפר= בית ספר בשפה של הנוער של היום. 2. התשובה הזאת תענה לך גם על שאלה 3, זה פשוט תחביב, כמו שאנשים מעריצים את אמיר פיי גוטמן ועוקבים אחרי כל הדברים שהוא עושה, עבר הווה ועתיד, אז אותו דבר על מטוסים, אני לא רואה שום בעיה בזה... 3. ראה תשובה לשאלה 2. כנראה שהגעת לפה במקרה או משהו אם חשבת לרגע שזה לא תחביב...

jasmine38

New member
מען הסר ספק

גם אני חובב בתחום התעופה. אני לא טייס (רק על סימולטור במחשב, אך זה לא ממש נחשב). אני מכיר הרבה בתחום (פעם הכרתי יותר). נכון, הייתי בחה"א (כולל קבע). כשהיתה הפצצת הכור בבגדד, כבר הייתי משוחרר, וידעתי שקרה משהו חריג, בשעה 7 בערב (ערב שבועות כמדומני). הסיבה היא הבומים העל קוליים בערב-חג. ויותר מאוחר שמעתי על כך בחדשות. גם מבצע ההטסה לאתיופיה ידעתי כשהמטוסים המריאו מנתב"ג למשימה, וגם ידעתי את הסיבה, והכל מאינטואיתיה וקצת התמצאות בנתיבי טיסה וכו'. אני מודה שרמת התחביב שלי לא הגיע לפתח רגש למטוס ספ3י3י (כלומר למספר גוף/כנף מסויים, אלא אולי לסוג מטוס). יש לי יחס מיוחד לסוגי המטוסים שביליתי לידם הרבה לילות שמירה 00:30-06:30 בניגוד להוראות/חוקי מטכ"ל
הקורנס שחק/נשר/כפיר

jasmine38

New member
עוד משהו על השריטה שלי

כשאני רואה מטוס מסויים במקום וזמן מסויים, אני מביט לשמיים, ואומר בקול, מה פתאום המטוס טס פה (סוג מטוס,גובה,כיוון), ואשתי מייד מגיבה. "מה לא דיווחו לך על השינוי בנתיב?"
אין לי שריטה עמוקה יותר, לפחות כך נדמה לי

master drums

New member
טוב אז הנה תשובות

אז ככה: אני לומד בכרמיאל המטוס שראיתי היה בצבע לבן...זה די גבוה כדי לזהות חברה או משהו... זה מה שיש לי לענות..עוד שאלות?...

kugar

New member
גם אצלנו לא מיזמן עבר מטוס

אבל זה היה קרנף (הרקולס) והוא עבר כ"כ נמוך, יכולנו ליראות את הצירים בהגאים כמעט! הוא ממש עבר 15מטר מעל הגג של בצפר!

uri ba

New member
אם הוא היה..

לבן לגמרי - אולי עם טאצ' של אפור והיו לו ארבעה מנועים צרים יחסית וארוכים מתחת לכנפיים זה היה 707 של חה"א אם זה לא מתאים תן כמה שיותר פרטים מזהים על מספר וצורת המנועים הכנפיים הזנב והגוף.

master drums

New member
נראה לי שאתה צודק

הוא באמת נראה ככה... מה חיל-האויר צריכים בואינג? ולמה הוא טס כל-כך נמוך?

mr lavi

New member
בדיוק בשנייה זו עברה מעל ביתי קוברה

חמושה ב-"כוורות"... ד"א, מישהו יודע משהו על איזה שינוי בנתיבי טיסה של ארקיע לאחרונה? כי הם התחילו לעבור במקומות ששנים הם לא עברו שם...

למעלה