תשמעו.

שחף -בת

New member
תשמעו.

בשבת החלטתי לספר להורים שלי על המפגש פורום שזה אותו דבר כמו להגיד להם "אני יוצאת בשאלה". ההורים שלי תמיד חשבו שאני מתבגרת שמורדת בממסד ושזה יעבור לי ברגע שאני אסיים את הבית ספר. (כן,בטח הצבא הוא המקום האידיאלי לחזור לדת) אמנם נלחמתי כדי ללכת עם מכנסיים,והסתובבתי עם חברה חילוניים ואף פעם לא התעוררתי לבית כנסת אבל הם חשבו שזה "יעבור לילדה". זה אף פעם לא היה מוצהר זאת אומרת מני הם לא שמעו את זה ממש. אז חזרתי מהמפגש פורום והחלטתי שנמאס לי. בשבת בערב אחרי הארוחה אבא שלי אמר לי שאני נראת מוטרדת בזמן האחרון ושאני מעופפת... אני כתגובה התחלתי לבכות. (לא שיש קשר,זה פשוט העיק עלי וזה יצא ככה) ההורים שלי היו בהלם.ואז אמרתי להם משפט אחד:"אני לא אוהבת את הצורת חיים שלי עכשיו". ואז הם התחילו עם ההרצאה הקבועה- "תקשיבי,זה יעבור יותר מהר ממה שאת חושבת (הלימודים) ויהיה בסדר ובלה בלה ..." אז הבנתי שהם בכלל לא קולטים מה אני רוצה ועזבתי את העניין. יותר מאוחר אמרתי לאבא שלי שאנחנו צריכים לדבר והוא ממש נבהל ממני קודם הבכי אחר כך זה... אמרתי לו שזה לא כזה נורא ושלא יבהל ולא קרה כלום. סיכמנו שנדבר מחר ואני עליתי לחדר שלי. בבוקר התלבטתי אם לקום ולרדת למטה (לקומת כניסה-הסלון) כי ידעתי שההורים שלי מחכים לשיחה המיועדת ואני פתאום קיבלתי רגליים קרות... דמיינתי את אבא שלי מגיב בכל מני דרכים וממש פחדתי. אבל בכל מקרה ירדתי כמו כל שבת וישבתי עם ההורים שלי בסלון, יותר מאוחר ראיתי את אבא שלי בפרצוף של:"מה רצית?" אז עלינו לחדר שלי התיישבתי על המיטה מולו ו... לקחתי נשימה עמוקה וסיפרתי איפה הייתי ביום חמישי והסברתי את עצמי (עד עכשיו אני לא יודעת מאיפה האומץ) השאלה הראשונה הייתה :"את מאמינה באלוהים"? ואחר כך הגיעו עוד כל מיני שאלות ולבסוף משפט שקצת עצבן אותי- "טוב,נו בטח יש לך עוד שאלות והתלבטויות ועוד דברים יכולים להשתנות" ואני אמרתי- "אבא,אני שלמה עם עצמי!!!" ואז עוד ישבנו שם ואני עניתי על השאלות שלו (גם לגבי הפגישה וגם לגבי) ובסוף אמרתי שאני מספרת לו את זה כי אני רוצה שהם יאהבו אותי ככה כמו שאני ואז קיבלתי חיבוק ונשיקה... ההורים שלי מסתכלים עלי היום קצת שונה אבל גם זה יעבור. אז,זהו,עשיתי את זה הרבה בזכותכם-אחרי ששמעתי את כל הסיפורים. ואני, מרגישה שלמה עם עצמי יותר מתמיד ומקווה שזה היה הזמן הנכון לעשות את זה ושמעכשיו יהיה רק יותר טוב.

אלי פלס

New member
במילה אחת: ../images/Emo25.gif

בכמה מילים: המון מזל טוב ו...תתחדשי

שמח בשבילך

שחף היקרה, אני מאד שמח לקרוא את מכתבך המרגש. אני שמח על שהמפגש נתן לך את האומץ לספר להורים ןעוד יותר אני שמח על החיבוק שקיבלת מאביך. אז יכול להיות שהוא מאמין שזו רק גחמת נעורים חולפת של מתבגרת מבולבלת, וכאשר יבין שאת באמת מתכוונת לזה הוא יגיב בצורה פחות נעימה, אבל נדמה לי שמצבך טוב בהרבה מאשר אחרים וגם כשתעזבי את הבית הם ימשיכו לשמור על קשר. אני מציע שתמשיכי את התהליך בסבלנות, תוך התחשבות במידת האפשר בהוריך, ותשתדלי להתייעץ עם חברים בפורום לפני כל צעד משמעותי. נ.ב : במפגש ישבת רחוק ממני ולכן לא שמעתי מה שסיפרת על הרקע שלך. אשמח לשמוע פרטים. בהצלחה מכל הלב!!!

שחף -בת

New member
בני,בני

ברור שאני אתייעץ עם חברי הפורום היקרים אבל זה היה עניין של הרגע באמת. אני יודעת שאני "יצאתי בזול" יחסית לתגובות ששמעתי מחברי הפורום שסיפרו על ההורים שלהם אבל אל תשכח שיש לי שני אחים גדולים שחזרו בשאלה לפני הרבה זמן ועשו בשבילי עבודת קודש :) חוץ מזה שאחרי שאחותי באה לספר שהיא מתחתנת עם החבר הגוי הסיפור שלי היה קטן עליהם למרות שאני מתארת לעצמי אכזבה מסויימת. אין ספק שאנחנו נשמור על קשר כמו שהאחים שלי בקשר טוב איתם. ההורים שלי הם מהזרם הסרוג אחים שלי בוגרי אולפנה וישיבה והם לא דתיים יש לי עוד אחות אחת ממש ממש דתיה ו.... אני.

ראשית כל הכבוד

שנית בהצלחה אין לי ספק שמפגש שכזה נותן הרגשה חזקה יותר שאת לא לבד בעולם הזה ולא היחידה שחשה כפי שחשת נראה לי שצריך לקרוא לצעד כזה יציאה מהארון (הקודש) בהצלחה ליאור

יערה 1

New member
לשחף

קראתי פה את מה שכתבת על המפגש עם הוריך, אין ספק שעשית צעד ראשון שהוא אולי הקשה והחשוב ביותר. כמעט כמו לקפוץ לברכה עם מים קרים? בכל אופן - טוב שאת מצליחה לשתף פה את האנשים בפורום- בחלקם כבר היו בסרט הזה, על פי התגובה של "בני ילד רע" נראה לי שהוא לא בדיוק ילד, ובוודאי שלא רע- שווה לך להוועץ בו - הוא גם מציע לך תמיכה- תמיד טוב לשמוע עוד דעה, וללמוד מנסיונם של אחרים. הרבה הצלחה לך יערה

עידו10

New member
אממ...

אני א מכיר אותך, וגם לא הייתי במפגש הזה שדיברתם עליו, אבל בכל זאת אני רוצה להגיד לך כל הכבוד. מה שעשית דורש הרבה אומץ והרבה כוח. אני מקווה שהחיים שלך יהיו יותר שמחים מעתה והלאה, ושבאמת יהיה לך רק טוב. אני מעריך אנשים עם הכוח והאומץ שלך יש.

G.O.D

New member
קודם כל יישר כח!!!

את הצעד שאת עשית היום אני עשיתי קצת אחי סוכות, ומאז אני מרגיש ממש טוב, מן הרגשת הקלה וחוסר צורך להסתיר את מעשי. אני מרגיש משוחרר ולא כאילו מישהו רודף אחרי ומחפש אותי, וכמו שאתאיסט עם ציציות אמר, עכשיו אני מרגיש שאני יכל לאכול גם כשר ובטח גם את... שיהיה המון בהצלחה בהמשך, G.O.D

אלי פלס

New member
ליאור...

לך שכחתי להגיד באופן מיוחד - המון המון תודה שבאת. (חסר לכם אם תעזו שלא לעלות לעיר הקודש)

משפחתה של חנה מעיר הקודש

אז רגילים לנסוע לשם במקביל לא נקפח גם את הצפון למשל לדעתי אבל הרוב הא מהמרכז ומירושלים בסופו של דבר זה הריכוז של המגזר ממנו יוצאים לשאלה כידוע

אחר

New member
מרגש מאוד ומעורר בי מחשבות

על כל השנים שידעתי שאני רוצה להיות חילוני אבל רק המחשבה על לשבת מול ההורים שלי ולהגיד להם את זה היתה גורמת לי לשכוח מהעניין.בסופו של דבר תהליך היציאה שלי היה מאד איטי והם בסופו של דבר הבינו את זה לבד.מעולם לא היתה לי את השיחה הישירה שאת מתארת.אגב,זה תמיד נראה יותר גרוע לפני הצעד - אני בטוח שעכשיו העניינים יסתדרו יותר טוב. כל הכבוד,וברוכה הבאה !

יאיר20

New member
כל הכבוד!!!!!!!!!!!../images/Emo49.gif

מגיע לד מ-2 סיבות 1.כמו שלכולם זה קשה מאוד וצריך הרבה אומץ לגיד את זה ו 2. בגלל גילך הצעיר. זה לא שאני כזה זקן כולה רק בן 20 ולא שאמרתי להורים שלי לפני הרבה זמן אבל בגיל 17 אני בחיים לא היה לי את הבגרות הנפשית להגיע להחלטה כזו ולספר להורים. בכל אופן כמו שהזכירו הדבר הכי חשוב זה החיבוק שקיבלת,בשבילי הדבר הכי כואב נפשית זה לדבר על הנושא הזה עם ההורים אז מה שאני מציע לך שה אחרי כמה שיחות הבהרה שיהיו לך עם ההורים זה להגיד להם שלא מדברים על הנושא הזה יותר ואם הם רוצים לשכנע אותך או משהו זה רק דרך אנשים אחרים רבנים, חברים וכדו´. אני יודע שאם אני אדבר עם ההורים על זה אני אכנס איתם לכאסח והיחס הסביר שלי עם ההורים(שלצערי אין אותו לחלק מחברי הפורום) זה משהו שאני פשוט לא מוכן לוותר עליו. תהיי חזקה ואם יש לך שאלות אשמח לעזור יאיר

we love u שחף בת!!!../images/Emo23.gif

הלוואי ולי היתה אפשרות לדבר עם ההורים שלי בכזו פתיחות בלי כל הפיצוצים והבלגנים... אני שמחה שההורים שלך הגיבו כ"כ יפה! (ממש ממש!) ואת מוזמנת לבוא אלי לחגוג את היציאה מהמגרה!!!
מזל טוב!!!

כל הכבוד, שחף!

וכמי שמכיר את אבא של עצמי- בהשוואה אליו- כל הכבוד גם לאבא שלך.... יאללה, שחקי אותה, תראי להם ברור מה ולאן!
יונה

spinoza

New member
לאט לך,,,,

קצת אחריות, חכי שניה,,,,יש כאן אזושהי אווירת נעורים תיכונית של We Don´t need no education.... וכאילו אם רק נחזור בשאלה הכל יסתדר, החיים יהיו ורודים, יעלמו הקשיים, יהיה שלום, תעלם האבטלה, יעלמו הפערים החברתיים, וכו´. אז זה לא כך. בכל-זאת עדיין יש לדת מה להציע, עדיין היא ממלאת תפקיד חברתי חשוב. (בלם להדרדרות מוסרית, מסגרת לחיי משפחה, מסגרת לחיי קהילה, פונ´ חינוכית, בלם לערכי העולם המערבי המקצינים יותר ויותר ויותר...) אין שביל ביניים ? אי אפשר דייט-דת ? דת-לייט ? עם פחות מגבלות.... אוי אני נסחף באמצע יום-עבודה,,,,יש לי עוד הרבה עדשות ללטש, ובאגים לתקן. שפינזו´

למעלה