תשעה באב

shoshey1

New member
תשעה באב

לפני שבוע קיבלנו מכתב שבית הספר יהיה פתוח בתשעה באב שמחנו מאוד ואמרנו שסוף סוף קיבלו למעלה שכל. והנה היום קיבלנו הודעה טלפונית ממזכירת בית הספר שלא התקיימו לימודים מחר ההוראה ניתנה ממשרד החינוך. עד לאן תגיע אטימות המשרדים ?מה לילדים אלו הפגועים קשה וזקוקים כל כך למסגרת ולתשעה באב. לא די לנו בשבועיים באוגוסט?עם מי לדבר? לצערי הרב אין עם מי. כתבתי מספר פעמים מכתבים על חופשות אלו למשרד החינוך. היכן כל ההורים? אני עוקבת אחר פורום זה,ואני תמהה כל פעם מחדש שהורים לא מביעים מחאה לחופשות אלו. אשמח לקבל הסבר מעבר לאין כוחות, אמירות מסוג זה גורמות לעומדים בראש לפגוע עוד ועוד... לעיתים אני חושבת שאולי רק בני בפורום זה זקוק כל כך למסגרת? האם יש הורים בפורום זה שעשו משהו בעניין?אשמח לשמוע .

Michal NS

New member
למה חופש זה עונש?

בכל העולם ובמיוחד באירופה אנשים יוצאים לחופשה בקיץ vacance למה לנו אסור? אני מאוד לא מסכימה עם הגישה הזאת. מה רע להיות בבית עם הילדים? לשים את העבודה בצד ולהתנתק מהכל? בשביל מה נותנים ימי חופשה? אני כבר מחכה לחופש האמת. לפחות במקרה של שיר.......אני חושבת שגם היא רוצה והכי טוב לה בבית. צריך לקחת את הדברים בפרופורציה....לאנשי צוות בית הספר לא מגיע חופש? להיפך שיצאו להתרענן ויבואו עם כוחות מחודשים. אז זה דורש קצת יותר מאיתנו אולי........אבל אלה הילדים שלנו.........וזה כולה שבועיים... מה שכן תמוה זה שלא מודיעים על כך מראש ומנחיתים את זה. שאני ביררתי עם בית הספר אתמול לא ידעו להגיד לי אם כן או לא. נדמה לי שתשעה באב בהרבה ממקומות העבודה זה יום בחירה או שסגור לגמרי. אולי אני חריגה פה בדיעה הזאת...וזה כנראה תלוי בילד......אבל אין כמו בבית....
וחוץ מזה שיש את מסגרות הקיטנות של עזר מציון וכאלה לחופשת הקיץ, כך שניתן בדרך כלל למצוא סידור. בכל מקרה...........להדליק מזגן בפול ווליום ולהנות מחר מיום בבית...........

shoshey1

New member
חופש

אנחנו לא מדברות על אותה פגיעה של ילדים.יפה כתבת "כנראה תלוי בילד" במקרה שלך אני מבינה שמצבך טוב בכותבך "כולה שבועיים". כנראה שאינך מודעת לבעיות נוספות. במקרה שלי ואני מאמינה במקרה של הורים נוספים מסגרות הקייטנה כגון :עזר מציון אילן וכ"ו אינן מתאימות ובלתי אפשרי למצוא סידור בחופשות . כך שההורים צריכים לשהות צמוד לילד שבועיים ובמשפחה ישנם ילדים נוספים . לצוות מגיעה חופשה אין ספק אך יש לספק להורים פתרון. מאחלת לך שבאמת תהני מחר בבית עם המזגן בפול ווליום.|

מיכל, בעניין זה אני איתך לגמרי../images/Emo45.gif

גם אצלינו מחר חופש 9 באב (רוב הצוות מורכב מנשים דתיות) ובכלל כמו שלכל אחד מגיע חופש גם לילדים מגיע קצת חופש, לעשות כייף בבית, בחוץ , כל אחד לפי נטיותיו, האמת גם לי כייף שהיא בבית לפעמים ככה עד שהיא מגיעה ונחה קצת, כבר אי אפשר לעשות כלום

haya or

New member
תשעה באב

לגבי תשעה באב - אין לי בעיה , יום אחד לבלות עם הילדים זה אכן כיף. הבעיה היא חופשה גדולה ומרוכזת , למרות שרועי עצמאי יחסית , משחק במחשב , בחוץ, טלויזיה טיול פה ושם, בריכה עדיין כל יום וכל היום במהלך חופשה ארוכה הוא מבקש ומתחנן לבית ספר, זה המקום בו יש לו חברים. הבעיה הכאובה היא אחה"צ החברה , אלו לא ילדים שיוצאים לחצר ומוצאים בקלות חברים. רועי משחק עם אחיו הקטן וחבריו , לא תמיד מתאים ולא תמיד מסתדר. אף אחד לא אמר שלא מגיע חופש , בטח שלצוות מגיע וחובה שיתאווררו וייצאו , אפשר רוטציה!? ובכלל בימי החופשה בקיץ גם אין חוגים של אקים (במהלך כל אוגוסט) כך שבמחצית השניה של אוגוסט , אין חוגים ואין בית ספר וזה קשה!!!!!!!!!! קשה לילדים לא פחות מלנו.

אiרין

New member
לגבי החופשות.....

לנו היתה כבר רשימת חופשות מתחילת השנה ,כך שאין הפתעות. אין ספק שלא קל להיות איתם בבית. אבל מצד שני גם לצוות, חובה שתהא חופשה על מנת לצבור כוחות. אני מתארת רק כמה קשה להיות עם הילד יום שלם וכמה קשה להתמודד, אך חייבים למצוא פיתרון ואני מכירה כמה מחברותיי שמוצאות סידור אם בהישארות בבית או סיוע כל שהוא. מקווה שיעבור בשלום וקל ככל האפשר.

חני ח

New member
חופש זה עונש בפירוש כך../images/Emo88.gif

אצלנו צריך להעסיק את הילד כל הזמן ,להשגיח ולשמור בקיצר צמוד צמוד, הרבה פעילות בבית חברים אין מלבד אחיותיו המקסימות, אז הולכים וחוזרים מהים וכבר אין מה לעשות חוץ מטלויזיה בחוץ חם וכשהערב מגיע ואפשר כבר לצאת לטייל למי נשאר כח
חיה אני איתך בקטע שאיפשר רוטציה עם הצוות. העיקר שתהיה מסגרת אפילו של חצי יום עם החברים שלהם והמסגרת הרגילה.

נראה לי יופי של פעילות, קצת ללכת לים, קצת

לראות טלויזיה, קצת ללכת לפארק, קצת ללכת לאכול בחוץ, והנה זה נגמג - סה"כ מדובר בשבועיים לא חודשיים, ומה הילדים "הרגילים" עושים בחופש????? אותו דבר, מחשב, טלויזיה, חטיפים, קצת ים ובריכה ולפעמים יוצאים עם חברים אבל גם זה בעיקר בערבים, אני חושבת שאם מתארגנים וחושבים מה לעשות בכל יום, אפילו אם זה חוזר על עצמו אפשר להעביר את זה בכייף

haya or

New member
ההשוואה לגבי הילדים "הרגיליים"

ממש לא מתאימה. ילד שזקוק להשגחה כל היום הוא לא כמו ילד רגיל , את צריכה למצוא לו את התעסוקה. הילד "הרגיל" מסתדר לבד , מעסיק את עצמו ברוב היום , חברים באים והולכים גם במשך היום (לפחות בגיל צעיר כמו של בני הקטן) . דווקא שרועי היה קטן היה לי קל יותר, היום הוא מחפש חברה וחברים ולא אותי, נחמד לו ללכת מידי פעם לבריכה אבל הוא פשוט מתחנן כל היום לבית ספר, כל דבר אחר שאני מציעה הוא אומר "לא אמא, בית ספר..." כך שאני לא עונה לדרישותיו גם אם אעסיק אותו במרבית היום , תמיד תחזור אותה שאלה : אמא מתי בית ספר? אלי בא? שושנה באה? ורה....ואני יכולה להבין אותו. אני זה לא החברים בבית ספר ולא יעזור . ואגב שכחת שגם אנחנו מתעייפים!? כמה כח יש ללכת לפארק , לים ולבריכה וכו' ולהשגיח כל היום , אז יש לפעמים מטפלת ויש לפעמים אבא ויש לפעמים אמא אבל זה לא זה והכוחות אוזלים..... אני לא מקנאה מי שבאמת צריכה לרוץ אחרי הילד כל היום - שבמרבית המקרים זה כבר לא ילד כי אם בחור גדול יותר . אני דווקא מדברת על הצד של הילדים ולא שלנו, אישית מתמודדת עם השאלות ואם הרצונות שלו ומעבירה את הזמן אבל..... הוא פשוט משווע לחברה.

Michal NS

New member
אי אפשר להפגיש אותו עם החברים שלו בחופש?

הרבה פעמים ההורים הם הבעיה ולא הילד.

חני ח

New member
אפשר ועוד איך ואז מה ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

לפי דעתי תלוי במידת המוגבלות של החבר. אני מניחה שכל הורה מכיר ויודע את מצב בנו ואם הוא מסוגל "להתארח" אצל חבר.

חני ח

New member
אפשר ועוד איך ואז מה ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

לפי דעתי תלוי במידת המוגבלות של החבר. אני מניחה שכל הורה מכיר ויודע את מצב בנו ואם הוא מסוגל "להתארח" אצל חבר.

sho969

New member
../images/Emo45.gifאני מסכימה עם חני וחיה

דרך אגב, היום כן מתקיימים לימודים במסגרת של רן, אבל אני הבנתי שנותנים להם מס' ימים מהם עליהם לבחור נדמה לי 6 ימים (בין הימים כלולים ל,ג , פרוים וכו'), ולגבי החופשה המרוכזת, אני חושבת שבביה"ס יש לילדים הרבה יותר מה לעשות מאשר בבית, ואם לצאת עם הילדים לטייל ועוד כאלה כיופים , הלוואי שזה היה ניתן , אבל כמו שאמרתם חני וחיה הכל תלוי במגבלה של הילד, לדוגמא , רן שלי הוא מלך הצעקותוצפחות וכל הזמן מחפש לברוח (הוא כבר בן 15.5), רק תתארו לעצמכם טיול קטן, כמה כוחות צריך , ואז הטיול הופך בעצם לסיוט. לפעמים עדיף לשבת איתם בבית ולנסות להעסיק אותם וחוץ מזה לחלק מאיתנו (אני לא בתוכם) יש מטפלת , ככה שלהם קצת יותר קל גם בימי החול והשבתות. מה שרציתי להגיד בסיכומו של דבר - הכל אישי, ובהתאם למגבלות,אבל אני כן תומכת בגישה שצריך , לא סליחה , חייבים למצוא פתרון לבעיית החופשים ושלא לדבר על מסגרות לאחר גיל 21 , כשלא רוצים להוציא את הילד מהבית והסביבה המוכרת לו. דרך אגב , בבי,ס של רן ההורים הקימו עמותה ואנחנו מפעילים קייטנת קיץ שתופעל מ 15/8 ועד ל יום לפני תחילת הלימודים , לא כולל שישי. בהשתתפות סימלית של הילדים. הילדים פשוט מאושרים ויש להם מלא פעילויות כיף.

haya or

New member
אני חושבת שההערה הזו ממש אבל

ממש לא הוגנת. זרקת משפט ולא פירטת. וכמו שכתבו חברותיי אכן כל ילד ומוגבלותו ומניסיון מיכל נ.ס. כשהילדים קטנים יותר קל יותר וכשהם מתבגרים המצב שונה . ולא לא תמיד אפשר להפגיש עם ילדים אחרים . זה קורה במסגרת החוגים של אקים המפגשים אחר הצהריים ולצערנו גם הם לא מתקיימים במהלך אוגוסט כולו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! יש לך תיאור קלאסי של ילד בן 15.5 שצריך לרוץ אחריו כל יום וכל היום אז מה בדיוק הפתרון!? יש כאלה שמצאו ויש כאלה שלא יכלו להגיע לפתרונות ולא מצאו בית הספר היא המסגרת האידיאלית לכל הבעיות ואפילו אם מדובר במספר שעות בבוקר ולדעתי יש לכך פתרון מבלי לפגוע בהתרעננות הצוות וזכותו לחופש, אגב אם תחזרי שנה לאחור נדמה לי שצידדתי בצד הזה של "לא נורא" "כיף להיות עם הילד" היום כשאני רואה כמה קשה לו בשישי -שבת רצופים מידי שבוע להיות בבית ללא החברים ליבי מתכווץ ואין לי הרבה מה לעשות. גם אם הולכים ויוצאים הוא עדיין חוזר ורוצה את המסגרת.

למעלה