תשעה באב

noradu

New member
תשעה באב

אז היום ט' באב. והחלטתי לפתוח שרשור בנושא. נראה לי שכדאי שבכל חג או מועד מישהו יספר את הסיפור שמאחורי. אז היום אני אספר לכם את סיפור ט' באב. בט' באב, מציינים את חורבן בית המקדש הראשון והשני שחרבו שניהם באותו התאריך. על כן, ט' באב הוא יום צום ואבל לאומי המסמל את חורבן בית המקדש ואת תחילתה של הגלות הארוכה, את האסונות שקרו לעם היהודי מחורבן בית המקדש ועד השואה. האגדה: מעשה באיש אחד שאהובו היה קמצא, ושונאו – בר קמצא. עשה אותו האיש סעודת שמחה, ואמר למשרתו: לך ותביא לי את קמצא. הלך המשרת והביא לו את בר קמצא. בא בעל הסעודה וראה את בר קמצא בין אורחיו. אמר לו: הרי אתה שונא לי. מה אתה מחפש פה? קום וצא. אמר בר קמצא: הואיל ובאתי – עזוב אותי, ואני אשלם לך על כל מה שאכלתי ושתיתי. אמר האיש: לא! אמר בר קמצא: אשלם לך את מחצית הסכום שעלתה לך הסעודה כולה. אמר האיש: לא! אמר בר קמצא: אשלם לך את סכום הסעודה כולה. אמר האיש: לא! תפס האיש את בר קמצא בידו, הקים אותו והוציאו. אמר בר קמצא: הואיל וישבו בסעודה חכמים, ולא מחו על מה שעשה לי האיש – כנראה שהדבר מקובל גם עליהם. אלך ואלשין עליהם לפני המלך, הקיסר הרומאי. הלך בר קמצא לקיסר ואמר לו: מרדו בך היהודים…. הקיסר הרומי הורה להחריב את בית המקדש. על שום מה? על שנאת חינם. אז ביום הזה מדברים רבות על שנאת חינם. האם יש לכם סיפור מחייכם על שנאת חינם? -שתפו אותנו. שיהיה צום קל לצמים, ומי יתן שלא נדע עוד אסונות כאלו.

noradu

New member
../images/Emo208.gif אין לכם מה להוסיף?

אין לכם איזה סיפור מתאים, או משהו? להגיד צום קל לאלו שצמים? אני יודעת מה...

תגובה..../images/Emo87.gif

אני יודע למה יש צום תשעה באב וכאלה.. למדתי 4 שנים בבצפר דתי.. לי יש מקרה על שנאת חינם..! המון פעמים אנשים שופטים אנשים אחרים על פי "ההיכרות" הראשונה שלהם.. נגיד לפי המראה החיצוני.. ההתנהגות.. וככה זה לא פייר.. אנשים שונאים אנשים אחרים רק בגלל שמועות.. רק בגלל הסתכלות ראשונית ולא מובנת..!

o r t a l13

New member
../images/Emo19.gifתודה רבה, וצום קל לכולם!

למעלה