תשתיות 2012

amithi1

New member
תשתיות 2012

אילו פרוייקטים תשתיתיים צפויים להיפתח ב2012? ברכבת צפויות להסתיים העבודות על הכפלת המסילה ת"א-ב"ש, הארכת מסילת החוף עד יבנה מערב והשלמת הפרוייקט שלא נגמר של הכפלת מסילת כ"ס-ת"א. בצפון צפוי להיפתח שלב א' של כביש עוקף קריות, שצפוי לשנות את מפת התנועה במטרופולין חיפה כשיושלם. אילו עוד פרוייקטים צפויים להיחנך ב2012?

עוקף בית שמש מסתיים באפריל

2 מסלולים בכל נתיב מכביש 38 לכביש 3855 ומשם ל375 מישהו יודע מה עם עוקף עפולה ?

XrayCharlie

New member
מאיפה התמונה הזאת?

ע"פ גוגל ארץ אין בכלל עבודות "בנתיב" הזה (וחבל כי זה היה קיצור אמיתי). ניתן רק לראות עבודות ממש צפונית לעפולה. נכון שהתמונה ישנה אבל קשה לי לראות שעובדים על שני כבישים דומים במקביל (מה גם שהכביש שסימנת חותך את כל השדות באמצע וזה נראה לא הגיוני).

מאתר רשות העתיקות

לפני מספר שבועות עברתי במקום ומהצומת (65\60) רואים תוואי רחב מאוד מאוד שנסלל לכוון בלפוריה. אולי זה עבודות רכבת העמק, כי לא מצאתי באתר החברה הלאומית לדרכים שום אזכור לפרוייקט. המפה המצורפת פרסמתי בפורום בסוף 2010 מכתבה באתר NRG בנושא. גם אותה לא מוצא. בודאות יש שם תוואי רחב מאוד שהולך ונסלל השאלה של מה הוא. מי מרים את הכפפה לברר ?

XrayCharlie

New member
שמתם לב לתאריך?

הכתבה הזאת היא מ-2007. יכול מאוד להיות שזה הנתיב שרצו לסלול אבל בפועל סוללים את מה שניתן לראות בתמונה שלי.

כביש עוקף עפולה

בתוואי הקטע הצפוני של כביש עוקף עפולה נעשים בעיקר סקרים ארכיאולוגים,שהחרדים החמודים הספיקו כבר להרוס אותם.העבודה היחידה שנעשית באזור היא סלילת כביש פנימי של עפולה-מאזור מכבי האש ומגורי הסטונדטים,לכיוון אנדרטת חט' "כפיר",שעפולה מאמצת אותה. במקביל לכביש הזה שאמור להיגמר עד תחילת הקייץ,תעבור מסילת העמק החדשה בתוך תוואי משוקע.בתכנון הקטע הזה יש בעייה קשה מאוד של ניקוז ומי תהום.

oschlick

New member
לא ברור לי למה לא העבירו את כביש 60 מנצרת

לעפולה מהתוואי הנוכחי שלו בתוך כפר גדעון לתוואי שיעקוף את כפר גדעון ממזרח ויגיע ישירות לאיזור בית חולים העמק. בשביל מה צריך את הסיבוב המיותר הזה למי שבא מחיפה לכיוון עפולה עילית/בי''ח העמק או בכלל לאיזור כפר תבור.

למעלה