אני מתקשה להבין את הטיעון/התיאור לגופו: השפעת הרכבת על שימושי קרקע במטרופולין תתבטא בעיקר בחלקיו הפנימיים (גלעין וטבעת פנימית) ובשוליו - בחלקיו (הפנימיים) ובשוליו: למה הכוונה? למטרופולין? אם כן, מה נותר? האם אין זה מכסה את המטרופולין כולו*?? או שאני מפספס משהו מהותי?הצורה נכונה, השפעה היא נקבה ולכן תתבטא. לדעתי עדיף בהווה (מתבטאת).
הייתי מוותרת על "על כך ש". אומנם "מצביעה ש" קצת חורק, אז הייתי מחליפה את הפועל, למשל "מראה ש".
אין לי מושג. לא התעמקתי ואין לי הקשר.אני מתקשה להבין את הטיעון/התיאור לגופו: השפעת הרכבת על שימושי קרקע במטרופולין תתבטא בעיקר בחלקיו הפנימיים (גלעין וטבעת פנימית) ובשוליו - בחלקיו (הפנימיים) ובשוליו: למה הכוונה? למטרופולין? אם כן, מה נותר? האם אין זה מכסה את המטרופולין כולו*?? או שאני מפספס משהו מהותי?
(*בנוסף, אם לדקדק, מטרופולין - צורת נקבה, ואם ההנחה הנ"ל שלי נכונה, אם לדייק צ"ל: בחלקיה.... ובשוליה, ולמען האמת - במטרופולין כולה ???)
היי,אני מתקשה להבין את הטיעון/התיאור לגופו: השפעת הרכבת על שימושי קרקע במטרופולין תתבטא בעיקר בחלקיו הפנימיים (גלעין וטבעת פנימית) ובשוליו - בחלקיו (הפנימיים) ובשוליו: למה הכוונה? למטרופולין? אם כן, מה נותר? האם אין זה מכסה את המטרופולין כולו*?? או שאני מפספס משהו מהותי?
(*בנוסף, אם לדקדק, מטרופולין - צורת נקבה, ואם ההנחה הנ"ל שלי נכונה, אם לדייק צ"ל: בחלקיה.... ובשוליה, ולמען האמת - במטרופולין כולה ???)
תודה.הצורה נכונה, השפעה היא נקבה ולכן תתבטא. לדעתי עדיף בהווה (מתבטאת).
הייתי מוותרת על "על כך ש". אומנם "מצביעה ש" קצת חורק, אז הייתי מחליפה את הפועל, למשל "מראה ש".
לבניין התפעל כמה משמעויות, ו"מתבטא" אינו רק מבטא את עצמו אלא גם משהו שניתן לו ביטוי. בהקשר הזה נראה לי שהמשמעויות שקולות, אבל אני מסכימה ש"בא לידי ביטוי" יפה יותר (ומגביה את המשלב).תודה.
המנחה שלי בכתיבת המחקר העלה טענה: "נכון יהיה לכתוב 'תבוא לידי ביטוי', שכן השפעה עצמה אינה 'מתבטאת'. היא לא יכולה לעשות זאת, כמו שאני ואתה יכולים 'להתבטא'. אבל היא כן יכולה 'לבוא לידי ביטוי'". האם הוא צודק?
תודהלבניין התפעל כמה משמעויות, ו"מתבטא" אינו רק מבטא את עצמו אלא גם משהו שניתן לו ביטוי. בהקשר הזה נראה לי שהמשמעויות שקולות, אבל אני מסכימה ש"בא לידי ביטוי" יפה יותר (ומגביה את המשלב).
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.