תתביישו לכם

harduf9

New member
תתביישו לכם

נכנסתי לפורום בשביל להוסיף ידע על טיפול באוטוזים מאחר ופנו אלי בתחום. ראיתי כמה הערות שלדעתי מסוכנות ולכן הבעתי את דעתי במטרה לעזור ולא לפרסם. אני מבין שפלשתי לכם למסגרת הפרטית שבה לדיעה ולידיעה נוספת אין מקום. מה שלא מובן לי זו הרדידות של התגובות כגון bravo והפורום אינו עוסק באירידיולוגיה (קיבלתי במסר) כאשר לא כתבתי על אירידיולוגיה אלא כל המידע הוא מידע נטורופתי טהור. מבטיח לכם שזה הביקור האחרון שלי כאן. מאחל לכם כמו תמיד בריאות שלמה גיא הרדוף נ.ב. אני מניח שההודעה שלי תמחק מאחר ואסור "להתקוטט" על גבי הפורום אלא רק במסרים, כלומר את הכביסה המלוכלכת משאירים בפנים. אני רק מקווה שהאנשים שצריכים לקרוא ולא מדובר במי שענה לי את התשובות יקראו גם את תגבותי זו. צר לי עליכם.

khisha

New member
תועיל בטובך לקרוא את הערותיך שוב

לא תרמת מהידע אלא לקחת את כל הדברים שנאמרו תוך כדי שיחה פרטית שמבוססת על הלצות הדדיות והתחלת להפחיד במקום להסביר מהו CoQ10 ומה תפקידו של אנטיאוקסידנט למשל. בחרת להתאלם מזה לגמרי. נכון הדבר שבעתיים כאשר הדברים נאמרו שם בצחוק. זה היה נראה כמו פרובוקציה שכוונה כדי למשוך תשומת הלב. ומכיוון שהבדיחה הייתה עלי אני נגררתי אליה. יש כאן אנשים שאתה לא מכיר ואתה נכנס בהם חזיתית תוך כדי הוצאת דברים מהקשרם. למה ציפית?

anatot catering

New member
KISHA

אני קוראת כאן לאחרונה וחייבת להעיר שתגובותיך להרבה שאלות או דיונים פה מאד תוקפניות . יש לך הרבה ידע והרבה קוראים יכולים להיתרם ממנו אך יש דרך להעביר אותו. עצתי לך- תשתדל להיות פחות ציני ותוקפני ואם יש לך הערות על דברים שאחרים כותבים אפשר לעשות את זה בנימוס {לדוגמא ראה התגובה של גיא בן צבי) ולרז- לדעתי האישית יש מקום דווקא בפורום זה לשיטות טיפול נוספות רפואיות ובהחלט אם נכתב משהו לא ראוי תביע את דעתך עליו. זו רק דעתי ודעתם של עוד אנשים פה וכמובן שמכבדת את בחירתך שלא לאפשר זאת. רוצה להזכיר שלכולנו מטרה אחת ולגבי נטורופטיה ואירידיולוגיה- אני מטופלת לאחרונה ומרוצה מאד וזו שמטפלת בי קוראת פה כדי ללמוד מכם גם. מקווה שיהיה יותר נעים להיות פה

razgalili

New member
אני מבקש להירגע

קיבלת אזהרה שלא לדבר בפורום על אירדולוגיה כדי למנוע ויכוחים כאן בפורום ומחיקת הודעות. מצטער אם ראית בזאת מתקפה, לא זאת היתה הכוונה.

vered73

New member
אותי מצער מאד שאין מקום אפילו למעין אירוח

בנושאים הללו. אם תציץ בפורום 612 תראה שאפילו את הלינק לפורום שלנו מחקו מהקישורים. חבל, שיש עוד תחומים שאין להם כיסוי ולאנשים מסוימים עזרו הרבה. בנושא האירידיולוגיה, שאלתי בעצמי פעם כאן בפורום. ודווקא עצם כך שגיא נכנס לפורום נותן לי תחושה נוחה לפנות אליו בשאלות מתוך כך שאינו בורח ודוחה את האוטיזם כמו רבים (בתור מטפל. שהרי גם אני בתור אמא לא בדיוק אוהדת את האוטיזם אחרת לא הייתי מנסה להפחית את עוצמותיו בבני). אין לנו מקומות אחרים לשאול. וכאשר אנחנו שואלים בפורומים אחרים, מפנים אותנו חזרה לכאן. נכון, לא דאן. אבל אפשר לפחות להקשיב. לאפשר חשיפה קצרה לנושא. בכל זאת, אירידולוגיה (אף שלא ניסיתי, אחי ואשתו הלכו וכמדומני גם אמי בשלב מסוים) הוא משהו שבכל זאת עוסק במדדים של הגוף שלנו, ולא בטקס שמאני מסוג כלשהו. באשר לבקיאותו של אדם זה או אחר בחומר, גישתו וכדומה, הרי שלא מעטים כאן חוטאים בגישה של אני יודע ואני אלמד אתכם. יותר מדי מתח ביום-יום, ואנחנו מתפרצים על אורחים חדשים. מה חבל.

razgalili

New member
הי ורד יקרה

עכשיו פה שתיים לפנות בוקר כך שאני לא יכול לכתוב את התשובה הארוכה לגבי שיטות לא אלופטיות והפורום. אני מבטיח להכניס את זה לדיון מלא בפורום בימים הקרובים ולהסביר את עמדתי בפרוטרוט. בפורום 612 אנחנו מופיעים בקישורים משמאל אבל לא מובלטים כמקודם. כן מאפשרים שם דיונים בכל השיטות הלא אלופטיות כך שיש בהחלט מקום לנהל דיונים כאלה. לגבי ההתפרצויות לגבי ההורים - מה את מציעה לעשות? אני מנסה למחוק הודעות שעוברות את סף הטעם הטוב, אבל לא תמיד אני מספיק וכמה אפשר? אז או שאני מצנזר את העצבניים וסותם פיות או שאני מאפשר תוקפנות בפורום. בכל מקרה אני יוצא לא בסדר. המטרה היתה להקים פורום מקביל לשיטות לא אלופטיות אבל הפורום הנ"ל לא הצליח, גם מחוסר ענין בפועל של הורים, גם בעקבות מריבות אגו. אני אשמח אם תהיה כאן יוזמה להפעיל קומונה בנושא במטרה להפוך אותה לפורום ואתמוך בנושא ככל שניתן. האם את מוכנה להתחיל לנהל קומונה בנושא?

snooopi

New member
שלום ורד

אני חייב להבהיר גם כאן (מעבר למסר ששלחתי לך), אין לא שום דבר נגד הגישה הביורפואית - DAN. האמת שאף פעם לא התעמקתי בה כי לא לי, לא לאישתי, ולא לבן שלנו יש את האופי המתאים להיכנס לאיזו שהיא שיטה שמצריכה משטר הדוק וקשוח.(ניסינו פעם דיאטה נטולת גלוטן וחלב...אחרי שבוע של בכיות, נשברנו...
) אני בהחלט חושב מהמעט שכן קראתי, שבהחלט זו שיטה שלהורים שבנויים לאמץ אותה כדאי לנסות אותה. בפורום "אוטיזם אספרגר וPDD" אני מקפיד שיהיה ייצוג לכל שיטות הטיפול המקובלות כולל DAN. לכן במסגרת הקישורים שמופיעים בדף הראשי של הפורום הכנסתי קישורים נוספים למגוון רחב של שיטות. כמו כן בפורום יש כרגע שתי מומחיות, אחת בשיטת ABA והשניה בשיטת DIR. וכמו כן הכנסנו מומחה להומאופטיה (למרות שאני באופן אישי לא מחזיק מהומאופטיה). אין לי ספק שאם הפורום ההביורפואי לא היה קיים, הייתי דואג שיהיה מומחה בפורום שלנו לתחום זה. אז אם היו כל מיני חשדות ותאוריות לגבי הרצון שלי להסתיר את הפורום הזה, אני מקווה שהצלחתי להבהיר שלא היו דברים מעולם. שיהיה לכולם ערב נפלא, עמנואל

vered73

New member
תאוריות??? עמנואל, הלכת רחוק.

שני הפורומים הם היחידים בתפוז שעוסקים באוטיזם באופן ישיר. ועל כן, ציפיתי שיהיה מובלט כבעבר. הקישורים הם אכן רבים, אבל "מרוב עצים לא רואים את היער". וזה עדיין חסרון בעיני. (ולגבי מומחיות - ובכן, לגבי הראשונה נסיוננו האישי עם צוציק אמר ההיפך. אבל, לא ארחיב לפני שהגברת תשוב ותפציץ לי את הטלפון בשיחות מחאה.)

vered73

New member
בכל אופן,

במסעי אחר חיפוש המדריך למשתמש להבנת האוטיסט הביתי (כל שוחרי האוטיזם נא לא לסקול אותי ברגע זה) כל מידע מבורך. שבת שלום

b o t t e n

New member
הבעיה רז, שהפורום מצהיר בכותרת שלו

על גישה ביו-רפואית לאוטיזם. בפועל הפורום מתעסק רק ברפואת DAN ולא נותן אופציית התבטאות לגישות שאינן DAN הפורום גם מסרב לקבל ו/או דוחק חברים חדשים, שאינם בקיאים בז'רגון ו/או שאינם מוכנים להתחייב בתחילת הדרך לכל התנ"כ. אין שום פתיחות למתעניינים, רק למתמסרים חדשים, וחבל. כי זה נותן תחושה של כת.

razgalili

New member
כת????

דווקא כת מכל הדברים שבעולם?
הלוואי שהיתה פה כת, לא היו פה כל כך הרבה ויכוחים, כולם היו סוגדים לי בתור מנהיג הכת ולא הייתי צריך להסביר את עצמי כל הזמן. בפועל כל מה שאני עסוק בו הוא להסביר כל הזמן את עצמי ולנסות לכפות תרבות דיון מינמלית. לי אישית אין שום קשר ריגשי או אחר לתנועת הDAN, שמכילה הרבה מאד רופאים וגישות. הדבר היחיד שהפורום דבק בו הוא רפואה אלופטית, קרי רפואה מערבית. כאמור יש בתפוז הרבה יותר פורומים שעוסקים ברפואה אלטרנטיבית מאשר ברפואה מערבית, כולל 612, הפורום המקביל. הפורום שלנו עוסק ברפואה אלופטית. אני יודע שפרזיטולוגיה, נוירולוגיה ואנדרוקרינולוגיה הן שיטות רוחניות דתיות וקנאיות עם נטיה חזקה להפוך את המאמינים בהן לחברים בכת חשוכה, להבדיל מנטורופתיה, אירידיולוגיה ופרחי באך, שהן שיטות מדעיות מעשיות עם רגלים על הקרקע ושמתרחקות ממאמינים פתיים כמו מאש, אבל בכל זאת הפורום כאן יעסוק רק בשיטות החשוכות והשטותיות של הרפואה המערבית. בוטן יקרה, האם את מוכנה לפתוח ולנהל קומונה שעוסקת ברפואה אלטרנטיבית ששם יוכלו דיונים כאלה להתקיים??

b o t t e n

New member
לא מאמינה ברפואה אלטרנטיבית, אז למה

לי עוד לאגד אותם בקומונה???? הטענה שלי הייתה אחרת לגמרי. אם קליקה מאוד סגורה שלא נותנת להציץ.

אני חולקת עליך

אני משתמשת נלהבת של מנגנון החיפוש כאן בפורום. לא מקבלת הכל, אבל אפשר ללמוד המון. יש שנכנסים לפורום חדש ומציגים את עצמם ופותחים בשאלות. יש כאילו שקוראים לפני כן הרבה זמן, מה שנקרא - סמויים בכדי להבין כיצד דברים מתנהלים. יכולה להגיד לך, בתור אחת שכותבת בקומונה לויסות חושי הרבה זמן שיש משהו מעייף בלחזור על עצמך שוב ושוב ושוב לכל משתמש שמציג את עצמו ונמצא במשך חודש בקומונה בכדי לענות לעצמו על שאלות. כך שניתן גם להבין את הותיקים שכותבים שוב ושוב את אותם דברים. בשביל זה יש מנגנון חיפוש, דבר שאי אפשר להגיד על קומונות בתפוז... בכל מקרה, כל אחד צריך לקחת מה שנכון לו. לי בדרך כלל ענו על שאלות, למרות שאנו לא מיישמים את הדיאטה או את משטר התוספים באדיקות. ואכן, הדברים אינם פשוטים. לפעמים צריך לקרוא ולחזור ולקרוא בכדי להבין. ולמען האמת, אף פעם לא הבנתי למה קוראים לזה ביו-רפואי, זו אינה כפילות? למה לא קוראים לזה הגישה הרפואית לאוטיזם? צריך לזכור שהפורום הוא פורום של הורים. זהו אינו פורום שמנהל אותו רופא או מומחה כמו בפורומים הרפואים ב Ynet למשל (למרות שחלק מההורים כאן הם בהחלט בגדר "מומחים"), כך שהמחויבות של ההורים למענה על שאלות מתבססת על רצון טוב, זמן פנוי וסבלנות. לא תמיד זה בנמצא. באופן אישי, ההתקפה שלך על גיא צרמה לי. מעבר להיותו מוכר אומגה, האיש מבין היטב באומגה ומשקיע זמן ואנרגיה להפיץ את הידע.

למעלה