תתחדשו! יש לנו חוקים גזעניים במדינה

orlyt

New member
תתחדשו! יש לנו חוקים גזעניים במדינה

בתיקון לחוק האזרחות שהתקבל ישנה אפליה ברורה ומוצהרת (הגם שהיא מכובסת יפה כדי שלפחות הלשון תהיה נקיה) כנגד פלסטינים הנישאים לפלסטינים אזרחי ישראל. מי שנישא לאזרח/ית ישראלי/ת שאינו/ה יהודי/ת לא יקבל אזרחות ולא יקבל אשרת שהיה בישראל, אלא לשם עבודה או טיפול רפואי, וגם זה לתקופה שאינה עולה על ששה חודשים. מיותר לציין כי אזרח ישראלי הנישא לאזרחית שוויצרית לא יסבול מאפליה דומה, משום שזו מופנית אך ורק כלפי מה שמכונה בחוק תושבי "האזור" (יהודה שומרון וחבל עזה). מצורף נוסח החוק כפי שהוגש לקריאה שניה ושלישית, ייתכן כי זה אינו הנוסח הסופי, אך רוח הדברים ברורה בהחלט - וזה מסריח מאוד.. בנוסף כמה קישורים של תגובות לנושא: גדעון ספירו - מדינה יהודית ודמוקרטית - אין חיה כזו פרופ' קלוד קליין - פרשנות: "תיקון חוק האזרחות לא יעמוד בביקורת בינלאומית"

אפריים1

New member
שטם דבר לא חדש...

כבר יש חוק כזה, קוראים לו חוק השבות.. בכלל, יש חוק המגדיר את ישראל כמדינה יהודית... גם זו גזענות!

וטוב שכך!!

זה מה שגורם להחמרת הפיגועים.אנחנו לא צריכים עוד פלסטינאים פה!!יש לנו די והותר!

אני אחתשאכפת לה מהעם שלה ו..

ומהמדינה שלה, ורוצה לחיות פה בשלום.רוצה לעלותלאוטובוס בלי לפחד, להסתובב בשכונה שלי ביפו בלישנערים ערבים יזרקו עליי ועל הכלב שליאבנים, רוצה לחכות בתחנת אוטובוס על יד הביתבלי שיהיושם כתובות של ערבים שכתבו:"יהודים, עוד נרצח אתכם!!נשלח רימונים לבית שלכם"..ואלה ערבים ישראלים!!!הכי גרועים!! אכפתלי שאחי שהולך למילואים להגן על ייפי נפש כמוך יחזור בשלום, אכפת לי לצאת למועדון בלי פחד, לשבת בבית קפה בלי פחד, לא לדאוג שמחבל ייכנס ליישוב וירצח ילדים קטנים!!הבנת?????

orlyt

New member
אה.. נו.. זה אכפת לכולנו

אבל בזמן שנורא אכפת לנו מעצמנו אולי כדאי שיהיה אכפת לנו גם מעוד אנשים שנמצאים בסביבה, אנשים שחייהם אינם סוגים בשושנים (עוצר, סגר, טנקים בחצר, חיילים על הגג, זבל וביוב is more like it). ההתייחסות שלך לכל הפלסטינים כמחבלים היא הכללה מטופשת, חסרת בסיס וגזענית. את מתארת את זה כאילו כל המחבלים זוממים לבוא ולהתחתן עם ישראליות רק בשביל להרע לעם היושב בציון.. נו באמת.. אגב, מתי יפה נפש הפך לגנאי - הייתי ממש שמחה להבין את זה, כי לדעתי זה דבר יפה יותר מאשר נפש גזענית הומיה..

פשוט לא נתפס לי ..

אני לאמצליחה להבין אתכם. אתם רוצים פה עוד פלסטינאים?עוד מחבלים?לא מספיק מה שיש פה?שגם ערבים ישראליים משתפים פעולה?אתם רוצים שהם יבורו לכאן?שיישבו בשקט באוטונומיה שלהם, ושיבואו בטענות ליאסר שמקבל כספים ולא דואג להם.זה הרי ברור מדוע הם רוצים להתחתן עם ערבים מפה-כדי להיכנס לפה ולעשות בלאגן. תתביישו לכם. אנחנו מעולם לא כבשנו להם כלום. פלסטינאים זה עם שגורש ממדינות ערב שאפילו שם לא רוצים אותם ואנחנו צריכים לסבול את הדרעק הזה!ולחיות בלןסר בטחון במדינה שלנו.ולחשוב שאנשים מתגייסים כדי לשמור על יפיי נפש כמוכם!

אתה מכיר עוד מדינות שאוטמטית מאפשרי

למי שנמצא בסכסוך אלים עימה השתקעות בארצה? ברוב המקומות לא רק שאין זה כך אלא די בהיות "זר" ע"מ שיקשה עליך הדבר

התיקון לחוק

אומר שאם פלשתיני מתחתן עם אזרחית ישראל, הוא לא יוכל לקבל אזרחות ישראלית, ולהתיישב בארץ עם אשתו (האזרחית הותיקה) רק משום שהוא פלשתיני. כיצד היינו מגיבים אם ליהודי לא היו נותנים אזרחות במדינה אחרת, לאחר שנישא לאזרחית אותה המדינה, רק משום שהוא יהודי?? אני חושב שהתשובה ברורה...

מה זה אומר בדיוק?

האם הכוונה היא לאדם שחי בשטחים ("אזרח" פלסטין) או לכל אדם שמוצאו הלאומי הוא פלסטיני? במקרה השני, איך מגדירים מיהו פלסטיני ומי לא?

ההבדל הוא, שאנחנו לא רוצחים

אנחנו לא מנסים להשתלט, לרצוח ילדים קטנים ואנשים, לא אומרים שמדינה מסויימת שלנו!! זה ההבדל. פלסטינאים-קישתא!

אם תסתכל בקובץ

שצרפה אורלי, ובו נוסח החוק (או ליתר דיוק, הוראת השעה), אזי תוכל להבחין שההגדרה היא תושב יהודה שומרון וחבל עזה, לרבות מי שאינו רשום במרשם האוכלוסין של האזור, ולמעט תושב יישוב ישראלי באזור. במילים פשוטות הכוונה היא לאדם שחי בשטחים, ואינו אזרח ישראלי.

אתה מעוות את התמונה

תבדיל בין שלילה ממין דהוא רק בהיותו מן דהוא וללא שום סיבה לבין מקרה בו יש גורם לכך במקרה שלנו: סכסוך אלים חוסר הסימטריה אצלך זועקת לשמיים , כמוה כטענה מה פתאום לכלוא רוצת?! כאשר הדגש שלך הוא על הכליאה ולא על סיבתה תארו לכם שהיו כולאים אותכם אתה טוען אז... ללא סיבה זו שערוריה אבל... אם ישנה סיבה טובה אזי גם מניעת זכות אלמטרית של כל חיי >> שלילת חירות , הרי זה יהא צעד נכון האם בעת המלחמה העולם השניה היה נראה לך הגיוני כי באנגליה יקבלו אוטמטית גרמנים אזרחות?! קח כל סכסוך אלים קיים ותבדוק אם בכלל קיים אפשרות של איחוד משפחות באחת ממדינות הסכסוך הרוצים לממש אהבתם בסכסוכים אלו נאלצים בדרכלל לעשות זאתת בארץ שהיא אחרת מאחת מארצות הסכסוך ותתפלא בהרבה ארצות די בהיות זר ע"מ שלא תוכל לשהות במדינה עם אישתך דוגמא: דנמרק לך תתחתן עם דנית טותבקש לחיות בדנמרק.. אתה מוזמן לגלות התגובה וכל זאת למה? כי בדנמרק יש זרים רבים -סתם זרים אין סכסוך אלים- ובדנמרק חוששים כי הזרים יהוו חלק ניכר מדי מהאוכלוסיה

לא רוצהלגור בדנמרק!

ולא מעניין אותי מעמים אחרים כרגע.אנחנו בסכנה יום יומית כאן!ואני מוכנה שפלסטינאים יבואו לפה ויקבלו אזרחות.זה סיכון יותר מידי גדול-מה גם שאין לי אמונה בהם וגם לא בערבים ישראלים שלטעמי גרועים עוד יותר!!

למעלה