תתכוננו לשבוע --> HUMAN LEAGUE

turrican

New member
תתכוננו לשבוע --> HUMAN LEAGUE

ממחר עד יום שבת הבאה שבוע - HUMAN LEAUGE . השבוע יכלול סקר חדש בנושא הלהקה , חידון טריוויה מיוחד מאת alpha80 , תמונות , סיפורים ואולי כמה שירי בוטלג אם ירצה השם.. אז להשחיז ציפורניים , לנקות מקלדות , להוציא את כל הדיסקים של יומן ליג מהאפסנאות , לסמן שירים מיוחדים וכיו"ב . ולא ..אנחנו לא נדבר על : Don´t you want me baby - השיר הכי לעוס שלהם באוספים. אנחנו נדבר על שירים פחות מוכרים אך לא פחות טובים . ------------------>>> HUMAN LEAGUE >>>>-----------------

או, הנה ההזדמנות לה חיכיתי

בביתי הקט נמצאים כמה מאות דיסקים של מוזיקה איכותית וגם זבל. משום מה, בכל תקליטי הליגה האנושית שרכשתי עם השנים (כולל אוספים) איני מוצאת שיר אחד ספציפי, שנקרא כמדומני ghosts in the machine, או משהו בסגנון. האם זכרוני בוגד בי ואין להם שיר כזה?? האם זהו שיר של מישהו אחר? האם מישהו זוכר את הקליפ המוזר של השיר, בו חברי הלהקה היו תלויים על ווים?? אם יקום הצדיק ויראה לי היכן ניתן לאתר את השיר המסוים הזה, לעד יזכה להכרת תודה עמוקה וחיבה אין קץ. (וכן חיפשתי בכל האתרים האפשריים כדי לאתר את השיר, אך סבלנותי פגה אחרי כמה שעות של חיפושי סרק).

one caress

New member
או הצדיקה?

זהו אלבום ששייך ל-police.מ-1981 אחד הסינגלים הידועים של הפוליס שיצא משם הוא: every little thing she does is magic ובקשר ל-human league-האח הידד!!

ToraToraTora

New member
../images/Emo98.gif

היי one!!! מה שלומך חמודה ? אני אומנם לא מכירה כ"כ את הליגה האנושית אבל תמיד אשמח להכיר..

one caress

New member
../images/Emo79.giffrom the sky you could almost

:hear them cry !!!TORA! TORA! TOOOORRRRAAA
היי טורוש,
מה שלומך? איך עבר סוף השבוע? מה עשית? מה את עושה עכשיו? לי יש עדיין צילצולים באוזניים מהמשרוקיות האלו... והתמונה של הבארמנית עם פאת האפרו הענקית הזו... או, הטראומה... היה נפלא. ובפעם הבאה כולכן רוקדות איתי! !and i won´t take no for an answere human league-להקה סינת´ פופ משובחת. היתה להם הצלחה מטאורית בתחילת שנות ה-80, אולם אחר כך קצת התרסקו... היה להם קאמבק ב-95 עם להיט קלאסי-tell me when וב-98 יצא האוסף. במסיבה שמענו את הלהיט הנודע שלהם:dont you want me אבל יש להם גם שירים יפים אחרים. מצאתי לינק עםmp3 אז תנסי להוריד ולשמוע. והעיקר שתהני! (אבל בינינו, עמוק עמוק בתוך הלב,אנו יודעות ששום להקה לא תשתווה ל-DM)

ToraToraTora

New member
ניראה לי שאני יודעת

התקפת היפנים על פרל הרבור . טורה טורה טורה זו הקריאה שהם קראו בהתקפה. טורה זה ביפנית "נמר". הלא כן?

one caress

New member
ואוו ברצינות,../images/Emo12.gif

איך את יודעת? מדהים! נראה לי שמכל הנימוק המלומד שלי קלעתי רק לשורה התחתונה שהיא המלחמה. וגם אז טעיתי בתאריך...

one caress

New member
אכן, שאלה טובה וחשובה../images/Emo29.gif

שיר הבוסר הראשון של מרטי בלהקה ואני לא מבינה את המילים??? לא יתכן כדבר הזה! אז ככה: לאחר בדיקה מדוקדקת במילון גיליתי כי אין מילה כזאת. אך לא במהרה אתייאש! יכול בהחלט להיות שה-tora הוא עיוות של מילים אחרות כמו: *)tor-גבעה קטנה או פסגה הררית או אל הרעם במיתולוגיה הסקנדינבית. *)tour-סיבוב,סיור *)torch-לפיד או להבת אש("... exploding in my heart ") *)tory-שודד באירית, או כינוי למפלגה השמרנית באנגליה; (מה שמחוזק במילים-"I had a nightmare only yesterday") *)toreador/toreo-משתתף במלחמת שוורים(" ...you played a skeleton") *)tourelle-מתקן מסתובב של כלי יריה.(המתוסבך הקטן שומע נפצים במוחו... סימן לבאות...)--> they were raining from the sky-המטירו מטחי אש, הפציצו מלמעלה. *)tora-זה יכול גם להיות הקול הפונטי שמופק מנפצים או מזיקוקי דינור. *)או, האפשרות האחרונה; tora כקיצור של torment,או torture(עינוי, כאב) ומשמתוודעים לפואטיקה של מרטי,חייבים להודות כי האפשרות הזו קוסמת מכל! אבל מה הכוונה ב-"I played an American" ביקורת מוסווה על מדיניות ההפצצה האמריקאית? (קודם מפציצים ואח"כ שואלים) או רמז לבאות?(אביו הביולוגי של מרטי הוא אמריקאי) איזו מלחמה הייתה ב-1981? Tora! Tora! Tora! They were raining from the sky Exploding in my heart Is this a love in disguise Or just a form of modern art From the skies you could almost hear them cry Tora Tora Tora In the town they were going down Tora Tora Tora I had a nightmare only yesterday You played a skeleton You took my love then died that day I played an American From the skies you can almost hear them cry Tora! Tora! Tora! In the town they were going down Tora! Tora! Tora! I played an American I played an American Details Written by Martin L. Gore (c)1981 Grabbing Hands Music Ltd/EMI Music Publishing Ltd All rights reserved. Lyrics electronically reprinted with permission. Vocals - David Gahan Appears on: - the "Speak & Spell" album

dj80s

New member
שכחת עוד אפשרות לתרגום

אני זוכר שאיפשהו באייטיז שמעתי מישהו טוען שהפרוש הוא פשוט "תורה", כלומר - לוחות הברית. זה אולי מסביר את השורות על משהו שמגיע מהשמים (הענקת לוחות הברית במעמד הר סיני) ונכנס ומתפוצץ בלב. גם השורה "מהשמים כמעט יכולת לשמוע אותם צועקים" יכולה להיות פרוש למה ששמע משה רבנו מבני ישראל כשהיה על ההר עם אלוהים. מעניין, לא?

one caress

New member
../images/Emo12.gifואוו מספר 2:../images/Emo79.gif

באמת מעניין: האפשרות הזו באמת יכולה להלקח בחשבון, אולם לא בלי השגות: 1)מאיפה מרטין מבין עברית? ב-STRANGERS (אלבום התמונות שהפיק להם אנטון קורביין לרגל VIOLATOR) מרטי ופלטש מצולמים ליד הקבר של קפקא, חבושים בכיפה! אולם ב-Shake the Disease מרטין נראה עם צלב ענק על החזה. פלטש בנערותו היה נוצרי, אולם בראיונות קודמים הוא הודה שהוא התפקר. מרטי תמיד טען שהסיבה שהיה הולך לכנסייה בבזילדון היא בשביל המוזיקה. אז עכשיו שניהם אתאיסטים. ותורה, היא לא מילה עברית נפוצה בטרמינולוגיה הנוצרית כמו חנוכה, מנורה, פסח ... אבל לעולם אין לדעת. לך תדע מי או מה נגלים למרטי בחלומותיו... 2)ואם כבר הזכרתי את פסח; אזי בדיקה מדוקדקת בהגדה , בשיר האחרון שעוסק בכלב שאכל את הגדי שאכל את החתול שאכל את השור... בארמית---->תורה=שור גם בספרדית, torero=טוראדור אולי היה לו איזה סיוט על מרוץ השוורים בפמפלונה שמתרחש כל שנה ביולי, והוא חלם שהם נזרקים מהשמיים כמו ערוב - המכה הרביעית מעשר מכות מצריים שהכה משה את המצרים - ערבובייה של חיות טרף שונות - ורודפים אחריו ברחובות העיר... או, אילו החומר לספרות בתיכון היה מעניין כמו הדיון המרתק הזה...

dj80s

New member
וואו לגמרי...../images/Emo98.gif

המילה "תורה" היא דווקא בדיוק מילה עברית נפוצה בטרמינולוגיה הנוצרית, ביחד עם המילים שהזכרת. רוב הנוצרים יודעים מה המשמעות שלה. נדמה לי שחלק מהם משתמשים במילה תורה לתאר את הברית הישנה, מה שאנחנו מכירים כתנ"ך. אולי תנסי לעניין את המורים שלך באפשרות להשתמש בדיון כזה כחומר לשיעורי תנ"ך...

one caress

New member
בית הספר שלי...

ובקשר למערכת החינוך המהוללת שלנו ולמורות/ים הפנטסטיות/ים שבה, סיימתי די מזמן את בית הספר, (ותאמין לי שעד היום אני מלאת פליאה כיצד צלחתי אותו בשלום!) ואני חושבת שאם בזמנו הייתי באה אליהם עם ההצעה לנתח חומר כזה במקום לנתח את שירת דבורה או את שירת ימי הביניים או בכלל את כל התוכן הבולימי שאנו מצווות ללעוס ולהקיא - הן/ם היו מאמצות/ים בחום הצעה כזאת. (המורות/ים בעצמם לא יודעות/ים מה יש להן/ם לעשות שם!) כמו שכרגע אמרתי לאלפא 80, אם בבריטניה אחת האוניברסיטאות יכולה לפתוח קורס מיוחד לתולדות האושיה החשובה בכל הזמנים-דיוויד בקהם, קל וחומר חייב להפתח קורס פסיכולוגי להבנת האובססיות הפסיכו סקסואליות של - מתנתו הגדולה של היקום לכדור הארץ - מרטין גור!!!! שמחה בשמחתך על נצחונך.
ישר כח!

one caress

New member
מורה מאושרת../images/Emo24.gif

מורה לעניני DEPECHE MODE
עם טיולים שנתיים לבזילדון-"Here is the house where it all happened" ונוכחות מנדטורית בהופעות שתהיה שווה נקודות זכות בדרך לציון. מי שי/תזכה לגעת בבלורית הזהובה(כמו טורה שלנו)-י/תקבל פטור מסמינר. ומי שת/יזכה לשוחח עם החוצן עצמו ואף להביא מזכרת הביתה(כמו פימפפ שלנו)- י/תזכה לציון מצטיין/ת!!! חברה, מה אומר, היה לי בוקר מרתק איתכם, קשה ללכת אבל אני חייבת לרוץ, כמו שציינתי מקודם,פחות מ-3 שבועות למסיבה!! אני צריכה גם לאוורר את הנוצות וגם לעשות להם פאן!! בברכת: !!!!! faith&devotion to YOU all

turrican

New member
אני נדהם כל פעם מחדש..

One Caress את כל פעם מדהימה אותי מחדש עם הניתוחים המבריקים שלך. לא מאמין שהדעת עד להגדה של פסח כדי לפצח את החידה של TORA בואי נראה אם תצליחי לפצח את החידה של השם שלי.. נ.ב. זה לא קשור במוסיקה אבל קשור בשנות ה-80.

one caress

New member
?../images/Emo180.gif../images/Emo86.gifBOYS will be BOYS

טוב , נו, לרגע לא חשבתי שזו איזו בובת ברבי חדשה ! אז אם זו לא מוזיקה, לא שם של מכונית, ולא שם של סרט ששינה לחלוטין את חייך... אז מה נשאר? צ ע צ ו ע י ם! אז איך המרגש להיות בחליפה ביונית? אתה משתמש בקרן לייזר או בפיצוץ הרגיל? אני מקווה שאתה משיב fight חזק נגד ה-machine. תראה לו מי הבוס

turrican

New member
את מדהימה!!!../images/Emo12.gif

איך את עושה את זה????? ריבויינה של עולם . את עלולה לדעת את כל הסודות האפלים שלי..

למעלה