תתעוררו, הקיץ משפיע?

bensha11

New member
תתעוררו, הקיץ משפיע?

מיבש את החשק להתכתב? מה קרה לחבורה? נו נשמע מכם משהו? מיקי

נראה לי שכמה נשרו לנו בדרך .....

קבלו מידע והלכו ..... אבל נחמד שיש פה כמה קבועים ששומרים על הגחלת !

מירי איך אפשר לנשור שימי לב לשעת התגובה

מפורום כזה וממך שמהווה חלק ממנו אי אפשר לנשור, וכמובן משאר החברים בפורום שמעשירים אותנו בידע ושירים טובים.

../images/Emo140.gif../images/Emo9.gif נשמח "לשמוע" ממך לעיתים קרובות יותר !

וכמובן גם מאשתך ה"יוגוסלבית" . מירי נ.ב נראה לי שיש גם מבקרים סמויים בפורום, שנשמח אם יהפכו לגלויים ויעשירו אותנו !

SuzieRS

New member
אני מבקרת לעיתים בביתכם, אך לא יכולה להוסיף

לכם שום דבר,אלא אם יש ביניכם עדיין מי שיודעה את שפת אבותינו -הספרדית-יהודית/ הלאדינו. אם כן, יכולה להביא הנה חומר של או על יהודי בוסניה וסארייבו, אבל בלאדינו ובאותיות לטיניות.

bensha1

New member
לכתוב

לכתוב ולקרוא סרבו-קרואטית-בוסנית בלטינית את יודעת. עברית את יודעת. אז בטח יש לך מה להוסיף

Suzi , הפורום הינו תרבות יהדות x - יוגוסלביה

וזה אומר כל מה ומי שקשור לתרבות זו ! זו היתה תרבות עשירה ורב-גונית, כך שאת מוזמנת לתרום את חלקך .... , אנחנו רוצים שתהיה הנצחה וזכרון לכל גווני התרבות ! מירי

SuzieRS

New member
תודה רבה על הכנסת האורחים החמה

אני עדיין בX-יוגוסלביה. כלכך הרבה מדינות החדשות
....., והגבולות... לא הפנמתי.
למשל: בשבילי קוסובו = KOSOVA I & KOSOVA II = מלחמות Kosova I ב 1389 בין הצבאות של סולטן מוראת 1 & Lazar הסרבי. בשיעורי היסטוריה בכיתה ח' & י ' לא התעמקנו מי היה המפקד לזר ואיפה זה סירביסטן, אלא במוראת הראשון. המלחמה הייתה כה קשה שבסופה הסולטאן אמר :" שה' לא יתן לי עוד נצחון כזה" ! כשהסתובב ברגל בשדי הקרב בין הפצועים ,חייל סרבי פצוע, קם ודקר אותו . עכשיו קוסובו = מדינה ורוב אוכלוסייתה אלבנים מצורף ציור שמן על מלחמת קוסובו I , של אדם סטפנוביץ -1870

גם אני לא כל - כך מבינה על מה כל המלחמות ....

פעם הסבירו לי (בחור סרבי ), שהמוסלמים בבוסניה הם למעשה בני אותו עם רק דת שונה.... שהטורקים אסלמו את האוכלוסיה.... וגם שמעתי שהם חטפו ילדים - בנים צעירים, העבירו אותם לאיסטמבול. שם הכשירו אותם כחיילים מוסלמים ואח"כ החזירו אותם לבוסניה ,שיפיצו בעצמם את הדת המוסלמית .....

faridi

New member
בנשה, מה עם מוסיקה?

לא העלית את שבן בייראמוביץ'. יש לו קול ערב נשפך. הוא שר כמה שירים מפורסמים. אם צפית בסרט "חתול לבן חתול שחור", אתה בודאי שומע ברקע את השיר "בובמארה". הידעת שהזמר הנ"ל הוא המבצע? ועוד איזה ביצוע!

faridi תעדכן אותנו על מופעים לפני שייתקיימו

אני מבטיח להגיע עם בני משפחתי מבטיח ובעזרת השם גם מקיים ואקיים אז בבקשה . עכשיו קיץ וצריך כמו שאתה יודע להעסיק אותם ואם זה ארוע מוסיקלי אז זה טוב ואים זו מוסיקה בלקנית או לדינו אז בוודאי עוד יותר טוב.

faridi

New member
ובכן, חזי ושאר אחיי מהפורום

בדיוק אתמול קבלנו הזמנה מעיריית ת"א לאחד ממופעי לילות יפו. הבהרתי שלא אוכל להופיע בימי "בין המצרים" (י"ז תמוז- ט' באב) וכן שלא אוכל לצאת לפני צאת השבת. לכן, בע"ה ובלי נדר הארוע אמור להתקיים במוצ"ש ב 23 באוגוסט בשעה 21:00. עד אז אי"ה הדיסק שלנו יהיה מוכן. ובאשר לתוכן המופע; אני מתכנן לשלב שירי לאדינו, שירים בלקניים-צועניים וכמובן שירי מסורת יהודית, שהפעם הדגש יהיה על הסליחות, מאחר וחדש אלול יהיה בפתח. בינתיים נמתין. יהיה לי עכשיו את הפנאי להכין ת'מופע. נשתמע.

bensha11

New member
קוסטריצה

לדעתי חתול לבן חתול שחור, ועוד סרטים של קוסטריצה מקרינים טרוף מסויים. הם מצחיקים אבל הם מציגים את היוגוסלבים כמו ערבים. (זה מזכיר לי את הסרטים הערביים שהיו מקרינים בשחור-לבן לפני הרבה הרבה שנים בראשית הטלביזיה בארץ שם הכל היה מוגזם בהדגשתו!) לדעתי קוסטוריצה לא רחוק מהם (שמעתי שהוא התאסלם לאחרונה ואפילו שינה את שמו לשם מוסלמי). תשים לב שבכל הסרטים שלו יש תזמורות כלי נשיפה מרעישים וצווחים!! אני לא מתקשר אליו. מיקי

אני דווקא שמעתי ההפך .... שקוסטריצה

נולד בבוסניה, התחתן עם סרבית , עבר לסרביה ו.......התנצר ......

faridi

New member
את זה נשאיר לפורום של משרד הדתות בסרביה../images/Emo8.gif

לעניינינו, קוסטוריצה ניסה לתעד את החיים ה"שלוחים" של הצוענים שם. ובאשר למוסיקה ברקע: זו המוסיקה של גורן ברגוביץ', ששמה דגש על כלי נשיפה. המוסיקה שלו מהממת ומשגעת.

למעלה