תת"ח

dorit11111

New member
תת"ח

שלום.יש למישהו כאן ניסיון בתת"ח?אנחנו התחלנו לעבוד לפני כמה חודשים בתת"ח.יש לנו 2 קלסרים גדולים עם התמונות(2 תמונות בכל דף).אבל זה מאוד מסובך בשבילי לעבוד עם פלט קולי.כי הוא רק ל8 מסרים.ואני אפילו לא מצליחה להכניס את כל סדר של הבוקר.ולהחליף תמונות בעמצא זה די קשה ובורח לו מהראש מה הוא רוצה לומר עד שאני מכניסה את המסרים חדשים. אם יש למישהו ניסיון הייתי מודה אם הייתם מספרים איך אתם עובדים עם פלט קולי.

הי דורית

יש לי ניסיון בתת"ח. שי הבת שלי השתמשה בלוחות תקשורת ובמכשיר פלט קולי תקופה ארוכה. אבל למה את משתמשת במכשיר של 8 מסרים? זה נשמע לי טרנטה לגמרי. יש מכשירים של 16 גם, ואז את לא צריכה להשתגע ככה. מי המליץ לך על המכשיר הזה? הקלינאית תקשורת? תגידי לה שאת רוצה להשתמש במכשיר יותר משוכלל מזה, ותקחי מכשיר של 12 או 16, העיקר לא 8. דורית,אני מקווה שלא קנית את המכשיר. ניתן לקבל מכשירים כאלה בהשאלה מעמותת עזר מציון. חבל לבזבז כסף עליהם, כי כל הזמן יוצאים דברים חדשים ומשוכללים, וגם לא זקוקים להם יותר ברגע שהילד מדבר. לדוגמא- יש אפילו מכשירים שכשאת מקליטה מסר, את יכולה להקליט כמה מסרים על אותם מקשים, ואת יכולה לדפדף בהם בו זמנית. דרך אגב, יש את עמותת אייזק- העמותה לתקשורת תומכת חלופית. אני מצרפת קישור לאתר שלהם עבורך, ובכלל- עבור מי שהתחום מעניין אותו. שם בטוח תמצאי תשובה להרבה שאלות. בהצלחה, אורית

dorit11111

New member
תודה אורית

האמת שעשינו אבחון באתו מקום שהזכרת.שם המליצו לנו בכלל להתחיל ממסר 1(BIG MAC).אבל לא חשבו שהילדון יתקדם כל כך מהר.לכן אני חיפשתי מכשיר שיש בו אופציה להתחיל מ1 ולהגיע עד כמה שיותר מסרים.המכשיר שדודה שלי קנתה רק יצא בארצות הברית ועוד לא יגיע לארץ.פניתי בעבר לעזר מציון,אבל עד שמגיעה התור שלנו אנחנו כבר צריכים משהו יותר גדול.כרגע אנחנו שוב בהמתנה ואני חושבת עד שנקבל את המכשיר דני כבר יידע לכתוב(הוא לומד עכשיו לקרוא ומתקדם די מהר.) איך שי מתקשרת היום?(אני מקווה שלא תפגעי).האם יש סיכוי שילדים עם פיגור בינוני-נמוך ידברו אי-פעם?למשל אצל דני זה נראה לי יותר בעיה של היגוי,כי הוא זוכר את כל הסיפורים ושירים בעל פה,רק שהוא לא יכול להוציא את מילים,רק את הצלילים שדומים למילה.

smo

New member
כל אחד זה סיפור שונה

הבת שלי התחילה לדבר בגיל 6. היום היא בת 9, ולא מפסיקה לדקלם ספרים שלמים. בגיל 6 היתה הפעם ראשונה שהיא אמרה אמא. את לא ציינת מה גילו של דני. גם היא השתמשה תקופה קצרה במכשיר ששכרתי, כמו שציינה אורית, מעזר מציון. 20 ש"ח לתקופה, בזמנו, ואז חידשתי/הארכתי בטלפון. כשבאתי להחזיר את המכשיר בבני ברק, לא רצו לקחת ממני כסף למרות שהיה לי חוב. אז השארתי תרומה. לבת שלי זה סייע בזמנו. וזה מוריד מהתסכול שלהם. למרות החשש שהם ייסמכו על המכשיר במקום לדבר ממש. נשמע כמו בעיית דיספרקציה. נדמה לי שזה המושג. אירגון ההגייה של הפה והמח. היכולת להוציא לפועל את מה שהראש חושב.

dorit11111

New member
זה מעודד

יכולת לדבר אצל אנשים עם פיגור זה בטח דבר הכי חשוב.וכמו שאמרת שזה מוריד מהתסכול שלהם,בפעם ראשונה שהבאנו את המכשיר לדני הוא היה כל כך מאושר.האמת שאני קצת פסימית לגבי השפה שלו,אבל עד גיל 6 יש לנו עוד שנה(באוגוסט הוא יהיה בן 5).הוא אומר 3 מילים,כמו אבא,רגע,הרבה,וזה תמיד יוצא לו במקום וזמן המתאים.ושכחתי הוא קורא לי בשמי,אבל אף פעם לא אומר אמא,אפילו שזה יותר קל.

smo

New member
המשך..

יכול להיות שהוא שומע את האחרים קוראים לך בשמך ולא "אמא". זאת אולי הסיבה. מה שכן אפשר לבקש ממנו שיצביע על תמונה שלך, לשאול אותו איפה אמא בתמונה ושהוא יענה "הנה אמא". וכך לפתח את זה לאט לאט. גם אני הייתי מאוד לחוצה עם השפה כי עד גיל 8 חודשים הבת שלי פיטפטה כמו תינוקות רגילים, עד ששמתי לב שהיא שקטה. זה די מבהיל. עם קלינאית התקשורת הפרטית שלה היא הפיקה צלילים שלא היה לה האומץ/הבטחון להוציא מחוץ לשיעורים איתה. הקלינאית היתה מספרת לי מה ביתי אומרת ולא האמנתי בכלל. יום אחד זה התחיל לפרוץ. צריך להאמין בהם. בהצלחה.

smo

New member
דיספקרסיה

המושג דיספקרסיה הוא ליקוי מתבטא בקושי בתכנון פעולות של מוטוריקה עדינה וגסה. הדיספרקסיה יכולה לגרום ללקות בתכנון תנועה גסה, או עדינה. אם יש דיספרקסיה גם באברי ההגוי הרי זו דיספרקסיה ורבלית. תופעה המתבטאת בדיבור בלתי-ברור, שיבושי היגוי רבים וקושי בהגיית רצף מילולי. זאת כנראה כתוצאה מליקוי בתכנון תנועתיות אברי ההיגוי למטרות דיבור. יש חשיבות רבה להתערבות מוקדמת ככל האפשר של קלינאית תקשורת, על מנת לסייע לילד לרכוש את צלילי הדיבור ולהגיע לדיבור מדויק ועקבי.

dorit11111

New member
תודה רבה.עזרת לי מאוד.

האמת שאני כבר מזמן חושבת שטיפולים בגן זה לא מספיק בשבילו.

למעלה