תת-מודע

srullli

New member
תת-מודע ../images/Emo170.gif

לפני יומיים חלמתי חלום ממש מפחיד , למרות שהיה בדיעבד נורא משעשע לחשוב שהיה שם איזה משהו/מישהו יצורי שכזה שדיבר בצרפתית במן קול קצת מתכתי-מוזר כזה(כנראה בהשפעת איזה מן מנגינה/שיר שכזה שהורדתי מאיזה אתר יום לפני , שיש שם בהתחלה איזה מישהי שמקשקשת ברקע איזה משהו שנשמע כמו צרפתית) והקטע הוא שכל פעם שהוא דיבר ראיתי כאילו כתוביות עם תרגום , כמו בטלויזיה .... למרות שהייתי חלק מהחלום ולא הסתכלתי מבחוץ.... בכל אופן , אין לי כוח ממש לפרט את החלום כי זה לא ממש העניין .... מה שכן , התעוררתי ממש מהבהלה שהייתה לי בחלום, וקמתי במיטה מתנשמת בכבדות כזאת כהמשך להתנשמות מהפחד בחלום , עד שקלטתי שחלמתי ..... אחריי זה לא יכולתי לישון איזה שעתיים-שלוש , וכל הזמן הזה הירהרתי לעצמי איזה דברים מוזרים ומשונים ואיזה דימיון נמצאים אצלי בראש , שאני בכלל לא מודעת אליהם ביומיום, עד שאני נפגשת איתם באיזה חלום מוזר שקשה לי להתשחרר מהמחשבה עליו כמה זמן אחריי ..... אז זהו .... אז חשבתי לי למה בכלל קיים התת-מודע הזה , הריי הוא בדר"כ כולל דברים (מחשבות , פחדים , רצונות) שאנחנו מדחיקים , דברים שכאלה שהם לא ממש רצויים (לפחות חלקית ....) , מה המטרה של לשמר הכל ... ??!! זה כמו מן "סל-מיחזור" של המחשב , שבו אפשר "למחזר" דברים חזרה , רק ההבדל הוא שאי-אפשר למחוק לגמריי (או שאולי אפשר ??) . כמובן ששוב יכול להיות שפשוט אין לזה סיבה , וככה זה .... ואולי יכול להיות שהמוח משמר הכל בגלל שכן יש איזשהו חיוב בלהשתמש שוב בדברים שהיו חבויים בנו , ביום מן בימים , לצורך איזו מטרה , שקשורה לאומץ/לשיחרור/להבנה ..... לא יודעת אולי כדיי להבין שיש דברים שנורא רוצים למחוק אותם מהראש, אבל ההדחקה מונעת את האפשרות של חרטה שאולי עלולה להתעורר בעתיד הרחוק יותר (חרטה שהייתה נובעת אם כן היינו "מוחקים" משהו לגמריי....) , לא תמיד מדובר רק בפחדים , לפעמים זה יכול להיות סתם רגש שהדחקנו כי הוא נתקל במן הגיון רציונאלי כזה ...... טוב , קצת קשה לי להסביר בעצם .... והיו לי עוד כמה מחשבות בנושא , אבל קצת איבדתי אותם מאז .... אז זה לפחות מן מחשבה חלקית אחת לגביי כל הנושא הזה מבחינתי ..... אולי אח"כ אני אזכר בעוד משהו שחשבתי לגביי זה .... (למרות שקשה לי להאמין
) זהו
ביי

IC4

New member
ה"המממם" הצפוי שלי

שרולי מתנשמת בכבדות במיטתה
לא יודע מה איתכם, לי זה עשה משהו טוב
סתם
צוחק.. המםמ תנסי לעשות יומן חלומות... כל פעם שאת מתעוררת תשארי עם עיניים עצומות שוכבת לך איזה שש דקות ומשחזרת את החלום/ות שאת זוכרת שהיו לך ואחר כך לרשום אותם וככה תוכלי בעתיד לחזור אליהם. תרשמי כל פרט קטן בלי בושה שאת חושבת שאת זוכרת. ואז תנסי לחלום חצלולים
ואז תלמדי אותי איך. בקשר לתת מודע- אני כבר התיאשתי מהמחשבות עליו באמת נמאס די כבר אי אפשר בכלל לדעת שקיים דבר כזה שמעצם הגדרתו הוא לא קיים כלומר איננו מודעים לו כמו קונספירציה של הגוף/מוח שלנו לנסות להגן על עצמנו מעצמנו וממה שקיים בעולם ... לדעתי הדבר הזה באמת חודר עמוק יותר ממה שנראה לנו.. פסיכולוגיה.. אולי באמת יש נפש ? אנרגיה? ויש אנשים שחזקים יותר ואחרים חלשים יותר? וכל אחד מסוגל להתמודד עם דברים אחרים ? הבעיה היא במה שאת אמרת זה ש"מה המטרה לשמור הכל" לדעתי זה טוב לשמור הכל אבל להיפך - כלומר הבעיה היא שהגוף לא נותן לנו לזכור הכל אלא רק תוקע את זה בתיקיות שאף אחד לא נכנס אליהן כמעט אי פעם אלא זה מצריך מאמץ מיוחד. זה מה שמטריד .... וככה כל החים עוברים לנו בעוד שאנחנו זוכרים אולי 24 שעות של זכרונות מתוך 24 שנים של חיים

פירס

New member
זיגמונד פרויד

לתת המודע יש חשיבות עצומה. השוואתך לסל המיחזור לא כ"כ נכונה. תארי לך שחווית חוויות רעות שלא שמת לב אליהן למשל מישהו צחק עליך ואחרי 2 דקות שכחת את זה אבל זה עדיין אצלך איפה שהוא בזיכרון (סל המיחזור אם תרצי). לאחר כ"כ הרבה חוויות כאלה סל המיחזור שלך פשוט יתפוצץ ואת כמובן תשתגעי לאחר מכן תהפכי בלתי מועילה לחברה והממשל ימצא דרך להיפטר ממך. מה שהתת מודע עושה זה לפתוח את סל המיחזור כשאת ישנה ולמחוק את הזכרונות הללו ע"י חלומות. עפ"י תיאור החלום שכתבת ניתן לראות בברור כי נסרקת ע"י לוויני הבייסבול לפתרון חלומות זוועה אלו יש לעטוף את עצמך בנייר כסף ולשכב מתחת למיטה. לילה טוב...

TerminalFrost

New member
can anyone spell

N-U-T-C-A-S-E ? יש שם ערימת זבל, אולי אתה רוצה לאסוף אותה למין עגלת קניות כזאת ולהסתובב איתה בסמטאות חשוכות כשאתה לושב בגדים בלויים? הממ?

hsotrt

New member
חלום מוזר???

חכו שתשמעו מה אני חולם!!! כלום לעומתי... אני מסתכל על כל כך הרבה ציורים של A.C. ACHER שזה כבר דפוק לי בראש!! והמבין יבין...

IC4

New member
can anyone spell

B-I-G-I-T? cause i cant so i´ll just spell: F-U-C-K-F-A-C-E? טרמינל פרוסט, בא לך להיות בנאדם שלא פתוח לכלום, סבבה, nock ur self out אבל להגיד דברים כאלה בפורום הזה, לא גורם לך לזכות להרבה קרדיט אצל העז (ניו). נכון , אני יודע שאי אפשר לשחרר מוח מגיל מסוים, אבל זה רק נותן לנו לגיטימציה לא להקנות ערך לאותו מוח. אז בבקשה , תנסה להתפתח או שתנסה להתנדף. אולי פעם אחת בחיים שלך תלמד אפילו משהו שלא חשבת שאתה מסוגל להכיר בו. וHSOTRT - אהההה.... אנחנו לא בתחרות "למי יש את החלומות הכי דפוקים"
יהיה קשה מאד לקבוע מי מנצח
---- if theres one thing that i hate is stupidity caused by the lack of liberalism and tolerance.

srullli

New member
תודה

איזה כייף לקבל הצעות ייעול כאלה רגע חכה אני כבר הולכת לקנות נייר אלומיניום בכמויות מסחריות כדיי לאמץ לעצמי את ההצעה שלך לאורך לילות רבים . מממממממ אולי אני אתעטף באותה הזדמנות גם בניילון נצמד כדיי למנוע רישרוש של האלומיניום ! זהו ! מיד ! מה שאמרת על למחוק זכרונות בעזרת חלומות לא נראה לי כ"כ נכון , כי הריי יש לא מעט חלומות שאחריי שקמים זוכרים אותם , או לפחות את הרעיון המרכזי שלהם , ובכך הם חוזרים לזיכרון ו/או לתת-מודע - תלוי לפי הבחירה ....

IC4

New member
קראתי פעם בפורום חלומות צלולים

או חלומות רגיל בכל מקרה נאמר שם שהחלומות הם הדרך של הגוף לעקל מידע שהאדם לא עשה בעצמו במהלך עירנותו אני לא כל כך אהבתי את הפירוש הזה כי זה לא מתישב לי טוב עם זה שבמשך כל החיים שלי עד לנגיד לפני חודש בקושי אי פעם זכרתי את החלומות שלי (מלפני חודש אני זוכר כל יום לפחות חלום אחד, ואם אני חושב שיש בו משהו מענין אני רושם אותו) ושרולה כל העסק הזה מענין גם כי יש חלומות שחוזרים על עצמם ובעצם מה זה אומר על התת מודע שלנו ? שהוא שאפתן
?

טרהלהלה

New member
סתם נ.ב.

אכן הוכח מדעית כי בזמן החלומות המוח שלנו מעבד את כל מה שעבר עלינו במשך היום ומארגן אותו... מזל שחלק מאיתנו לא מובן... אם הינו מבינים את עצמנו לחלוטין היה קצת משעמם לא...???

פירס

New member
עכשיו ברצינות.

נכון, אבל כמה חלומות את זוכרת בלילה? ועכשיו מעבר חד לבזוקה: הידעת? אדם ממוצע חולם בין 7-10 חלומות בשנת לילה ממוצעת? חוץ מזה חלומות באו לתת למח לעבד את הזכרון הרע לא למחוק אותו.

פירס

New member
אוייי

אני רואה שאף אחד מכם לא רואה משפחת סימפסון. חבל...

חזיר בר

New member
אל תתנשא

כולם יודעים על הפרק שבארט נעשה חכם ופראונידי ובסוף מסתבר שהוא צדק. כשהוא יורה עם הטנק בלוויני ליגת הביסבול.

למעלה