תת ספיגה או טפילי מעיים?

אמאשלמ

New member
תת ספיגה או טפילי מעיים?

שלום, אני אימא לתאומים בני שנה ושלושה חודשים. בגיל שבעה חודשים אובחנה אצל אחד מהם אנמיה חמורה (המוגלובין 6.9) כנראה כתוצאה ממחסור בברזל (ינק אך לא קיבל תוספת ברזל, ציליאק נשלל) מאז, הוא ואחיו התאום- שהיה גבולי מבחינת האנמיה - נמצאים במעקב של מחלקת גסטרו באיכילוב. אחרי הרבה ברזל האנמיה כעת התייצבה אך נראה שהם סובלים מבעייה אחרת. הם כמעט שאינם עולים במשקל. משהו כמו 100-150 גר לחודשיים בלבד. עם זאת, הם אוכלים הרבה וטוב (היינו בייעוץ אצל תזונאית ששיבחה את התפריט שלהם) ואפילו יונקים שלוש פעמים ביום. לאחר בדיקת הדם האחרונה שהראתה אצל שניהם רמה גבוהה של איזנופילים (5.2 אצל אחד ו5.5 אצל השני, ובדיעבד אפשר לראות רמה חריגה בכל אחת מבדיקות הדם שנערכו להם בחצי שנה האחרונה) הועלתה האפשרות שמדובר בטפיל במעיים. השאלות שלי: 1. הבנתי שרק סוגים מסויימים של טפילים גורמים תוצאה כזו- הרופאה שלהם דיברה של ג'יארדיה אבל הבנתי שטפיל זה לא נותן תוצאה כזו. אם כך, על מה מדובר? אנחנו מנסים לאסוף בדיקות צואה בשעות המעבדה. 2. הבנתי שישנה עוד תסמונת שקשורה לתוצאות כאלו בבדיקת דם, משהו שקשור להסננה של המעי (?) האם זה מה שנקרא המעי הדליף? מה זה, איך מאבחנים והאם יכול להיות? לאורך כל המעקב באיכילוב שולחים אותנו כל פעם הביתה ללא אבחנה וללא בדיקות, "תבואו שוב בעוד חודש" אבל זה כבר נראה לי מוזר, הם אוכלים מעולה (כל יום טחינה, קוואקר, אבוקדו, המון מזון עשיר ובכמות גדולה) ופשוט לא גדלים. יש לציין שחוץ מזה הם נראים מצויין- שמחים ומתפתחים כמו שצריך. אודה מאוד על עזרה.

טפילים ואאוזינופיליה

גם אסטמה וגם סוגי תולעים יכולים לגרום לאאוזינופיליה אבל גיארדיה אינה בראש הרשימה ובכל מקרה יש לבצע את בדיקת הצואה לגבי העלייה במשקל- בשנה ראשונה לחיים משלשים את משקל הלידה- בכל שנת החיים השנייה עולים רק 2 קג כך שאם את מתארת ילדים שמחים שאוכלים מצויין גם על פי דיאטנית ונראים מצויין- אני אישית מאמין שמטפלים בילד ולא במעבדה או ביציאות בהצלחה

למעלה