תת פעילות בלוטת תריס בהריון

ריאלית5

New member
תת פעילות בלוטת תריס בהריון

שלום, כשנכנסתי להריון הייתה לי תת פעילות של בלוטת תריס .. מאוד חזקה,
עכשיו אני כבר בשוע 22 ואני מטופלת באלטרוקסין ,
גילו בסקרה מווקדמת שיש לעובר מומ (כליה אגניט) והמליצו לעשות דיקור מי שפיר,
התשובות אמרו לנו שיש לו פגם בכרומוזום.
והמליצו על הפלה שאל אם כל זה יכול להיות מתת פעילות של בלוטת תריס?
או משהו אחר?
למשל אני גם אכלתי הרבה מאוד כבד עוף בתחילת הריון, והבנתי שזה אסור כי יכול לגרום למומים..
ישמח לתשובה או משהו.. תודה רבה
עשכיו אני צריכה להחלית לעשות הפלה או להמשיך.. ואני מאוד מפחדת

אני לא רופאה וקשה לדעת על סמך התיאור שלך, אבל

לא נשמע לי שזה קשור. ישנן מוטציות אקראיות בכרומוזומים, שלא קשורות לסביבה אלא פשוט קורות

אם התרופות איזנו אותך, אני לא רוא סיבה שזה יהיה קשור (שוב, דיעה לא מקצועית). ולגבי כבד עוף - בחיים לא שמעתי על איסור כזה. יש בעיה עם כבד נא, למשל, אבל לא מכירה איור על כבד מבושל.
יש דברים נוראיים שקורים בחיים שהם לא באשמתנו. הם פשוט קורים.
&nbsp
בשלב הבא הייתי ניגשת לייעוץ גנטי ומנסה לברר מה טיב המום ומה ההשלכות על העובר, ואז מתייעצת עם בן הזוג לגבי המשך ההריון.
ובהמשך - בין אם תחליטי להמשיך את ההריון ובין אם לא - מתייעצת עם האנדוקרינולוג שמטפל בך לגבי איזון וטיפול בהמשך, בעיקר בזמן הריון (ואם אין כזה, והאלטרוקסין ניתן ע"י רופא משפחה, תמצאי אנדוקרינולוג, זה חשוב!).
מה שלא תחליטי, אני שולחת לך כוחות וחיזוקים.

יש המלצה לצרוך כבד עוף במתינות

בגלל שכבד עוף עשיר בויטמין a וצריכה עודפת של הויטמין הזה עלולה לגרום למומים.

עידית208

New member
באמת מאוד מפחיד

לרופאים יש נטיה להגיב בחוסר רגש ובהחלטיות וזה אכן מפחיד. אני מתקשה להאמין שתוצאה של בדיקה גנטית קשורה לתפקוד בלוטת התריס שלך, אבל אני לא רופאה. אני בעיקר מרגישה ממך שאת מחפשת הסברים שהם אשמתך ולרוב, פגמים גנטים הם לא באשמת משהו שעשית או לא עשית, אלא פשוט כך. הייתי ממליצה לך להתייעץ עם פרופ' מוטי שוחט שהוא מומחה לגנטיקה כדי להבין את משמעות הפגם ובהתאם לזה לפעול. בתור אחת שעברה הפלה בגלל מום בעובר, אני מבינה אותך, זה צעד מאוד קשה ואפילו המילה קשה לא מתארת אותו מספיק. מחבקת ומחזקת על כל החלטה שתקבלי!

מצטערת לשמוע

ממש מבאס.
גם לי גילו בעבר במי שפיר מום בכרומוזום...
זה לא משהו שנגרם כתוצאה ממשהו שעשית בהריון, זה עובר שמראש נוצר לא נכון והתחלק לא נכון.
עצוב, אבל לגמרי לא אשמתך

למעלה