תת תזונה!!!עזרה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תת תזונה!!!עזרה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מצאנו בחווה כלבה ממש ממש רזה אבל די גדולה (מעורבת עם משהו כמו גולדן רטריבר ופיטבול) והיא בת חצי שנה שנה! הכלבה ממש ממש רזה כאילו אפשר לעשות עליה שיעור גוף ועצמות אפשר לראות כל חוליה עצם וראיה אצלה!!!!! עכשיו אנחנו אימצנו אותה באורווה והיא נמצאת שם כל הזמן עם הסוסים והאנשים ישנה בחדר אוכפים ורוב היום שוכבת לה על החציר בפאנאן! והמדיכים שלי ששמה 24 שעות ביממה מתים עליה ודואגים לה בבוקר כשאנחנו לא שם! ואחר הצהרים(מ3 עד 8 ) יש שם כל הזמן ילדים שאוהבים אותה ומטפלים בה וכולם קונים לה מלא דברים קיצור יש לה חיים ממש טובים שם (תאמינו או לא) ואת האפשרות של אימוץ כל אחד ניסה ורק אמא של אחת הבנות אמרה שהיא תחשוב על זה כי לכל אחד יש שני כלבים + אז מכיוון שאנחנו ברור שמאכילים אותה רציתי לשאול כמה להאכיל אותה ביום כי ביום הראשון שהיא הייתה נתנו לה יותר מידי והיא התחילה לשלשל וכימעט הקיאה!!! מה הכמות שהיא צריכה לקבל כשהיא נמצאת בתת תזונה ומתי נעלה את זה לכמות רגילה?!!?!? תודה

אולי מטרנה בבקבוק../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

פעם לקחתי גורה שככה האכילו אותה והיא היתה הגורה הכי בריאה שראיתי בחיים! זה האוכל הכי בסיסי ומזין בתור אוכל ראשוני. בהצלחה, נא תמונות ועידכון.

brose

New member
גזר את צודקת!

בלי שום פגיעה באמא של פיונה (כי אני מעריכה את הצעותייה מאוד), אך הכלבה מבוגרת מידי להנקה מבקבוק, ויתרה מכך, מוצרי חלב יעשו לה רק לא טוב. תחשבי ככה... נגיד היא הייתה בת-אדם, והיא הייתה חולה במחלת האנורקסייה, אז הפיתרון הוא להאכיל אותה בלי סוף, הקיבה שלה לא תהייה מסוגלת לעכל את זה... אלא להאכיל אותה לאט-לאט.... אפשר לתת לה 4-5 ארוחות ביום, אבל, לא להעמיס, צריך לחלק את המנות למנות מאוד קטנות, כך שקיבתה הקטנה לאט לאט תתרגל לכמות האוכל. הכל עניין של זמן... רק שימי לב וידעי אחרים, מאחר שהיא כל-כך רזה וחלשה, יש לבדוק היטיב מה נותנים לה לאכול, כך שתהייה לה תזונה מאוזנת, בריאה ומלאה בויטמנים הנחוצים (שאני בטוחה שחסרים לה). אני מציעה לקנות אוכל יבש של גורים... באוכל של גורים יש הרבה ויטמנים מאשר אוכל של בוגרים (מאחר וגורים צריכים להתחזק ולבנות את עצמותיהם) ויתרה מזה, הוא הרבה יותר רך ללעיסה מאוכל של בוגרים. עדיף להביא לה אוכל יבש מאשר אוכל רטוב בקופסאות שימורים, מאחר ובאוכל היבש יש יותר ויטמנים, וחוץ מזה, האוכל היבש עוזר גם בשחיקת השיניים ובמניעת עששת. * אך יהיה נחמד לפנק אותה מידי פעם באוכל רטוב או / וממתקי כלבים למיניהם. אין להביא לה חלב ומוצרי חלב, לא ממתקים, לא אוכל של בית מתובל ובשום פנים ואופן לא עצמות של עוף, כל אלה יפגעו בבריאותה הרופפת, ויגרמו למחלות, שילשולים (-ממוצרי חלב) וכד´. עם תקפידו על הכללים הבסיסיים, תאכילו אותה באוכל מזין (אני הייתי ממליצה גם לקנות טבליות קלציום ולתת לה פעם ביום אך עדיף לעשות זאת עם התייעצות עם וטרינר מוסמך) היא תתאושש ותראו שינוי, לדעתי, תוך חודש. בכלליות, הייתי ממליצה, אחרי שהיא תתואש קצת, להתחיל עם סידרת חיסונים, להתחיל (דחוף, לדעתי) טיפול בפרעושים וקרציות (שכידוע עלולים, חס וחלילה גם לגרום למוות ובמקרים קיצוניים יותר אף מוות) וטיפול אצל וטרינר מוסמך. תנו לזה זמן, לאט לאט היא תבריא, תתחזק ותשמין. אני מאחלת לכם הרבה בהצלחה ואני מאוד ירצה לשמוע פרטים עלייה בהמשך.

זיו25

New member
../images/Emo45.gif

חשוב מאוד להתמיד באותו סוג האוכל, ולא להתחיל לבלבל לה את הבטן. גם ככה היא סבלה מספיק, כפי הנראה... כל הכבוד על הטיפול המסור! בברכה, זיו.

brose

New member
זיו צודק../images/Emo70.gif

זיו בהחלט צודק, עדיף לפחות בשלב זה להתמיד באוכל טוב, ובאותו סוג...

לפני שמתחילים עם אוכל יבש...

כדאי לתת לה מרק עוף (בלי אבקת מרק או תבלינים) ואורז. זה מה שאנחנו נתנו לאריק כשהיתה לו כלבלבת (קיבלנו אותו כך מתנו לחיות לחיות), מס שבועות חי על מרק עוף ואורז. זו תרופת פלא ממש!!! פשוט תבשלי עוף במים עם קצת ירקות שורש , ותבשלי אורז בנפרד. לפרק את העוף לחתיכות קטנות (בלי נעצמות!!!) ולהוסיף את האורז למרק! הכלבים מתים על זה!!! ואח"כ כשתרגיש קצת יותר טוב ותתחזק עוברים בהדרגה לאוכל יבש / + רטוב שתהיה בריאה!

babe10

New member
תגידי...

את מאוהבת בזיו? (כי אם כן, דעי שהוא נשוי..) את עובדת אצלו? הוא משלם לך? שמת לב שכל ההודעות שלך הם "זיו צודק" "זיו גדול" "זיו אחלה"? משהו אחר לאומה? או שאולי הוא משלם לך שתכתבי עליו דברים יפים?.. או ש...

זיו25

New member
אולי יש לו שגעון גדלות?

אני לא משלם לה... נו באמת ... עד לאן נגיע? מה שכן, אני יכול לומר (אם כבר התחלנו להתעסק בעינייני כספים) זה שהיום בערב אני עומד לפרסם משהו טוב בפורום. בברכה, זיו.

brose

New member
למה אתה מותח אותנו...

למה לחכות לערב?!?! ספר עכשיו

זיו25

New member
לא לא..

עדיין אי אפשר. זה צריך להיות סגור סופית...
אבל אני מבטיח שזה משהו נחמד... לא גדול מדיי, אבל בהחלט משהו נחמד. בברכה, זיו.

brose

New member
למה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

יש לי משהו להרוויח מזה שאיני יודעת?!?

צער

New member
תגידי בייב

יש לך משהו נחמד להגיד לפעמים, או אולי פשוט להבין שיש סגנונות שונים, שלא תמיד עומד מאחוריהם מניע מפלצתי ובכלל המרירות שלך , הרבה זמן לא נתקלתי במינון כל כך גבוה של מרירות,

babe10

New member
קטעים אתך נשמה..

(לא, אל תקח את זה בתור מחמאה, חלילא, זה ציניות..) מרירות? אני? ממש לא. ומוזר לקבל כזו הערה ממתחזה שמכל השמות בחר דווקא ב"צער".. קצת פאתטי לא? והנה תשבה עניינית: כן, יש לי הרבה דברים נחמדים להגיד לאנשים נחמדים. לא לכל מיני משתתפים מוזרים שמידת היותם מי שהם מוטלת בספק... מה לעשות שלאחרונה אנשים מסויימים במקומות מסויימים מוציאים ממני את ה"טוב" שבי... יש בי המון מרירות כלפי אנשים צבועים, שקרנים וכאלה שצסכנים בעלי חיים או מתאכזרים אליהם. מלבד זאת - אני בדרך כלל מחייכת. בעיקר כשיש סיבה. בברכה, מירי....

brose

New member
מי בדיוק?

לדעתך.... עמוד השידרה שלי חזק ויציב ברוך השם.... זה בעיה שלך אישית שאתה חושב שאם מישהו נחמד, זה אומר שהוא חסר עמוד שידרה. כמה צר ואפל עולמך!

למעלה