ת.ד בשעת עבודה לפני וע"ר

רעות131

New member
ת.ד בשעת עבודה לפני וע"ר

שלום רב, עברתי תד לפני 3.5 חודשים, הוכרתי כתאונת עבודה עי מלל. נשברה לי חוליה בגב ומאז אני בבית, עד לפני כחודש וחצי בעיקר במיטה מעט הליכה. אני עדיין לא יושבת ומאוד מוגבלת בהתנהלות (זקוקה לסיוע בהנעלה ולבוש חלק גוף תחתון - מקבלת שעה ביום ממח רווחה ברשות המקומית ועוס שעה בשבוע). המעסיק שלי מורשה ועד כה שילם לי משכורת. עכשיו הסתיימו 91 הימים ויש וע"ר בקרוב. האם המעסיק מחויב לשלם לי משכורת לפני החלטת וער? יש לי ימי מחלה מאורתופד עד אמצע יוני ורק בסוף יולי יש לי תור לביקורת בביח. בנוסף, בנוגע לתביעה, נאמר לי כי הוער של מלל לרוב קובעות אחוזי נכות נמוכים ממומחי בימש. האם הטענה נכונה? האם כדאי לפתוח בהליך מול מלל או מול חברת הביטוח? אני רווקה,בת 31, בעלת תפקיד בכיר למדיומשכורת מעל הממוצע במשק. האורתופד בבדיקה האחרונה שלי אצלו התנהג בגסות וטען שהוא לא מאמין שאני לא יכולה לשבת ושאני ממציאה כאבים. הוא כמובן לא יודע מי אני ומה תפקידי, אבל מהתנהגותו אני מסיקה על התנהות הרופא הממוצע. האם את מכירה מקרה דומה של שבר בחוליה L1 אצל אישה צעירה לפני הריונות ומה קבע מלל בנוגע לאחוזי נכות? מה עמדתך? תודה רבה

ת.ד בשעת עבודה לפני וע"ר

שלום רב, לגבי הדילמה בין מל"ל וחברת הביטוח, לעניין קביעת הנכות, יש דעות מכל הכיוונים, וגם לגבי אחוזי הנכות , ראוי שדעתי תנתן רק אחרי בחינת כל המקרה לגופו, ואת זה אנני יכולה לעשות במסגרת פורום זה. לגבי המענה לתשלום מיידי בתק' האי כושר, אם המל"ל יאשר את המשך אי הכושר הוא יקבע לך נכויות זמניות וכך תוכלי לקבל פיצוי במשך הזמן עד לברור התביעה הסופית, לעומת חברת הביטוח שבד"כ משלמת רק בסוף ההליך למעט מקרים יוצאי דופן, בהם היא מאשרת מה שנקרא תשלום תכוף, שהוא מקדמה על חשבון הפיצוי הסופי. אם יש לך ימי מחלה, תוכלי לבקש מהמעסיק שיפדה אותם וכך תמשיכי לקבל /שכר. לגבי הרופא - ממש אני לא מסכימה שזאת התנהגות הרופא הממוצע, בהחלט שלא! גם הרופאים הם בני אדם, וכבני אדם, אנשים הם שונים אחד מהשני, ולכן אם אין לך תחושה טובה מביקורך אצל רופא זה, אני ממליצה לגשת לרופא אחר. מנסיוני הרב, בהרבה מהמקרים זה שינה לגמרי את אופי הטיפול והרגשת המטופל. בברכה,

brcd

New member
ת.ד.

שבר בגוף חוליה יכול לתת 5% (אם זה שבר דחיסה) או 10% (אם זה שבר פיצוץ) יכולה גם להיות נכות גבוהה יותר בנסיבות שונות. הנכות במקרה זה היא "רנטגנית" כלומר מספיקה בדיקת הדמייה כדי להעניק אותה. בנוסף, אם יש מגבלות בתנועות הגב תהיה נכות נוספת לפי בדיקת הרופא. לגבי הרופא, אם הוא מתנהג כך - החליפי אותו הוא סתם בהמה ואם זה לא רופא שנכפה עלייך עברי לאחר. אני מסכים שרופאי הוועדות, מטבע עבודם בד"כ אינם כה מסבירי פנים אבח יש ויש. במקרה שלך, מכיוון שהתאונה הוכרה ע"י המל"ל - אין סיכוי רב לתשלם תכוף.

למעלה