ת.ד. משולשת

ת.ד. משולשת

רכב ראשון עצר בכביש בהתאם לנסיבותיו שלו.
רכב שני שלי עצר בהתאם.
רכב שלישי בו היתה נהגת שטענה שלא שמה לב באותו רגע לנעשה בכביש אלא הסתכלה על ביתה (אחר כך שינתה גירסתה) נתקע בי וכתוצאה מכך אני נתקעתי בראשון.
לראשון על פניו לא קרה דבר. לאחר מבט המשיכה לנסוע.
לי כשניה נגרם גם נזק מקדימה וגם נזק מאחרו.
הביטוח שלי יתבע מן הסתם את הביטוח של הפוגעת הראשית ויכסה את הנזק מאחור אך לא יכסה את הנזק מקדימה.
מה האפשרויות העומדות בפני ?
תביעה קטנה אישית כנגד הנהגת השלישית שתכסה את עלות התיקון מקדימה מאחר והביטוח שלה לא רוצה לכסות זאת ?
משהו אחר שלא עלה על דעתי ?
עדין לא רוצה להתייעץ עם סוכן אלא לבוא מוכנה לאחר שעורי בית

על סמך מה ?

הראשון המשיך בנסיעה.
לא השאיר פרטים. רק מספר רכב
חברת הביטוח של השלישי יכולה לטעון שזה נזק ישן (דבר שכמובן לא היה)

היא פגעה ולכן היא אחראית

שמאי יוכל בדרך כלל להגיד אם מדובר בפגיעה חדשה או ישנה וגם אם מדובר בפגיעה הנובעת מהדיפה מאחור או לא.

היה עדיף שתהיה לך העדות של הנהג שעמד לפנייך או עדות של מישהו אחר שראה את התאונה אבל גם אם אין לך את צריכה לתבוע.
סוכ הביטוח שלך הוא הכתובת הראשונה שלך. תתקשרי אליו והוא אמור לעשות את הגשת התביעה עבורך

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
זה שלא לקחת ממנו פרטים זה רע.

בכל מקרה בדו"ח השמאי יכתב ממתי הנזק מלפנים.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
הכתובת לתביעה על כל הנזק היא חברת הביטוח של הרכב שפגע בך

והנהגת הפוגעת
אם תפני לחברת הביטוח שלך היא תנסה להפוך זאת לשתי תאונות נפרדות (כלומר פעמיים השתתפות עצמית. ולאחר שתגבה ממך השתתפות עצמית היא תפנה לביטוח הפוגעת ותדרוש ממנו כיסוי נזקיה.
בנוסף - אם תתבעי מחברת הביטוח שלך תפסידי הנחת העדר תביעות למשך 3 שנים (ואם יהיו לך תביעות נוספות "ישחטו" אותך לגמרי.
מומלץ
לדווח לחברת הביטוח שלך כדי שאם בכל זאת תחליטי לתבוע ממנה זה יהיה רשום
לדרוש מהפוגעת וחברת הביטוח שלה את מלא עלות התיקון עליהם לשלם לך תוך חודש מיום שתשלחי להם את הקבלות.
רצוי שתגשי למוסך שאת סומכת עליו, לבקש שיזמין שמאי ושיתקנו , את החשבון (כולל דו"ח שמאי לשלוח לביטוח של הפוגעת, במידה ותוך חודש לא יועבר לך הכסף לשלוח מכתב רשום לפוגעת ולביטוח שלה שבמידה ותוך שבועיים הכסף לא יגיע תגישי נגדם תביעה
במידה ולא ישלמו הגישי תביעה בהתאם לסכום הנזק, במידה ותביעות קנות מכסה אפשר דרכם, בתביעה תדרשי עלות התיקון וכן נזקים נוספים שהיו לך (מוניות, שכירת רכב, הפסד ימי עבודה וכו') , את התביעה עלייך להגיש הן כנגד הפוגע והן כנגד הביטוח שלו, שאם תגישי רק נגד אחד מהם הוא יטען לחוסר יריבות.
-
במידה ויש לך סוכן ביטוח טוב הוא ילווה אותך ואולי יעשה בעצמו חלק מהדברים..
עלייך להיות מוכנה שבעל הרכב הראשון שנפגע מאחור יתבע ממך, יתכן וניזוק ולא ראה במקום - במקרה כזה עלייך להפנותו לבעל הרכב שנפגע רק מלפנים.

למה "אולי יעשה חלק מהדברים"?

אני מבוטח בחברת ביטוח ישיר (או אישי ישיר, לא זוכר אף פעם את השם המדויק) ובכל המקרים בהם הייתי מעורב בתאונות דיווחתי להם והם עשו את כל הנחוץ.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אתה מתחייב לה שסוכן הביטוח יעשה הכל עבורה?

אז יש לי חדשות בשבילך - - הוא לא
למשל הוא לא רשאי לתבוע במקומה (וקשה לי להאמין שחברת ביטוח ישיר הגישה תביעה משפטית בשמך), קשה לי להאמין שמישהו מחברת הביטוח שאינך זוכר את שמה הביא את רכבך למוסך לתיקון

למעלה