ת.ז ?זהות? מי בכלל צריך נושא

• פותח הנושא nobh
  • פורסם בתאריך

nobh

New member
ת.ז ?זהות? מי בכלל צריך נושא

השנה שלי התחילה נהדר 03.01.02 קמתי בבוקר טלפון על הקופקידה ממשרד הפנים יש בעיה עם התעודת זהות שהזמנת גש למשרד עוד 8 ימים מבחן ראשון שלי ואני מהרתי למשרד התבאסתי כי תכננתי לךהתחיל את היום בספרייה כדרכי בחודש עמוס זה הגעתי למשרד הופניתי לפקידה בכירה היא תוך הפגנת זלזול הובילה אותי לחדרה של סגנית מנהלת הלשכה תוך שהיא פוטרת אותי בדברים כמו היא כבר תטפל בך לי יש אנשים אחרים (לא היה לה אף אחד)אני שותק ואדיש כל הזמן כבוד הסלש" הורתה לי לשבת ואמרה שהיא מתכוונת לשאול טותי מספר שאלות היא הצביעה על אדם נוסף שישב שם ואמרה שהוא עובד המשרד ושלא נורא אם ישב פה אני שותק ואדיש היא מסדרת את צווראנה בחשיבות ומתישבת יש פה כמה בעיות חמורות שאני לא מבינה היא אומרתופוצחת בסדרת שאלות עניניות ואני משיב ענינית היא ממלאת טופס ומגישה לי לך למשטרה להחקר על הונאה ומרמה אמרתי לה:אתם ושכמותכם כולל השר שלכם זה רק עניין של זמן עד שתשבו מאחורי סריג ובריח בנתיים תמשיכי להתענג על היטפלות לאזרחים תמימים היא רתחה אבל הבליגה במאמצים נואשים והפטירה או שכן או שלא אמרתי שכן העובד מהצד רתח אבלאני הייתי כ"כ אדיש ורגוע ודברי נאמרו בצורה שליווה בלי להניד עפעף שהוא לא יכל לעשות כלום אני הייתי ציני לחלוטין כמובן היא ירדה עלי החלפת הרבה תעודות ומקומות מגורים אמרתי לה מודה באשמה ושתגיד תודה שאני מפרנס אותם(מחיר תעודה בגין אבידה 65 ש"ח) העובד מהצד צחק הרגשתי שהוא מרוצה שהציניות שלי הפעם לא נגדם אלא בהומור הטון נשאר אדיש ורגוע בפנים רתחתי היא אמרהרק לעבור על התיק שלך זה המון זמן אמרתי לה שזה קצת יותר קצר מלעבור את זה במציאות היא נתנה לי את הטופס קמתי והלכתי הגעתי למשטרה בכניסה בדקו אותי ריקון התיק והכיסים בדיקה מוצדקת אבל מעייפת בקבלה שוטרת זעופת פנים בחצי שמיעה הגישה לי טופס הגשת תלונה הסברתי שאני לא מתלונן היא אמרה במילים אחרות זה מה שאני ודעת לעשות ושלחה אותי פנימה הגעתי לחוקרת זעופת פנים עם אגו גם מבוגרת בלי הרבה אינטלגנציה היא העיפה אותי תוך צרחות על הקבלה מה אתם שולחים אזרחיפםפנימה עשו לינדנד ולא רצו לחקור אותי בקשתי מהחוקרת שתתקשר לסגנית מנהלת הלשכה היא אמרה שתהיה סגנית מנהלת הלא יודעת מה עם ליווי תנועות ידיים אני בכלל רק ציינתי עובדה למי להתקשר יצאתי התקשרתי לסגנית וסיפרתי שמסרבים לחקור אותי היא היתה מפויסת משהו השתמשה בשמי הפרטי במקום אדוני והבטיחה להתקשר היא התקשרה ואמרה שיחקור אותי מישהו ממחלקת מיעוטים הרגשתי שהיא נהנת מהענין חזרתי למשטרה ושוב בדיקות מוצדקות אבל מעייפות הגעתי למנהרה בסוף המתחם חקירות מיעוטים שוטר עבר שם ואמר שהחוקר יצא ויבא עוד מעט בנתיים הגיע זוג ערבי שרצה להוציא ת.ז. ואוטומטית נשלח לחקירה אחריו בא פרקליט ערבי מעהודר ושאל אם מרשו עדיין בהארכת מעצר עבר שוטר שדיבר בטלפון עם בתו מהגן כנראה היא עשתה לו מצב רוח פניתי אליו אם הוא החוקר שאני מחפש והוא אמר לא ושאל למה אתה צריך אותו אמרתי לו הוא אמר לי 12 שנה אני עובד פה יום יום אתה היהודי הראשון שבא לפה הבנתיקלטתי נפל לי האסימון הרי לא יכו להיות שאני הראשון עם בעיה בתעודה בודאי היו עוד והנה שוטר אוביקטיבי הוא לא מכיר אותי ולא את הסגנית בספונטניות אמר לי את מה שאמר היא רצתה שאני אתחנן על נפשי ואבטיח שאני בסדר ומשלא עשיתי את זה השתמשה בנימה הרשמית אבל המיאשת לפי הנהלים יכול להיות שאתה היחיד בעיר שיש לו בעיה בתעודה?שאל אותי השוטר וכך כולם במשטרה אמרו לא ראינו דבר כזה מעולם גם הסגנית כשהתקשרה לומר מיעוטים הרגשתי איך היא נהנית מהעובדה שמישהו סובל על שפגע בכבוד מעלתה אותי זה לא הצחיק זה קרע לי את הצורה אחר כך עבר שוטר נוסף ובזלזול דרש מהזוג הערבי לזוז מטר מהשער אחר כך פנה אלי גם אתה זזתי והתעלמתי ממנו 5 דקות עמד שם כדי שאתיחס אליו אבל לא ועל זה למזלי עוד לא עוצרים החוקר הגיע פניתי אליו הוא תקף אותי זבל החלפת כבר 20 תעודות עניתי בשלווה לא רק 5 הוא אומר רק? אולי מחבל לקח את התעודה שלך הדביק תמונה אחרת והשתמש אחר כך אמר אתה מזלזל בכבוד של התעודת זהות?(האמת כן) הוא הפנה אותי לחוקרים צעירים תטפלו בו אתם לא אני הם כבר היו שם בשביל מה חיכיתי? למזלי החוקר ראה כנראה על פניי את הרגשתי בכל זאת אף פעם לא הייתי במקום כזה ועם אנשים=שוטרים כאלה ונתן לי פתק זימון ליום אחר טסתי לשעור פרטי במשהו מסויים המורה זעמה עאל האיחור שתקתי

nobh

New member
המשך

בסיום השיעור ולפני שעור אחר בבי"ס נכנסתי לספרייה כדרכי מידי יום כמעט בחודש האחרון כשבאתי לצאת השומר פנה אלי כמה תיקים יש לך ואיזה גודל כי יש לי תיק גדול הוא צחק אני לא סתם נענעתי באדישות ואז הוא ניצל את זה האיש הזה שומע תכניות חרדיות פיראטיות בקול במקום תרבותי וגם הצחוק שלו איזה תיק היה מגעיל שלא בא לי לענות לו במקום היה שומר במשך 5 שנים שאני מגיע לספרייה אותו שומר אבל הוא קודם לאחרונה לאחראי על המשק בבניין והחליף אותו זה אלא שגם הוא רואה אותי בחודש האחרון יומיומ תמיד בודק ותמיד אני נבדק ואין שום בעיה אבל אף פעם לא אמרתי שלום או התייחסתי השומר בן 5 השנים כבר הכיר את זה ואף פעם לא בדק אותי אפילו בימי הוראה קפדניים כי הוא הכיר אותי למרות שלא אמרתי לו כמעט אף פעם שלום אבל הוא לא קיבל את אדישותי וסגר את הדלת של הבניין אין יוצא ואין בא ואת מי הוא רוצה להזעיק?ניחשתם? את ידידיי הטובים מהבוקר משטרהאבל הוא היה נבוך כי הוא מכיר אותי ויודע שאני מגיע ללמוד כל יום בזמן האחרון אז הוא התקשר בקשר לבוס שלו השומר בן 5 השנים ואז נודע לי במה אניי נאשם הוא אמר לו יש פה מישהו שכנראה גנב תיק מה לעשות? אם ההוא היה רואה אותי היה מרביץ לשומר החדש אבל הוא היה בת"א בכלל(ואני חשבתי שמעולם הוא לא יצא מבהנין הזה)ואמר לו מיד משטרה ולסגור את הדלת צעירונת שעשתה מה שאני עשיתי בספרייה אבל כנראה בגיל הנכון הסתכלה קצת במבוכה והלכה ודקה אח"כ חזרה כאילו במבט של התלבטות אם להתערב שדרתי לה במבט אדיש שזה מיותר היא משכה כתפיים והלכה עדיין הוא לא הזעיק את המשטרה ופנה למנהל המקום זה הגיע אמנם אשכנזי אבל מהסוג של אולמרטים כאלה הסברתי לו שהשומר צחק וכשלא שיתפתי פעולה העליל עלי הוא קרא לי למשרד שלו מה הוא ביקש תנחשו? תעודת זהותאמרתי לו אין לי ואז הוא אמר בא נראה מה יש לנו פה אין לך ת.ז. השומר חושד בך אתה מסרב לפתוח את התיק לפי הנהלים המקובלים צריך להזמין משטרה רציתי לומר לו השומר נפגע ולכן העליל ולמה אין לי תעודה וכ"ו אבל עשיתי חושבים והבנתי שהעסק יסתבך שוב קמתי פתחתי את התיק הוצאתי מחברת נגשתי אליו ואמרתי זה כתב אתה רואה אותו הוא הסתכל המום כתבתי שורה ושאלתי זה אותו דבר? הנה התיק שלי הוא שאל אם השומר דיבר לא יפה ? אני כבר הייתי באוטובוס לשיעור אגב השומר לא ביקש ממני לפתוח את התיק בכלל כי בטח לא יודע קרא וכתוב ומה היה עוזר לו שהייתי פותח הרי התיק לא שלי לפני תקופה מסוימת הגעתי למקום ממלכתי שבה פקידה שמטפלת בעניני כבר תקופה ארוכה כשנכנסתי נבדקתי והסברתי לאן אני הולך במדרגות הגיע מאבטח נוסף מלמעלה נתקל בי והאדישות שלי הרגיזה אותו הוא פנה אלי לאן עניתי באדישות הוא לא אהב את זה נכנסתי לשרותים להוריד בגד עליון בגלל החום כשיצאתי חיכה לי מישהו שהכה אותי וכשסרבתי לדבר הביאו שוטר מהמקום שמן עם כיפה ורצח בעיניים הוא בא אלי יש לך עסק איתי המשכתי לשתוק הוא שם עלי אזיקים ןגלגל אותי בצורה מסוכנת במדרגות וכלא אותי בחדר כליאה עד שתבא ניידת בנתיים התאספו עובדות המשרד בהתרגשות לכדו פושע איום והמאבטחים המלומדים תרמו מכושר התבטאותם והתנדבו להסביר לכל במה מדובר ואיזה הישג השיגו אחת העובדות ציינה כי שמעה איך אני משתולל ואני בכלל שתקתי באחד החדרים ישבה פקידה צעירה והביטה בשעונה וראתה שאני לא מגיע היא שמעה את ההמולה ולא קישרה אבל היא יצאה לבדוק אולי אני מתעכב בכניסה בגלל ההמולה היא בררה ומישהו התנדב להסביר לה בפרוט מה קרה היא באמת פקחית חכמה מהסוג ש אלה שבמקרה כזה יתחבאו בחדר מפחד ולא יצאו לשמוע מה קרה היא בקשה תאור והבינה שזה כנראה אני הובילו אותה לחדר המעצר והי ראתה אותי עומד בחדר הכליאה באזיקים היא שאלה אותי מה קרה אמרתי באדישות כלום היא בקשה והוא שחרר ראותי בנתיים סיפר לה מיש שהכה אותי שאני לא עניתי ואני כן רק שבלי חיוך וגם שנכנסתי לשרותים להתפשט אנס סדרתי כבר נהייתי כשיצאתי היתה דממה כל העובדות סתמו באדישות בקשתי את פרטיו הוא ניסה להרחיב אבל הסיתי אותו בתנועת יד מבטלת ככה זה היה נגמר באזיקים בגללה הוא סתם את הפה עלינו למעלה היא אמרה לי שהיתי צריך לענות והסברתי לה שעניתי ומדובר בכבודם הנפגע היא סיפרה שמישהו כעס שלא נותנים לו משהו מחוסר תעודת זהות ולא הבין שזה הנוהל אמרתי לה שהנה ההוכחה לכך שאני צודק אני בדברים כאלה והזכרתי לה מקרים כ"כ מציאותי ויודע להענות אני הראשון להבין בדיקה אבל כבר נבדקתי וברור שמדובר בהיטפלות לשמה הסברתי לה שהאדישות הזו באה אחרי שבת ויום שישי ויום ראשון עד עכשיו שלא הוצאתי מילה מהפה בגלל בדידות אז איך אני יכול לחייך פתאום לאנשים ולהתמלאת מצב רוח אלה תשובותי כי ככה אני אני במצב לא פשוט כי מצד אחד לא רואים עלי שאני משוגע או משהו ומצד שני אני טיפוס שונה במובן של אדיש אם הייתי נראה משוגע היו מניחים לי אבל אנשים תופסים אותי כמתנשא וזה מרגיז אותם ברור שאם אגיד למישהו שאני לא מתיחס אליו הוא יגיד מי אתה בכלל ויצחק אבל כשאני לא אומר כלום הכח שלי להעלים מי שפוגע בי מפוצץ אנשים וזה בדוק אני מאבד כרוני וגם חסר מזל הארנק שלי קשור במחזיק מפתחות לכיס והחודשי חופשי מהודק במהדק לארנק לתעודת זהות אין לי פיתרון 5 פעמים החלפתי במשך10 שנים תעודה מי שיודע מתמטיקה זה לא אחת לחודש לפני חודש עשיתי תעודה ועכשיו שוב היא נאבדה לפני שנה היה לי מבחן ושנייה לפני שיצאתי מהבית החלפתי מכנסיים התעודה נשארה שם המבחן הזה היה בין 5 יחידות השקעתי בו המון יום יום התמודדתי עם כיתה מלאת תלמידים כשאני יושב בסוף ושותק נלחמתי להתרכז וקבלתי במבחן מקדים פנימי 100 הרבה פעמים חזרתי מיואש בגלל החיות של התלמידים לעומת המוות שלי והתמודדתי את משרד החינוך זה לא עניין בלי תעודה לא מקבלים טסתי הביתה עם מונית כשחזרתי אחרתי בחמש דקות מהזמן הסופי לכניסה כלומר הזמן שעוד מכניסים ושלחו אותי נסעתי להתאשפז אבל התעשתתי וויתרתי על האשפוז נגשתי למבחן הבא שבוע אחר כך אז עוד היה בי את הפגיעה היום עם עניין התעודה לא יסתדר ואפסיד את 4 מבחניי הבהחלט אחרונים לא אתאשפז כי אני יודע שגם אם אהיה פרופסור ובעקשנותי אני מסוגל לזה זה כבר מאוחר ואמשיך לסבול עד שאשים קץ אני לומד בעיקר כדי להשלים מה שהתחלתי אגב בסוף הסיפור לפני תקופה מסוימת בכיתי אחר כך בלב כמובן לא בגלל מה שהיה אלא בגלל הפקידה שלמרות המהומה והמשטרה לא נרתעה והיא כן טיפוס להרתע אבל כמו שהיא הסבירה לי בפגישה אחרת אני מכירה אותך כבר יותר מידי טוב ולכן התערבתי

למעלה