ת-מ-ר-י-ם, אני שואל...

genoise

New member
ת-מ-ר-י-ם, אני שואל...

שלומלום, לצורך הרכבת קינוח (מתוק) אני מחפש טעמים/מרכיבים בעלי פונציאל להשתלב עם... ת-מ-ר-י-ם... יש לי כל מיני רעיונות בראש אבל אשמח לשמוע דעות נוספות... מרכיבים פשוטים שברור מאליו שהולכים עם תמרים (אגוזים, נו) כמו גם מרכיבים יותר יצירתיים יתקבלו בברכה... בקיצור, כל מה שעולה לכם בראש... ותודה למנחשים (מסיים בזמזום "קחי לך תפוחים ותמרים..."
)
 

judi1

New member
ראה: חרוסת... בצק פריך.. מרציפן..

בחרוסת משתלבים: תפוחי עץ, תמרים, צימוקים,שקדים,יין מתוק,מיץ לימון, סוכר,קינמון, זנגוויל,מיץ תפוזים,קליפת תפוז, אגוזים.. אפשר לעטוף את תערובת התמרים והאגוזים בבצק פריך, אפשר למלא במרציפן ביתי, אפשר להכין כדורי פירות יבשים או גליל כזה (המכיל גם דבש) ולחתוך,(יש לי מתכון) ויש כדורי תמרים ואגוזים המצופים בשוקולד.
 
גבינת מסקרפונה; קליפות תפוז /לימון/

שכולית - מסוכרות ובכלל מיץ מכל ההדרים האלו); אניס/עראק; פיסטוק; מי ורדים; מיץ רימונים/גרגרי רימונים; בצק פילו
 

bouquet garni

New member
שילובים שונים

ג'ינג'ר - בעיקר ג'ינג'ר מסוכר טחינה - נשמע מוזר אולי, אבל עם עיבוד נכון של שני החומרים השילוב מצויין. תפוחים (כמו בשיר
) -וכל מה שקשור בתפוחים, לדוגמא קלבדוס .
 

genoise

New member
תודה רבה לכולכם

אני מבטיח לחזור עם מה שיצא מזה (בתקווה שהוא יהיה ראוי להודעה
)
 

pannacotta

New member
מה לגבי קוקוס?

לקוקוס טעם אגוזי ומהווה ניגוד משלים לתמר. ניתן אף לעשות שימוש בקרם קוקוס לשם יצירת רוטב לקינוח... ואם כבר מדברים על רוטב/קישוט נוסף להגשה, אפשר לנקד את הרוטב/ צלחת בסילאן (דבש תמרים).
 
למעלה