ת.סל שמתאימה לבורסה יורדת ?

tikrin

New member
ת.סל שמתאימה לבורסה יורדת ?

נגיש שאני מאמין שהבורסה תרד מחר ב 2% - האם יש ת.סל שאני יכולה לקנות שתתן לי תשואה של 2% ? בגלל הירידה ? תודה רבה

קישור לאתר הבורסה

http://www.tase.co.il/TASE/Products/IndexProducts/Overview/ זה מסייע לך? __________________________________________________ _______________ הנ"ל אינו בעל רשיון לייעוץ. האמור אינו מהווה ייעוץ, הזמנה, המלצה לביצוע עסקאות בסחורות ו/או ניירות ערך. קבוצת אקסלנס נשואה מנפיקה ומנהלת תעודות סל מסדרת קסם. הקבוצה, דירקטורים, עובדים, מנהלים, וחברות קשורות לה הנם ו/או עשויים להיות בעלי עניין, למכור, לקנות, להחזיק בני"ע הנזכרים בפורום. כל העושה שימוש במידע המופיע, עושה זאת על אחריותו בלבד

Veronika22

New member
תשובה

יש תעודות סל בחסר, רק תבחר מדד שאתה חושב שהולך לרדת.

tikrin

New member
2 שאלות בבקשה...

היי, תודה על התשובה אבל יש משהו שלא ברור לי , אם מישהו יודע אשמח אם יאיר את עיני. 1. האם זה הגיוני שבסוף יום המסחר התפרסם שמדד 25 ירד ב 2% , אך מחיר ת. סל "תכלית חסר 25 " עלה ב 0.5% ? (ראיתי מצב דומה לזה פעם) 2. בלי שום קשר לשאלה הראשונה, איך זה הגיוני המצב הזה (כמו בתמונה) 3 ת. סל שמחקות את אותו המדד (יתר 120) , ונותנים תשואות שונות מתחילת השנה? (שינוי השנה ) תודה רבה

בוקר טוב

לגבי סעיף 1, אני מניח שאנשי תכלית שגולשים כאן מדי פעם, יוכלו להאיר את עיניך, אך קרוב לוודאי שמדובר במה שמכונה "עיוות נעילה". במילים אחרות - הדרך הנכונה לבדוק האם תעודת סל אכן עוקבת אחרי מדד הבסיס היא לבצע את ההשוואה בזמן המסחר הרציף - להשוות את המדד שמגולם במחיר התעודה למדד בפועל (או להשוות את השווי ההוגן של התעודה למחיר התעודה בפועל) לגבי סעיף 2, מאיזו מערכת הוצאת את הנתונים? ע"פ אתר הבורסה, התשואה מתחילת השנה של קסם יתר ת"א (לשעבר קסם יתר 120) הינה 3.3% (נכון לסוף יום המסחר של 23.8) http://www.tase.co.il/TASE/General/...reID=01103167&CompanyID=001224&subDataType=0& __________________________________________________ _______________ הנ"ל אינו בעל רשיון לייעוץ. האמור אינו מהווה ייעוץ, הזמנה, המלצה לביצוע עסקאות בסחורות ו/או ניירות ערך. קבוצת אקסלנס נשואה מנפיקה ומנהלת תעודות סל מסדרת קסם. הקבוצה, דירקטורים, עובדים, מנהלים, וחברות קשורות לה הנם ו/או עשויים להיות בעלי עניין, למכור, לקנות, להחזיק בני"ע הנזכרים בפורום. כל העושה שימוש במידע המופיע, עושה זאת על אחריותו בלבד

tikrin

New member
המחיר/התשואה של ת.סל על מדד X

האם המחיר/התשואה , של תעודות סל שונות על אותו המדד . חייבים להיות זהים ? (לפיה ההיגיון כן, לפי המציאות - זה לא נראה ככה תמיד). הנה נתונים שהוצאתי בשעה 13:34 , 24.8.10 , מאתר דה מרקר . על מדד ת"א 25. למה יש הבדלים בניהם ?

למעלה