ת.ק. כנגד חברת חשמל

ת.ק. כנגד חברת חשמל

מה קרה כולנו יודעים
החלטתי להגיש ת.ק. כנגדם
נזקי מזון
פיצוי לפי ראות עיניו של השופט במיוחד כשקוראים על ההשתהות שלהם בתיקון והמשחקים בשביתה איטלקית וועד נגד הנהלה..
מה אתם אומרים ?
כיצד לנסח ?
עצות והמלצות למנוסים.

מור893

New member
תגובה

לפני שאתה רץ לתבוע את חברת חשמל קודם כל תפנה במכתב יפה למחלקת פניות הציבור שלהם ותראה את תשובתם , יש לציין שחברת חשמל היא לא גוף שאותו אפשר לתבוע על פי חוק הגנת הצרכן , אלא יש לו אמות מידה מסודרות ועל פי הם הוא עובד. לכן אם אינך עומד באמות המידה כל התביעה תפסל ואני אתן דוגמה , במידה ולא הוכחת רשלנות של חברת חשמל ואין לך הוכחה משמעית ולא מהתקשורת שבמקרה הספציפי שלך לא טיפלו בתקלה בגלל תשתית לקוייה , או שביתה . כל התביעה שלך תפול מכיוון שחברת חשמל תטען שזהו כוח עליון שאף אחד לא ציפה ולכן על פי אמות המידה שלה לא מגיע לך פיצוי , לכן אני ממליץ לך לפנות קודם בצורה יפה , ב) לא לקבל את תשובת חברת החשמל כמובנת מעליה וכמובן לראות האם אמות המידה לטובתך .
ג) אם תרוץ לתבוע ולא תפנה אלייהם תפסיד את חובת תום הלב שחשובה מאוד .
ד) עצה אישית אם מוצרי המזון שהתקלקלו ערכם לא עולה על 1000 שקל וצפונה עדיף לוותר על תביעה שכזאת מכיוון שכמו שזה נראה הסיכויים שלה נמוכים .

אין בעיה עקרונית לתבוע את חברת חשמל.

עם זאת, זו לא תביעה פשוטה, ובתוספת העובדה שגם תביעה בגין נזקי שביתה היא לא תביעה קלה (אם תוכלי להוכיח שאכן הייתה שביתה איטלקית בניגוד לדין...) - הסיכון בתביעה כזו הוא גבוה.

מור893

New member
הסיפור הוא מורכב

נניח את טוענת לשביתה , הם ישר יפנו לבית משפט ויגידו שיש תביעה ייצוגית בנושא ואז השופט לא יידון בתביעה(תקן אותי אם אני טועה אסף ).
עכשיו צריכים להיות דיי ראיליים בחיינו האם תביעה שהיא פחות מ-1000 שקל שווה להגשה , קשה לי לראות בטח שאין פיצויים ללא הוכחת נזק או עילה אחרת .
אם תיפלי על השופט הנכון וייראה שהיית 2,3 יממות ללא חשמל עם תינוקות וחברת חשמל לא תמצא הסבר מדוע התיקון התעכב (אחת מהדוגמאות להערכתי היא הצורך בציוד הנדסי או , או מחלקה של העירייה שהיה צורך בה לצורך המשך פעולת החזרת החשמל ). אז ייתכן שתביעה כזאת מוצדקת אך במצב שכמו שזה נראה אני לא ממליץ על תביעה שכזאת כמו כן חברת חשמל היא לא גוף שחוק הגנת הצרכן חל עליו אלא אמות המידה .
אך השאלה שלי אלייך אסף האם ניתן לתבוע את רשות החשמל מכיוון שלא קבעה מנגנון פיצויי הולם למצבים כאלה ?

למעלה