טכניקה שלישית-
אל תיקחו שום דבר באופן אישי אנחנו תמיד מזינים את המערכת שלנו במידע. הרבה מהמידע קשור אלינו- "אגו". אנחנו מספרים לעצמינו סיפור בעזרת מה שאחרים אומרים לנו על עצמינו. אנחנו חושבים שמה שאחרים אומרים לנו- זה אנחנו, זה שלנו... כל אדם חי בסרט שלו ומגיב למציאות מתוך הסרט שלו. על אותה יצירת אומנות יהיה מישהו שיגיד שהיא יפה ומישהו שיגיד שהיא ממש מכוערת. היצירה עצמה לא יפה/מכוערת- היא מה שהיא! שום דבר לא באמת יכול לשנות אותה, שום דבר שיגידו לא יעזור... וככה כדאי שנתייחס אל המידע שאנחנו מקבלים מהעולם לגביי עצמינו! אנחנו מה שאנחנו וכל מה שאנשים אחרים אומרים נובע מהם עצמם ואין לזה שום קשר אלינו. כשאנחנו לוקחים אנשים אחרים באופן אישי, אנחנו נותנים להם כוח כלשהו. אנחנו בעצם מרשים לאחרים להשפיע עלינו, על המצב שלנו. אנחנו מעבירים את האחריות שלנו על עצמינו לאנשים אחרים... "אני עצוב כי אמרו לי שאני מתחצף כל הזמן"- האדם הזה (נתתי דוגמא לילד) מרגיש רע בגלל סרט של מישהו אחר. ויש לזה עוד רובד, יותר עמוק קצת. לא לקחת את עצמינו באופן אישי! הרי אנחנו מערכת אחת גדולה שמופעלת על ידי חלק בלתי תלוי, יש בתוך המערכת הזאת חלק שלא צריך שיגידו לו שהוא מושלם או לא מושלם- זה לא משנה לו שום דבר... הוא לא תלוי במה שחושבים על המערכת/ חלק מן המערכת ("יפה" "חכמה" "מכוערת" "טובה" "מצחיקה" וכו'). המערכת כן מושפעת ממה שאנחנו חושבים עליה ואומרים לה ולכן אם נגיד לה דברים חיוביים זה יעזור לה לתפקד בצורה הרבה יותר יעילה וכיפית והרמונית. אז אנחנו כן רוצים להיות הרמוניים כמה שיותר עם המערכת שלנו ושהמערכת תתפקד בצורה כמה שיותר טובה אבל שניהיה מודעים שיש בנו (אנחנו?) חלק בלתי תלוי שלא מזדהה ושאנחנו יכולים לא להזדהות עם המערכת הזאת בעצם- כמה שהיא נפלאה- היא הרי לא אנחנו באמת! המערכת הזאת היא לא ה"אני" שלנו ואין מה לקחת אותה אישית... אז אנחנו שואפים שהכלי שלנו יהיה מושלם (מערכת), אבל לא לוקחים אותו אישית וחושבים שאנחנו הוא. אם יש שאלות, אני אשמח לענות ואפשר גם לגשת לפורום ארבע ההסכמות (הקישור נמצא בהודעהשהכותרת שלה היא "4 ההסכמות")