ת
סכול בטיפולי פוריות- חייבת יעוץ!!!

ת
סכול בטיפולי פוריות- חייבת יעוץ!!!

היי בנות,
אני חייבת להתייעץ אתכן ואולי אקבל תשובות קצת הגיוניות ביום הזה,
כפי שחלק מכן יודעות אני בטיפוליי פוריות כשנה, בעיית זרע קשה אצל בעלי, תאי זרע בודדים ואפילו אפסיים לעיתים.
החלטנו ללכת לטיפולי הפרייה,
תחילה היינו בבית חולים ציבורי אך לאחר שהבנתי שאין הרבה עם מי לדבר שם ואין יחס החלטנו שאנו הולכים על פרטי,
תחילה הלכנו לפרופ' דירנפלד מרתה בחיפה, אך לאחר 3 טיפולי הפרייה וויכוח עם הרופאה משום שהשוותה את טיפולי ההפריה שלי לצבע לשיער (כן כן לצבע לשיער!!), משום ששאלתי על בדיקה נוספת שחשבתי שתעזור לנו והיא התעצבנה כי הריי הם חושבים שלנו כמטופלים אסור לקרוא באינטרנט ואנחנו צריכים לסמוך בעיניים עצומות. בכל אופן לא התאים לי והלכתי לרופא אחר.
הלכנו לפרופסור איצקוביץ - גם פרטי, שילמנו את כל מה שצריך עוד לפני תחילת הטיפול, כדיי שהנטל ירד מעט, בפגישה שערכנו איתו היום בכדי לקבוע את הפרוטוקול שלי, התברר שבבדיקת זרע שבעלי עשה נמצאו 8 תאי זרע, אך ברוב חוכמתם הם החליטו שאין טעם להקפיא וזרקו את הזרעים לפח!!!!
זרעים שבישבילי הם עולם ומלואו זרקו.
הרופא קבע שנתחיל בטיפולים וביום של השאיבה בעלי יתן דגימת זרע (מה שבפעם הראשונה בבדיקת זרע ביום השאיבה לא היו לבעלי כלל תאי זרע ולכן התשמשו בזרעים שקודם הקפאנו)
הרופא סומך על בדיקת זרע במכון פרטי שאני ובעלי עשינו שם שנמצאו 15 תאי זרע באיכות ירודה, ובזרע של יום השאיבה, אני ממש לא סומכת על זה, הוא החליט (הרופא) לעצור את השיחה איתנו ולהפנות אותנו לעובדת המעבדה ולשאול אותה מה עדיף לעשות, למה אני צריכה להתעסק עם זה בכלל??
ולמה אני צריכה לקחת את הסיכון שביום של השאיבה לא יהיו תאי זרע ויגידו לי שאין מה לעשות וכל הטיפול שעשיתי היה לשווה!!
בכל אופן בהמשך השיחה הרופא כל שנייה הסתכל בשעון מה שגרם לי לתחושה שהוא מחפף אותנו!! ותבינו השיחה ערכה כ-5 דקות!!
אני לא מבינה גם בפרטי הרופא לא נותן לדבר? הרופא חושב שהוא ה'?
מתוסכלת וממורמרת מהם ולא יודעת מה לעשות, כבר לא בא לי להמשיך עם הטיפולים האלו בכלל!!!

קיקולי

New member
וואו נשמע שעברתם כברת דרך

הייתם בכלל אצל ה"תותחים הכבדים"? מדג'ר? שפי? הוא מוגדר כאזוספרמי? הילד בבית , בעקבות הפריות? עשיתם ניתוח טסה בעבר? תני עוד קצת מידע ומקווה שאוכל לעזור. בכל אופן נשמע שלא היית אצל הרופאים הנכונים לצערי ....

היינו וגם הם לא מוצלחים לדעתי

היינו אצל ד"ר שפי ששלח אותנו למעבדות זרע "מיוחדות" ששם מצאו כמות מזערית וגם לא בעלי מורפולוגיה טובה, חוץ מלקחת לנו הון לא יצא מזה הרבה
שפי לא נתן מענה שציפיתי.
בצעירותו בעלי עשה ניתוח אשך תמיר אשר פגע ביכולת האשך השני לפעולה, אשך אחד כלל לא מתפקד והשני מייצר כמות מזערית של זרע, תאי זרע בודדים ולעיתים כלל לא בשפיכה.
אין לנו ילדים עדיין :(

קיקולי

New member
סליחה יקירה...ראיתי רק עכשיו

קודם כל נסי גם את מדג'ר אני סופר מרוצה ממנו.
תוך שיחה של דקה עם בעלי, טרם הציץ בבדיקות, הוא עלה על הבעיה.
דיברו איתכם על שאיבת זרע מהאשך? לדעתי אולי זה הפתרון היחידי בשבילכם...
תכתבי לי בפרטי לכל שאלה

נועה312

New member
דעתי

הבעיה אצלנו דומה רק שלבעלי יש קצת יותר זרע. בעלי הוא אוליגספרמי עם ריכוז של פחות ממיליון ומורפולוגיה של 0 עגול (בצד אחד היה לו אשך טמיר, בצד השני וריקוצלה, ולקינוח הוא נולד חודש מוקדם יותר עקב מצוקה שנבעה מזה שבלוטת התריס של אמא שלו התחרפנה בהריון איתו ולא עלו על זה ולעולם לא נדע איך זה השפיע..)

אנחנו עברנו שני סבבי IVF באלישע והם היו הטעות הכי גדולה שעשינו. לא פלא שבאלישע לא דיברו איתך על מורפולוגיה. הם פשוט הכניסו לי לביציות תאים עם מורפולוגיה כל כך גרועה שבחיים לא יהיה ממנה ילד ורק בזבזו לי את הזמן ועזרו לי "לגלות" איך זה מרגיש לאבד הריון תאומים..

עברנו לטיפול אצל רופא מומחה לזרע במרכז, שעושה שאיבות באסותא ראשון ומאמין במיון זרע באחת המעבדות המיוחדות האלו (במקרה שלנו MFC), ושם מצאו לנו 7 תאי זרע תקינים שכבר התחלנו לאבד תקווה שהם קיימים.

תשובתי

גם אנחנו היינו אצל רופא מיוחד לפוריות הגבר ד"ר שי שפי ששלח אותנו למעבדות MFC שמיינו לנו זרעים בשיטה המיוחדת שלהם, חוץ מבזבוץ כסף של שניהם לא יצא מזה המון.. אמנם במעבדה מצאו זרעים אבל בעליי מורפולוגיה גרועה!!! אז אני לא בטוחה שניתן לעשות עם זה הרבה למרות שהחודש אדע בדיוק כי רוב הסיכויים שאשתמש בהם.
מקווה שיהיה בסדר אני כבר "זורמת" עם כל מה שמתרחש כבר פחות לוקחת ללב...
בהצלחה לכולן ותודה על התמיכה

ofirsegevp

New member
טיפולי הפרייה

בוקר טוב,

לצערנו לפעמים שומעים על יחס כזה. נסי לשוחח שוב עם הרופא. אולי היה ביום לחוץ ועמוס.

האם ניסיתם לטפל בסעיית הזרע ברפואה המשלימה או בכל אופן אחר ? אילו בירורים עשו בהקשר לספירת הזרע ?

רק במרכז

מציעה לך להתייעץ בפורום פוריות שם ודאי יהיה יותר ידע בעניין אבל מציעה לפנות לברקוביץ, הוא פשוט מומחה בעניין, צריך לעשות מיון זרע ולהמשיך משם

sharom10

New member
ממליצה על

ד"ר מדג'ר מניסיון.... מקצועי ועינייני.
אנחנו היינו, תוך דקה שלח אותנו לבדיקות המתאימות, ושם קיבל את האבחנה שחזה - cavd

לא אותו מקרה אבל שוב..מקצועי

למעלה